Adventna Budimpešta

Kratek opis: 
»Kraljica Donave« kot imenujejo Madžarsko prestolnico, je še posebej očarljiva v praznični preobleki. Sprehod med bogato založenimi stojnicami v adventnem vzdušju in veselem, mednarodnem vrvežu BREZ PETARD je...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

189 €/osebo

1. dan: LJUBLJANA–BUDIMPEŠTA
Zgodaj zjutraj odhod avtobusa iz Ljubljane. Možni vstopi v Celju, Slovenski Bistrici, Mariboru, Murski Soboti in nadaljevanje vožnje ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen turistični cilj. Budimpeštanski bregovi Donave in staro budimsko mesto so na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Krožni ogled glavnih mestnih znamenitosti: razen elegantnih neorenesančnih stavb še občudovanje Opere, Parlamenta, Štefanove cerkve. Sprehod po Trgu herojev in po Vajda Hunyadijevem dvorcu ... Prosti čas za samostojne oglede ali nakupe na bogato založenih stojnicah. Nastanitev v hotelu. Za doplačilo priporočamo večerjo v čardi, značilni madžarski restavraciji, z glasbo, folkloro in pijačo. Prenočevanje.
2. dan: BUDIMPEŠTA / zajtrk
Po zajtrku ogled Grajskega hriba, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača. Priporočamo plovbo pod čudovitimi mostovi Donave s kosilom (doplačilo). Panoramska vožnja na Citadelo, od koder je najlepši pogled na praznično prestolnico. Po ogledu se boste prepustili čarobnemu vzdušju na božičnem sejmu, ki se nahaja v srcu središča mesta, na trgu Vorosmarty. Prenočevanje.
3. dan: BUDIMPEŠTA–TIHANY–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku obisk zanimive centralne tržnice in sprehod po mondeni peš–ulici Váci. Odhod proti severni strani Blatnega jezera. Med potjo ogled Tihanyskega polotoka ter čas za sprehod do Andrejeve cerkve, od koder je lep pogled na Blatno jezero. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, slovi po svojih znamenitostih in po pokrajinski lepoti. Prostor je zaščiteno območje. Popoldne odhod proti domovini. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
29.11., 13.12.
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: 
pri udeležbi najmanj 45 oseb - od 189 EUR
pri udeležbi najmanj 35 oseb - od 219 EUR
 
Doplačilo za odhod iz Ajdovščine in Nove Gorice 15 €/osebo

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 
  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
  • cestne pristojbine
  • prenočevanje s samopostrežnim zajtrkom z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*
  • ogledi po programu
  • audioguide slušalke
  • odlično slovensko vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV
Doplačila: 

Obvezna doplačila
Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 30,00 EUR/osebo

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 60,00 EUR/osebo, večerja v čardi z glasbo, folkloro in pijačo (ob prijavi najmanj 20 potnikov) 25,00 EUR/osebo, plovba s kosilom pod mostovi Donave 23,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti) Matjaževa cerkev 5 EUR, Ribiška trdnjava 4,50 EUR, Andrejeva cerkev 4 EUR

Popusti: 

10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije