APULIJA in CAPRI, otok sladkega brezdelja

<
>
Kratek opis: 
Oljčni gaji, vinogradi in žitna polja nas popeljejo do arhitekturnih čudes Apulije – do matematično obsedene trdnjave, med hišice palčkov in v jamska bivališča. Na peti italijanskega škornja so še baročni...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

499,00€

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Ascoli Picena–Pescara
2. dan: Castel del Monte–Bari–Torre Canne
3. dan: Alberobello–Altamura–Torre Canne
4. dan: Lecce–Taranto–Torre Canne
5. dan: počitnikovanje
6. dan: Matera–Sorrento
7. dan: počitnikovanje ali fakultativni izlet na otok Capri
8. dan: Arezzo–po škornju domov
 
PROGRAM
1. dan: SLOVENIJA–ASCOLI PICENA–PESCARA
Zjutraj se bomo z udobnim avtobusom zapeljali na italijansko obalo Jadrana in mimo Ancone prispeli v pokrajino Marche. Simpatično srednjeveško jedro Ascoli Picena bo ravno prav za radoveden sprehod, kavico in domač sladoled. Prenočili bomo v bližini Pescare. (večerja, nočitev)

2. dan: CASTEL DEL MONTE–BARI–TORRE CANNE
Z zajtrkom se ne bomo obotavljali. Ob prihodu v Apulijo nas najprej čaka 8-kotna trdnjava Castel del Monte, ki so jo okrog leta 1240 za Friderika II. zgradili obsedeni matematiki, nato pa regijska prestolnica Bari, ki poleg simpatičnih ulic postreže z ogledom bazilike sv. Nikolaja. Do naše počitniške postojanke Torre Canne ne bo več daleč – pred večerjo bo čas tudi za prvi pljusk v morje! (večerja, nočitev)

3. dan: ALBEROBELLO–ALTAMURA–TORRE CANNE
Spomine na odličen zajtrk bomo obujali do mesta Alberobello in se sprehodili po sloviti četrti Trulli. Njene stožčaste hiške so zgrajene iz kamna in prav vse ometane z apnom, na strehah pa nosijo križe ali skrivnostne simbole. V Altamuri bomo popoldne v ulični pekarni poskusili odličen kruh iz Altamure, ki so ga že pred stoletji cenili romarji. In hop – nazaj na morje, za popoldanski test ležalnikov na plaži. (večerja, nočitev)

4. dan: LECCE–TARANTO–TORRE CANNE
Po jutranjem počitniškem obredu se bomo odpeljali v mesto Lecce, ki je od 17. stoletja za barok to, kar so Firence za renesanso. Med ogledom bomo pozorni na kamnite detajle po ulicah in Stolnem trgu, pridušali se bomo v Cerkev sv. križa in vladno palačo, nato pa se odpravili do pristanišča Taranto, kjer je v Museo Nazionale bogata zbirka iz obdobja Magna Graecia. Popoldne si bomo v Torre Canne izdelali vsak svoj bojni načrt, saj nas jutri čakajo 100-odstotne počitnice! (večerja, nočitev)

5. dan: počitnikovanje
Našo obmorsko postojanko Eden Beach Resort *** in njeno plažo bomo
poznali že na pamet. Po zajtrku zato raziščite še druge plaže in skrite kotičke letovišča Torre Canne ali na vse pretege lenarite. (večerja, nočitev)

6. dan: MATERA–SORRENTO
Najprej zajtrk in slovo od Jadrana, nato slikovita Matera, ki je pod zaščito UNESCA zaradi arheološkega parka skalnih cerkva in jamskih bivališč Sassi, izklesanih v živo skalo. Nekdaj so predstavljali revščino in leglo bolezni, danes pa romantični domovi nudijo zatočišče še 700 prebivalcem. Pred potovanjem si oglejte film Kristusov pasijon v režiji Mela Gibsona, ki je eno in edino božansko Monico Belucci sprehajal prav po stopnicah Matere. Popoldne se bomo spustili na zahodno stran škornja in za mini počitnice v Neapeljskem zalivu izbrali okolico slikovitega Sorrenta. (večerja, nočitev)

7. dan: počitnikovanje ali IZLET NA OTOK CAPRI
Namesto kopanja, poležavanja in shoppinga v Sorrentu se lahko po zajtrku vkrcate za slikoviti otok Capri, ki ga je imel že cesar Avgust za kraj sladkega brezdelja – še danes se ponuja za lenobno sprehajanje, prijetno razgledovanje in srkanje napitkov s pogledom na razčlenjeno obalo. (večerja, nočitev)

8. dan: AREZZO - po škornju domov
Še zadnjič bomo spakirali kovčke in si pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo Avtocesta Sonca po škornju peljala mimo Rima do toskanskega mesta Arezzo. Ogledali si bomo slavni cikel fresk Piera della Francesca v cerkvi San Francesco in kofetkali na srednjeveškem trgu Piazza Grande, nato pa mimo Firenc in Bologne domov, kjer se najavite za zvečer.

Cene/Termini: 

ODHODI 2018

  • 29.06.2018
  • 13.07.2018, 27.07.2018
  • 31.08.2018
  • 14.09.2018

 
Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 499 €
pri udeležbi 30 oseb 534 €

Cena vključuje: 

Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotelov ***: 7 x polpenzion (4 x v predvidenem hotelu Eden Beach Resort - Torre Canne, 1 x v okolici Pescare, 2 x v okolici Sorrenta), oglede po programu (Ascoli Piceno, Castel del Monte, Bari, Alberobello, Altamura, Lecce, Taranto, Matera, Sorrento, Arezzo), vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila: 

doplačilo za enoposteljno sobo: 160 €
vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji)
obvezno doplačilo: turistična pristojbina 21 €

Popusti: 

popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
 
FIRST MINUTE 40€ na rezervacijo dveh oseb do 31.03.2018

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije