Adventna Budimpešta in Bratislava

Kratek opis: 
Mozartova, Lisztova in palača družine Keglevič v Bratislavi in sprehod po ulicah Budimpešte z ogledom različnih znamenitosti. 21.12. odhod tudi iz Nove Gorice in Ajdovščine!

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

80,00 €

1. DAN: LJUBLJANA – BRATISLAVA
Odhod avtobusa ob 4.30 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Možnost vstopa potnikov v Celju in Mariboru. Vožnja proti Bratislavi kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu mesta bomo videli predsedniško palačo, povzpeli se bomo na lepo obnovljen grajski grič in elitno četrt, ki je v zadnjih letih zrasla ob nabrežju Donave, z novim narodnim gledališčem. Sledil bo sprehod po ulicah mestnega jedra, ki ga imenujejo tudi Korzo. Videli bomo ostanke mestnega obzidja, mestna vrata, Mozartovo, Lisztovo in palačo družine Keglevič, kamor je rad zahajal Beethoven. Možnost izleta do romantične pokrajine Malih Karpatov (doplačilo), ki so znani po odličnih vinih in starodavni keramiki imenovani Slovaška majolika. Obisk keramične delavnice in degustacija vina v eni izmed kleti. Sledila bo namestitev v hotelu in nočitev.
2. DAN: BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA – LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili proti madžarski prestolnici, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Na avtobusnem ogledu si bomo ogledali veličastni Trg herojev, ki so ga zgradili za tisočo obletnico prihoda Madžarov v Evropo, državno opero, parlament in cerkev sv. Štefana s slavno sveto roko. Čas za samostojne sprehode po elegantni ulici Vaci, kosilo ali nakupe. Ogled mesta bomo nadaljevali na grajskem griču, kjer se nahajajo Narodna galerija, nacionalna knjižnica, ljubka ribiška utrdba in Matjaževa katedrala. Možnost vožnje z ladjico po Donavi (doplačilo). V poznem popoldanskem času se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli okrog polnoči.

Datum odhoda: 
30.11., 7.12., 14.12., 21.12.
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO:

 

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb - od 89 EUR

Popust za zgodnje prijave

  • 10 % popust za vse rezervacije do 30. 10. 2019 (popust še ni obračunan)

Doplačilo za odhod 21.12. iz Nove Gorice in Ajdovščine 15 €/osebo

Število dni: 
2 dni
Cena vključuje: 
  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • cestnine, pristojbine in parkirnine
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV
Doplačila: 

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 25,00 EUR/osebo, prevoz iz Kopra, Nove Gorice in Novega mesta (prijavljenih min. 25 potnikov) 15,00 EUR/osebo, Mali Karpati 15,00 EUR/osebo, vožnja z ladjico po Donavi 12,00 EUR/osebo

Popusti: 

10 % do 12 let starega drugega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije