ANTIČNA GRČIJA in ATENE Z OKOLICO - z letalom

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN: Po zboru udeležencev na dogovorjenem mestu nas bo avtobus odpeljal do letališča. Po ureditvi letaliških formalnosti poletimo v Atene. Nato sledi avtobusni ogled Aten; stari in novi Olimpijski stadion, Univerza, Akademija, Parlament, Predsedniška palača z tradicionalno stražo, Zevsov tempelj. Nato se odpeljemo do hotela, sledi namestitev in večerja. Po večerji (po želji) se sprehodimo v staro središče Plako. Prenočevanje.
2. DAN: Po zajtrku se vkrcamo na avtobus in si ogledamo Argolido. Peljemo se ob obali egejskega morja do korintskega prekopa, ki se je s človekovo pomočjo v začetku stoletja spremenil Peloponez v otok. Najprej se bomo odpeljali do še bolj znanih Miken, kjer nas čaka skupno kosilo – namesto večerje zvečer v hotelu. Mesto Mikene je utemeljil Perzij, bilo je središče 3500 let stare kulture, do danes pa se je ohranilo skozi zgodbe in izkopanine (Akropolis, Levja vrata, kupolasti grobovi Agememna, Klitemestre in Egista). Pot bomo nadaljevali do Tirinsa, trdnjave na visokem holmu (13. stol pr. n št.), ki so jo zgradili že kiklopi in v svojih nedrih skriva prenekatero zgodbo. Še kratek skok do Naupliona, pristanišča med templji, gradom in morjem. Že stari Grki so dajali velik pomen zdravju, zato so se bali in častili Asklepiosa, boga zdravstva, ki je zgradil v Epidaurosu zdravilišče. Že takrat so dajali velik pomen duševni plati zdravljenja, zato so tod postavili teater, ki slovi po najboljši akustiki sledi še vožnja do Aten in prenočevanje.
3. DAN: Po zajtrku se odpravimo na izlet do slovitega preročišča v Delfe, središče sveta, kamor so stari Grki hodili po nasvete. Potem, ko je Apolon ubil zmaja Pitona in zavladal preročišču (Sveta cesta, Apolonov tempelj, teater, stadion,..). Pred povratkom v Atene se povzpnemo še na Akropolo, ki budno ždi nad mestom, sledi vračanje v hotel, večerja in prenočevanje.
4. DAN: Po zajtrku sledi prosto dopoldne za samostojne oglede in drobne nakupe. Lahko se zapeljemo na najjužnejši rt Evrope Rt Sounion, kjer obiščemo Posjedonov hram, kjer se je po legendi Egej vrgel v morje in se ubil. Sledi prevoz na atensko letališče; po ureditvi letaliških formalnosti bomo poleteli proti domu. Transfer v kraj odhoda.
 

  • ODHOD: po želji skupine.
  • CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, 3 x polpenzion v hotelu 2-3*, ogledi po programu brez vstopnin, lokalni vodnik za Akropolo, osnovno nezgodno zavarovanje, avtobusni transferji in izleti po programu, vodenje in organizacija izleta.

 

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije