Adventna Praga

Kratek opis: 
Možnost obiska znane pivovarne Budvar v Budejovicah, eden največjih božičnih sejmov v Evropi, ogled mesta Češki Krumlov - enega najlepših srednjeveških mest na svetu

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

139 €

1. dan: SLOVENIJA - ČEŠKI KRUMLOV - ČEŠKE BUDEJOVICE - PRAGA
Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah in vožnja skozi Avstrijo na Češko. Prvi daljši postanek bomo naredili v mestecu Češki Krumlov z lepo ohranjenim srednjeveškim jedrom, ki ga najdemo na UNESCO-vi listi kulturne dediščine sveta. Nekaj prostega časa za osvežitev, nato pa nadaljevanje do Čeških Budejovic, največjega mesta regije in doma slovite pivovarne Budvar, kjer nastaja svetovno znano pivo Budweiser. Sprehodili se bomo po glavnem mestnem trgu, nato pa podali še na ogled pivovarne, kjer nam bodo predstavili postopek proizvodnje, za konec pa bomo odlično pivo lahko tudi sami poskusili. Pozno popoldne prihod v Prago, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
2. dan: PRAGA
Ogled praških znamenitosti. Najprej se bomo odpravili na Hradčane, staro grajsko četrt z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Popoldne bomo obiskali adventni sejem. Čudovit mestni trg je prizorišče sejmov že od 11. stoletja, decembra ga napolnijo stojnice, zrak pa je poln vonjav pečenega kostanja in kuhanega vina. K prijetnemu vzdušju pa pripomorejo tudi narodne glasbene skupine in pevski zbori. Pozno popoldne nastanitev v hotelu.
 
3. dan: PRAGA - SLOVENIJA
Dopoldan se bomo ustavili pri mojstrovini našega Jožeta Plečnika, cerkvi svetega srca Jezusovega, nato pa obiskali judovsko četrt s pokopališčem, na katerem je kar 12.000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolov, spoznali pa bomo še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg. Priporočamo mini križarjenje s kosilom po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. V popoldanskih urah povratek proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
22.11., 29.11., 6.12., 13.12., 20.12., 26.12.
Cene/Termini: 

Cena na osebo pri minimalno 45 potnikih: 139 €

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • en polpenzion in eno nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
  • zunanje oglede po programu,
  • spremstvo in organizacijo izleta.
Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

  • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 20 €,
  • na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki 30 € 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

  • enoposteljna soba 40 €.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

  • Praški grad 250 CZK,
  • mini križarjenje s kosilom 20 €,
  • večerja v pivnici 22 €.
Popusti: 

POPUST: otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije