BLATNO JEZERO - MADŽARSKO MORJE; odhod tudi iz Ajdovščine in Nove Gorice

Kratek opis: 
Blatno jezero nima slučajno ime Madžarsko morje, saj po dolžini meri kar 80 kilometrov. Številni počitniški kraji, urejena a plitva obala, razgibana severna obala z vinogradi, plaže in znane toplice...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

65 €

NOVA GORICA – BLATNO JEZERO – NOVA GORICA

Odhod avtobusa po navedenem urniku in vožnja z vmesnimi postanki proti Madžarski. Le dobre pol ure vožnje iz Lendave se razprostre jezero, ki mu ni videti ne konca ne kraja. Balaton ali BLATNO JEZERO je največje jezero v srednji Evropi in druga najbolj obiskana turistična točka na Madžarskem, ki jo obdajajo številne kolesarske in pešpoti, toplice, keramične delavnice, kavarne in čarde. Najdaljši postanek v mestu KESZTHELY, kjer se nahaja znameniti dvorec družine Festetics. Ime mu je dal grof Gyorgy Festetics, podpornik znanosti in umetnosti, ki je v Keszthelyju konec 18. stoletja ustanovil prvo agronomsko fakulteto v Evropi. Po želji obisk dvorca (doplačilo). Nato se bomo sprehodili do manjše slaščičarne, kjer imajo mini muzej izdelkov iz marcipana – po ogledu, si boste lahko katero izmed dobrot tudi privoščili. Sledil bo kratek prevoz na obalo Blatnega jezera in sprehod ob obali. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede.

Sledi vožnja do HEVIZA, znanega termalnega zdravilišča, ki je z drugim največjim naravnim termalnim jezerom na svetu zagotovo vreden ogleda. Zagotovo bo na vas pustil vtis lepo urejen letoviški kraj in »zanimiv« vonj po žveplenih kopelih – po katerih slovijo. V popoldanskih urah povratek v Slovenijo. Naše druženje bomo zaključili z VEČERJO. Prihod domov v večernih urah.

Datum odhoda: 
05.10.2019
Cene/Termini: 

CENA po osebi:

  • 65 € /min. 45 udeležencev
  • 75 € /min. 35 udeležencev

 

Odhodi avtobusa:

  • ŠEMPETER AP Šempeter - pri Eurospinu (smer NG) 05:00
  • NOVA GORICA pred zavarovalnico Triglav 05:10
  • AJDOVŠČINA parkirišče pred trgovino Hofer in BS Agip 05:40
Število dni: 
1 dan
Cena vključuje: 

prevoz s turističnim avtobusom na relaciji po programu, cestne pristojbine, vstopnino v Muzej marcipana, dobro večerjo na slovenski strani, kvalitetno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje, pripravo in organizacijo izleta ter DDV.

Doplačila: 

vstopnica v grad Festetisc + muzej kočij 8 € na osebo (cena za skupino) ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije