BENEŠKA SLOVENIJA, REZIJA in Bordano - vas metuljev

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru, vožnja v Italijo s postankom za kapučino, ter nadaljevanje poti proti Furlaniji do Čedada, rojstnega kraja langobardskega zgodovinarja Pavla Diakona. Sprehod po mestu čez Hudičev most, pod katerim se peni reka Nadiža, mimo stolnice in spomenika Juliju Cezarju ter arheološkega muzeja. Iz Čedada nas bo pot vodila po Beneški Sloveniji mimo Čente do Pušje vasi, kjer v kapeli sv. Mihaela hranijo mumije, ali ogled Humina – Gemone, kjer stoji ena najlepših cerkva v Furlaniji iz 14.stol. Pot nadaljujemo v mestece Bordano, ki slovi po zanimivih poslikavah hiš z metulji, postanek za ogled (doplačilo za ogled notranjosti hiše).
Sledi vožnja v slikovito dolino Rezije. Ob prihodu nam bodo domačini v njihovem kulturnem domu predstavili svoje običaje in navade skozi kulturni program v sliki in besedi in ob gledanju diapozitivov, poskusili se bomo tudi v korakih rezijskega tradicionalnega plesa. Če bo čas dopuščal bomo obiskali še muzej brusačev (večkrat se zgodi, da je muzej zaprt). Potem vas povabimo na tipično rezijansko malico, »friko«. Po postanku bomo pot nadaljevali po Kanalski dolini do Trbiža, sledi postanek za morebitne drobne nakupe na pokriti tržnici, vožnja čez Predil, Bovec, Tolmin ali čez Karavanke. Večerja nekje na poti. Prihod domov je predviden v večernih urah    

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, obisk kulturnega doma in program a Reziji, lokalno vodenje za čas obiska, malica v Reziji »frika«, ostale oglede zunanjosti po programu, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije