Adventna Bratislava in Budimpešta

Kratek opis: 
Pestro večerno življenje v Bratislavi, čudoviti božični sejmi v Budimpešti, dve prestolnici ob Donavi v čudovitem božičnem vzdušju

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

89 €

1. dan: SLOVENIJA - GRAD DEVIN - BRATISLAVA
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja čez Avstrijo proti Slovaški. Najprej se bomo podali do sotočja rek Morava in Donava, kjer stojijo ostanki nekoč mogočnega gradu Devin, ki je dolgo veljal za neosvojljivega in ima veliko simbolno vrednost za Slovake. Po želji si bomo grad ogledali še od znotraj, nato pa nadaljevali do Bratislave. Ogledali si bomo simpatično srednjeveško jedro: glavni trg s srednjeveškim obzidjem, Michalov stolp - ostanek nekdanjega srednjeveškega obzidja, katedralo Sv. Martina in Mozartovo palačo, kjer je imel slavni skladatelj enega prvih koncertov. Povzpeli se bomo tudi do Bratislavskega gradu, ki dominira nad mestom in obiskali monumentalni spomenik padlim v 2. svetovni vojni, Slavin. Prosto popoldne za sprehode po simpatičnem mestnem središču in obisk številnih stojnic na božični tržnici pred mestno hišo, kjer se bomo lahko okrepčali z božičnimi dobrotami ali pa skočili na pivo v katerega izmed pubov. Sledi nastanitev v hotelu in večerja. Po večerji (doplačilo ob prijavi) predlagamo obisk katerega izmed bratislavskih nočnih klubov, ki slovijo do odlični zabavi.
 
2. dan: BRATISLAVA - BUDIMPEŠTA - SLOVENIJA
V jutranjih urah vožnja z vmesnimi postanki proti Budimpešti. Po prihodu ogled najpomembnejših mestnih znamenitosti: Trg junakov, Stadion, cerkev sv. Štefana, trg okoli Parlamenta, Margaretin otok... Nekaj prostega časa bo namenjeno za samostojna odkrivanja čudovitega, praznično okrašenega mesta. Morda bomo zavili v katero od nakupovalnih ulic, morda nas bodo privabile pisane stojnice s hrano, pijačo in najrazličnejšimi darilci. Posebej lepo je okrašen eden izmed glavnih trgov Vorosmarty, kjer je na znameniti kavarni Gerbeaud prikazan adventni koledar. Stojnica s pecivom kürtös kalács (sladko pecivo v obliki valja, pečeno na oglju in posuto s sladkorjem, cimetom ali orehi ) je ena izmed največjih atrakcij božičnega sejma v Budimpešti - pred njo se vedno vije neskončno dolga vrsta. Pozno popoldne povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah

Datum odhoda: 
30.11.2019, 07.12.2019, 14.12.2019, 21.12.2019, 26.12.2019
Cene/Termini: 

Cena na osebo pri minimalno 45 potnikih: 89 €
Opomba:

 • 26. decembra ni več stojnic in božičnih sejmov zato je dan namenjen predvsem ogledom znamenitosti
Število dni: 
1 dan
Cena vključuje: 

Cena vključuje:

 • avtobusne prevoze po programu,
 • 1x nočitev z zajtrkom v Bratislavi,
 • zunanje oglede po programu,
 • spremstvo in organizacija izleta.
Doplačila: 

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 20 €
 • na posameznem avtobusu med 25 in 24 potniki 30 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • grad Devin 4 €,
 • vstopnina na Ribiško trdnjavo 3 €,
 • vstopnina v Matjaževo cerkev 3 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 20 €, večerja v hotelu 10 €, dodatna vstopna mesta 10 €.
Popusti: 

Otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije