BAZILIKATA in APULIJA

<
>
Kratek opis: 
Lepote neokrnjene in divje narave, ogled apnenčastih hišic Truli v Alberobelu in ogled Matere - nenavadnega kompleksa v steno izklesanih cerkva.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

599,00€

1. dan: LJUBLJANA OZ. BENETKE - RIM OZ. NEAPELJ
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana (oz prevoz do letališča pri Benetkah. Polet v Rim oz. Neapelj in po pristanku vožnja proti Neaplju. Prihod v hotel v okolici, nastanitev.
 
2. dan: NEAPELJ - ALTAMURA - MATERA
Vožnja po slikoviti pokrajini do Altamure, kjer bo prvi daljši postanek. Informativni ogled mestnega središča in impozantne romanske katedrale. Nadaljevanje do bisera Basilicate in hkrati njene največje znamenitosti - mesta Matera. Ogled zanimivih jamskih bivališč. Globok kanjon s številnimi jamami imprevisnimi stenami je bil idealni prostor za naselitev takratnega človeka. Lahko je živel v jamah, ki jih je lahko širil v notranjost, kanjon pa mu je dajal zavetje pred različnimi nevarnostmi. To je prostor kjer si lahko prikličemo zgodovino vse od paleolitika do mestnih naselij »Civita« in »Sassi«. Podzemno mesto se je širilo in danes se lahko sprehodite med več kot 120 cerkvami z bizantinskimi freskami, številnimi obnovljenimi hišami, danes spremenjenimi v hotele in restavracije. Veliki filmski umetniki so tu posneli filme, tudi »Kristusov pasijon«. Zaradi svoje izjemnosti je mesto že od 1993 pod zaščito UNESCA. Nastanitev v hotelu v okolici Matere.
 
3. dan: MATERA - ALBEROBELLO - LOCOROTONDO - OSTUNI
Vožnja po notranjosti do Alberobella ter Locorotonda, kjer se bomo lahko sprehodili po slikovitih uličicah, ki jih obdajajo značilne bele apnenčaste hiške okroglih oblik s stožičastimi strehami, imenovane “Trulli”. Popoldan vožnja do “belega mesta” Ostuni, ki je poznan po belih fasadah hiš v mestnem središču. Ogled mestnega središča: mestni trg, katedrala, Karmeličanski samostan, cerkev Sv. Marije Magdalene z barvano kupolo... Nastanitev v hotelu.
 
4. dan: OSTUNI - MONOPOLI - BARI - CASTEL DEL MONTE - TRANI
Vožnja do pristaniškega mesteca Monopoli, krajši postanek in nato naprej v Bari, prestolnico Apulije. Sprehod po srednjeveških uličicah lepo ohranjenega starega mestnega središča in ogled sodobnega dela mesta, ki ga odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepe obmorske promenade. Po ogledih vožnja do najlepšega apulijskega spomenika, imenovanega tudi »krona Apulije«, do skrivnostne trdnjave Friderika II. - Castel del Monte. Poizkušali bomo odkriti tančice skrivnosti, ki še danes obdajajo eno največjih srednjeveških stavb iz 13. stol. v Evropi. Za zaključek dneva še krajši postanek v obmorskem mestecu Trani, poznanem predvsem po svoji mogočni stolnici, ki se nahaja tik ob morju. Nastanitev v hotelu v okolici.
 
5. dan: POLOTOK GARGANO
Vožnja na “ostrogo” italijanskega škornja, na divji polotok Gargano, obrobljen s skalnimi pečinami, belimi vasmi in širokimi peščenimi plažami. Krajši postanek v Sipontu in nadaljevanje potovanja do Monte Sant’ Angela, mesta vrh hriba, ki je bilo stoletja eno najbolj čaščenih krščanskih svetišč v Italiji. Po ogledu spust v Vieste, najživahnejše gargansko letovišče, nato naprej do slikovitih mestec Peschici, Rodi Garganico in Termoli. Nastanitev v okolici.
 
6. dan: TERMOLI - SAN MARINO - SLOVENIJA
Vožnja po avtocesti mimo Pescare in Riminija do žepne državice San Marino. Postanek za kosilo in ogled istoimenskega glavnega mesteca in njegovih znamenitosti. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.
 
POMEMBNO: program se lahko izvaja v obratnem vrstnem redu. V določenih terminih bo odhod organiziran iz sosednih letališč. V temu primeru je vključen v ceno avtobusni prevoz do letališča.

 

Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: od 599 € do 669 € (odvisno od termina)
 
ODHODI 2019: 25. apr. ,   27. apr. ,   21. maj ,   22. jun. ,   26. okt. ,   31. okt.

Cena vključuje: 

letalski prevoz Ljubljana oz. Trst oz. Benetke - Rim oz. Neapelj (vključena ročna prtljaga), letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, eno nočitev z zajtrkom in štiri polpenzione v hotelih 3*, zunanje oglede po programu, stroške spremstva in organizacije potovanja.

Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 50 €; turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč, 20kg prtljage na letu: 17 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 98 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: podzemna jamska bivališča, Castel del Monte, Karmaličanski samostan - vstopnine pribl. 15 €, morebitne ostale vstopnine.

Popusti: 

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije