BARCELONA

Kratek opis: 
Barcelona – oder za uživanje življenja. Kdor obišče Barcelono, v njej začuti svetovljansko vzdušje, mešanico življenjske radosti, potrebe po svobodi in veselja do umetnosti.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

479 €

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE–BARCELONA
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali zbirališče v jutranjih urah na letališču uro in pol pred odhodom letala v Barcelono. Takoj se boste posvetili katalonski prestolnici in njenim znamenitostim. Ogledali si boste njen zaščitni znak–cerkev, posvečeno sveti družini–Sagrado Famílio in nekaj drugih Gaudíjevih stvaritev, kot sta La Pedrera in park Güell, prizorišče poletnih olimpijskih iger na Montjuicu, ki jih je Barcelona priredila leta 1992, mestno območje l’Eixample ter Španski trg. Po panoramskem ogledu vožnja do hotela. Nastanitev. Zvečer priporočamo ogled »magičnih fontan« na Španskem trgu, ki jih je Buigas načrtoval že leta 1929 za Svetovno razstavo. Prepustite se kombinaciji čarobnih trenutkov barve, luči, vode in glasbe. Prenočevanje v hotelu.
 
2. dan: BARCELONA/ zajtrk
Po zajtrku sprehod po slavni Rambli, enem najbolj znanih sprehajališč na svetu. Rambla je srce Barcelone, od jutra do polnoči se bo skoraj vsak obiskovalec na njej znašel vsaj enkrat v času obiska. Avenija, okrašena s platanami, povezuje Katalonski trg s pristaniščem, na ulici pa se vrstijo prodajalci ptic, časopisov in cvetličarke s svojimi kioski. Sledi ogled Gotske četrti–Barrio Gotico, zgodovinskega dela Barcelone s ponosno katedralo La Seu. Nekaj prostega časa za ogled katerega izmed številnih muzejev ali drugih znamenitosti. Priporočamo ogled ene izmed Gaudijevih »daritev v kamnu« − hiš, ki jih je za bogate industrialce gradil slavni arhitekt; La Pedrera ali Casa Batlló. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo) Prenočevanje.
 
3. dan: BARCELONA−(MONTSERRAT−KLETI PENEČEGA VINA)−BENETKE–(LJUBLJANA)/ zajtrk
Zajtrk in prost dan v Barceloni za obisk katerega od številnih odličnih muzejev, morda zoološkega vrta, akvarija ... Za doplačilo priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, ki številne obiskovalce privablja z izredno lepoto naravnega rezervata. Ogledali si boste baziliko s črnim kipcem svete Matere Božje, zaščitnice Katalonije, lahko pa si boste ogledali tudi odličen montseraški muzej z deli katalonskih, španskih in francoskih slikarjev. Po izletu na Montserrat se boste ustavili v kleteh izvrstnega katalonskega penečega vina, spoznali postopke pridelave in ga seveda tudi pokusili. Vrnitev v Barcelono in vožnja na letališče pri Barceloni, od koder boste predvidoma v večernih urah poleteli proti Benetkam. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Datum odhoda: 
30.04.
Cene/Termini: 

 

 

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
  • letalski in avtobusni prevoz po programu
  • stroški letaliških in varnostnih pristojbin
  • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm) in 1 kos oddane prtljage največ 20 kg
  • 2 prenočevanji z zajtrkoma v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Barceloni
  • ogled Barcelone
  • organizacija in vodenje potovanja
  • DDV

 
Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Doplačila: 

Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 30,00 EUR/oseboenoposteljna soba 89,00 EUR/osebo, izlet na Montserrat in kleti penečega vina s pokušnjo (min. 15 oseb) 45,00 EUR/osebo, prevoz na letališče in nazaj 55,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (na recepciji hotela) katalonska turistična taksa približno 1,2 EUR/os./noč
Na kraju samem: (vodniku na poti) obisk lokala s programom flamenka in ena pijača pribl. 45 EUR, 

Popusti: 

10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije