CITY BREAK - ZA VIKEND V PARIZ

<
>
Kratek opis: 
največ 20 potnikov v skupini, slovenski vodnik – concierge, hotel v neposredni bližini metro postaje, dovolj časa za samostojne oglede...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

399 €
349 €

· največ 20 potnikov v skupini 
· slovenski vodnik – concierge 
· hotel v neposredni bližini metro postaje 
· dovolj časa za samostojne oglede 

1. dan: BENETKE–PARIZ (nočitev) 
Zbrali se bomo na letališču Benetke in zgodaj dopoldne poleteli proti Parizu. Z letališča nas bo vlak ali avtobus odpeljal do našega hotela, kjer bomo počakali na sobe. Po nastanitvi v sobah nas bo le nekaj korakov ločilo od metroja in mesta luči. Pozdravile nas bodo glavne pariške klasike, Elizejske poljane z Etoile in Slavolokom zmage, trg Concorde, sprehodili se bomo mimo Louvra do mestnega otoka s katedralo Notre Dame ... Povečerjali bomo v latinski četrti in se držali francoskega pregovora: Il vaut mieux faire que dire (Alfred de Musset; narediti je bolje kot samo govoriti).   

2. dan: PARIZ (zajtrk, nočitev) 
Jutro nas bo pozdravilo s pariškimi rogljički na zajtrku. Pariz nas bo čakal pripravljen, da se nam razkaže. In najlepši pogled na mesto je z višine. Že od svetovne razstave 1889 krasi Eifflov stolp mesto in buri duhove domačinov in turistov. Da se nam od višine ne zvrti, se bomo zapeljali z ladjico po reki Seni in s telefoni na palčkah naredili najlepše fotografije. Mona Liza nas bo zamišljena čakala v Louvru, enem najstarejših in največjih muzejev na svetu. Blišč bomo občudovali na najdražjem pariškem trgu Vendome, prepletanje domačinov in turistov pa pri Operi Garnier. V bližini so fantastične trgovine Galeries Lafayette z izjemnim delikatesnim oddelkom. Zvečer nas bo pričakal bohemski Montmartr in bazilike Sacre Coeur, ki ji Francozi pravijo Bela golobica. Če smo prejšnji večer kot uvajanje v pariške večerje izbrali sodobno kuhinjo, bomo tokrat poskusili klasično račko s krompirjem in čokoladni mousse ali kaj v tej smeri. Vrhunsko zabavo pa bomo doživeli v pariškem kabareju, na radoživem Pigallu, ki nas bo popeljal v čase, ko so Parižani radi svoje veselje spremljali ob šampanjcu in plesu radoživih plesalk. Fantastičen dan bo za nami. La vie est une fleur dont l’amour est le miel  življenje je cvet, ljubezen pa njegov med (Victor Hugo). 
  
3. PARIZ–BENETKE (zajtrk) 
Klasike smo obdelali prva dva dneva, ta dan pa bo dan zase. Izbirali bomo med ogledi priljubljenih galerij in muzejev, šli po nakupih, sedeli na klopcah in malicali sveže bagete, občutili bomo pravi Pariz in njegov šarm. Po želji pa boste lahko dopoldne izkoristili za ogled bližnjega gradu Versailles, ki ga je Ludvik XIV. zgradil konec 17. stoletja. S svojo velikostjo in ogromnimi vrtovi nesmrtno priča o nekdanji veličini francoskega kraljestva. Popoldan se bomo odpeljali na letališče in se vrnili polni vtisov in pariškega blišča domov. Le monde est un livre dont chaque pas nous ouvre une page – svet je knjiga, z vsakim korakom odpremo eno stran (Alphonse de Lamartine). 
 
 

Cene/Termini: 

TERMINI

  • 18.05.2018
  • 08.06.201829.06.2018

CENA                                                                                           
pri udeležbi 10 oseb 399 €

RANA URA - Prijave do 31.3.2018:
pri udeležbi 10 oseb 349 €
 

Predvideni leti: 
18.5.-20.5.: easyJet, Marco Polo Benetke–Pariz Orly                               09:25–11:05                   
                     easyJet, Pariz Orly–Marco Polo Benetke                               18:40–20:15 

 
8.6.-10.6.: easyJet, Marco Polo Benetke–Pariz Orly                                 09:25–11:05                   
                   easyJet, Pariz Orly–Marco Polo Benetke                                18:40–20:15

 
29.6.-1.7.: easyJet, Marco Polo Benetke–Pariz Charles de Gaulle       06:35–08:25                                  
                   easyJet, Pariz Orly–Marco Polo Benetke                               18:40–20:15
 

Cena vključuje: 

Letalski prevoz v obe smeri, letališko in varnostno pristojbino, ročno prtljago (maksimalne mere: 56cm x 45cm x 25cm, ki vključujejo kolesa in držalo), transfer od letališča v Parizu do hotela in nazaj, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu Campanile Paris Est – Porte de Bagnolet ***, vodenje in organizacijo potovanja, DDV, nezgodno zavarovanje.   

Doplačila: 

Možna doplačila ob prijava
Povratni prevoz na letališče Marco Polo Benetke s prevoznikom GoOpti (od 20 € naprej), parkiranje na letališču Marco Polo Benetke (od 18 €).   

Obvezna doplačila
Podzemna železnica 14,90 € deset voženj.   

Možna doplačila na poti: 
Eifflov stolp 17 €, križarjenje z ladjico po Seni 15 €, prevoz v Eurodisney 15 €, vstopnina v Eurodisney odrasli 79 €, otroci 65 €, kabarejska predstava 70–120 €, vstopnine po izbiri (mladi do 26. leta imajo v večino muzejev vstop prost).   

Možnost dodatnih izletov 
Izlet v Versailles (prevoz RER ali bus in vodnik) z vstopnino v dvorec Versailles 45 €.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Znaša 3,146% od zneska celotnega aranžmaja in velja za odpoved v primeru bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu do 1 dan pred odhodom.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

PLAČILO NA OBROKE

Z NLB plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačujete na do 12 obrokov, brez obresti in stroškov.

več informacij ...

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije