ARGENTINA in BRAZILIJA

<
>
Kratek opis: 
Ogled dveh razigranih prestolnic Južne Amerike; obisk veličastnih slapov Iguassu; sanjske plaže Ria de Janeira; glasba, zabava, šport in tradicija

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

2.680 €

1. dan: SLOVENIJA - EVROPA - BUENOS AIRES
POLET V SVETOVNO PRESTOLNICO TANGA
Zbor potnikov in polet preko evropskega letališča v Buenos Aires, argentinsko prestolnico. Mesto »dobrega zraka« je eno največjih in najbolj zanimivih mest Južne Amerike. Mesto, ki nikoli ne spi, nas bo navdušilo s temperamentnim tangom, številnimi kavarnami in brezskrbnim vzdušjem. Pristanek zvečer ali v jutranjih urah naslednjega dne. Vožnja v hotel.
 
2. dan: BUENOS AIRES
NAJŠIRŠE AVENIJE NA SVETU IN ELEGANCA MESTNE ARHITEKTURE
Glede na pristanek in nastanitev začetek ogledov: avenija 9 de Julio, ki velja za najširšo avenijo Južne Amerike, obelisk, Plaza de Mayo, slavni majski trg, kjer se je maja l. 1835 začela revolucija za neodvisnost. Na trgu se nahajajo katedrala, stara mestna hiša in predsedniška palača, kjer sta živela Juan in Evita Peron. V neposredni bližini trga se nahajajo številne kolonialne palače, med njimi tudi Casa Rosada z balkonom, od koder je Evita Peron nagovorila svoje oboževalce. Ogledali si bomo operno hišo Teatro Colon in predel Recolete, ki velja za najbolj priljubljene v mestu in prav tu sta na slovitem pokopališču, pokopana Evita in Juan Peron. V Argentini seveda ne moremo izpustili ogleda stadiona La Bombonera, kjer je treniral tudi mladi Maradona. Za konec še obisk mestne italijanske četrti La Boca, ki slovi kot rojstni kraj zvezdnika Maradone. Prosto popoldne. Priporočamo ogled predstave pravega argentinskega tanga z večerjo (doplačilo).
 
3. dan: BUENOS AIRES - FIESTA GAUCHA - BUENOS AIRES
NA ARGENTINSKEM PODEŽELJU
Izlet »Fiesta Gaucha«, na katerem bomo uživali v lepotah argentinskega podeželja – Las Pampas. Na ranču se bomo srečali s pravimi argentinskimi gauči – pastirji na konjih, ki nam bodo predstavili veščine jahanja. So pravi virtuozi jahanja. Ob ugodnih mikro klimatskih razmerah in rodovitni prsti tu uspeva trava, ki je zelo kvalitetna krma za goveda in konje. Gojijo govedo za najboljšo govedino na svetu. Postregli nam bodo s tradicionalnimi jedmi z žara »asado«. Vrnitev v Buenos Aires.
 
4. dan: BUENOS AIRES - SLAPOVI IGUAÇU
PRESENETLJIVA IGRA NARAVE
Avtobusni prevoz do letališča in polet do slapov Iguaçu. Prevoz do hotela in nastanitev. Slapovi Iguaçu ležijo na tromeji med Brazilijo, Argentino in Paragvajem. V indijanskem jeziku Gvaranajcev pomeni »velika voda«. Ime se ne nanaša le na slapove, pač pa tudi na reko. Od leta 1986 so vpisani na seznam Unesca. Širši od Viktorijinih, višji od Niagarskih in v širini treh kilometrov ločeno padajo v 250 slapovih, bobnenje pa se sliši več kot 25 kilometrov daleč. Prava paša in raj za oči. Ogled argentinske strani slapov in sprehod po »zgornji poti«, ki nas bo pripeljala do Hudičevega grla, od koder je gotovo najlepši pogled na slapove. Povratek v hotel.
 
5. dan: SLAPOVI IGUAÇU - RIO DE JANEIRO
SLAPOVI, KI ROJEVAJO OBLAKE
Dan bo namenjen ogledu slapov z brazilske strani. Z avtobusom bomo prečkali most Tancrezo Neves nad reko Iguaçu, ki predstavlja mejo med Brazilijo in Paragvajem. Reka Iguaçu se izliva v reko Parana, na kateri se nahaja največja hidroelektrarna na svetu - Itaipu. V nenehnem dežju kapljic se nad slapovi svetlikajo mavrice. Belo spenjene vode se močno razlikujejo od bogatega zelenja pragozda in rdečkastih tal. Prevoz na letališče in polet v Rio de Janeiro, skrivnostno južnoameriško prestolnico, ki izžareva veselje do življenja. Prevoz do hotela in nastanitev.
 
6. dan: RIO DE JANEIRO
V OBJEMU KRISTUSA ODREŠENIKA, KI BDI NAD MESTOM
Vožnja skozi narodni park Tijuaca, do spektakularnega hriba Corcovado, znanem po kipu Kristusa Odrešenika, ki z razprtimi rokami pozdravlja obiskovalce. Na 703 m visokem hribu stoji 40 m visoki kip. Hrib ločuje južni del bogatega predmestja Barra de Tijuaca in severni del narodnega parka Tijuaca, do vrha pa nas pripelje zobata železnica skozi tropski pragozd. V povratku postanek v brusilnici diamantov, saj Brazilija slovi po številnih rudnikih dragih in poldragih kamnov. Zvečer ob doplačilu priporočamo ogled predstave brazilskega karnevala in sambe.
 
7. dan: RIO DE JANEIRO
LEGENDARNI POGLED S SLADKORNEGA STOŽCA
V dopoldanskih urah vožnja do znamenitega Sladkornega stožca in vzpon z žičnico nad zaliv Guanabara, od koder se odpira čudovit razgled na, po mnenju mnogih, najlepše mesto na svetu. Poleg Kristusa Odrešenika je Sladkorni stožec drugi simbol mesta. V popoldanskem času prosto za sprehode ali poležavanje na znamenitih plažah Copacabana, Ipanema ali Leblon. Po želji obisk znamenitih botaničnih vrtov ali čudovite javne knjižnice. Zvečer po želji in za doplačilo večerja v tipični churrascherii, kjer strežejo odlične mesne jedi z žara.
 
8. dan: RIO DE JANEIRO - EVROPA
SLADKO BREZDELJE IN VESELJE NA PLAŽAH COPACABANA, IPANEMA ALI LEBLON
Prosto za samostojno potepanje in raziskovanje Ria ali poležavanje na eni izmed dolgih peščenih plaž. Copacabana je najbolj razvpita plaža, kot najbolj demokratičen predel Ria slovi plaža Ipanema. Stanovanja ob plaži dosegajo astronomske cene, toda premožni pari, ki živijo v tej elegantni soseski, na plaži svoje ležalnike postavijo tik ob mladini, ki se na Ipanemo spusti iz favel, barakarskih naselij, ki se razraščajo po vzpetinah. Le kanal, ki povezuje morje s čudovitim jezerom Laogoo, ločuje Ipanemo od prav tako bogataškega predela in plaže Leblon. Predvidoma popoldne prevoz do letališča in let proti Evropi.
 
9. dan: EVROPA - SLOVENIJA
Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč in naprej prevoz v Slovenijo (doplačilo).
 
Pomembno
OPOMBA: Program po dnevih se lahko spremeni v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Program vsebinsko ostaja enak.
Na prodajno mesto pošljite kopijo potnega lista.

Datum odhoda: 
2020: 23. apr. , 29. sep. , 24. okt. , 19. nov.; 2021: 20. feb.
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO pri udeležbi najmanj 20 potnikov: od 2.680 €

Število dni: 
8-9 dni
Cena vključuje: 
 • letalski prevoz bližnje letališče Evropa - Buenos Aires, Buenos Aires - Foz de Iguaçu - Rio de Janeiro in Rio de Janeiro - Evropa/bližnje letališče,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • sedem nočititev z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah,
 • vse prevoze po programu,
 • obroke po programu,
 • se zunanje oglede po programu,
 • ekološke pristojbine,
 • vodenje in organizacijo potovanja.
Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 10 in 12 potniki 300 €
 • med 13 in 19 potniki 260 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • napitnine (tudi otroci) 40 €
 • izstopne pristojbine pribl 30 USD

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • ogled predstave tanga z večerjo 85 €
 • ogled predstave samba show 120 €
 • enoposteljna soba 470 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
Popusti: 

otrok do 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije