Dolina Neretve, Neum, Ston, Pelješac in mandarine - iz Ajdovščine in Nove Gorice

Kratek opis: 
3- dnevni izlet, odhod tudi iz Ajdovščine in Nove Gorice

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

214 €/osebo

1. dan: NOVA GORICA – OMIŠ – PELJEŠAC/TRPANJ večerja Odhod avtobusa iz Nove Gorice v jutranjih urah in vožnja mimo Reke po avtocesti mimo Splita do Omiša. Omiš je majhno čudovito obmorsko mestece, ki leži ob izlivu »divje« reke Cetine. Nad mestom se dviga Omiška Dinara ali samo Dinara, katere najvišji vrh Dinare je Kula z 864 metri. Samo mesto Omiš, ki je razdeljeno na stari in novi del, se zaradi ozkih visokih sten, ne more širiti nikamor, zato tudi zgleda, kot da je izklesan v kamen in mu s tem daje dalmatinski čar. Postanek v Omišu lahko izkoristite za samostojne oglede ali morebitno kosilo. Lahko pa se odpravite na izlet z ladjico po reki Cetini (doplačilo). Po daljšem postanku bomo nadaljevali vožnjo z avtobusom ob jadranski obali do Ploč, kjer se bomo zvečer vkrcali na trajekt za Pelješac/Trpanj. Po enourni plovbi bomo prispeli v luko in se zapeljali do hotela. Zvečer samopostrežna večerja, po večerji zabava s plesom ob živi glasbi v hotelu, prenočevanje.

 

2.dan: TRPANJ – PELJEŠAC – STON – NEUM zajtrk/večerja Po zajtrku, vožnja po polotoku Pelješac in najprej postanek za ogled in degustacijo znanih vin ter oljšnega olja, seveda bo poleg tudi prigrizek. Vožnja v Ston, čudovito staro mestece, z mogočnim obzidjem. Sprehod po mestu in ogled mesta in stonskih solin, kjer boste izvedeli, kako pomembne so bile stonske soline v času Dubrovniške republike in kako delujejo danes. Pozno popoldne vožnja v Neum, namestitev v hotel. Zvečer dobra samopostrežna večerja, nato glasba za ples v hotelu, nočitev.

 

3.dan: OBIRANJE MANDARIN/TRUPICE/KOSILO/ZABAVA–NOVA GORICA zajtrk Po zajtrku se boste zapeljali v dolino Neretve. Na plantažah vas bodo pričakali z aperitivom in suhimi figami, nato boste uživali v obiranju sladkih mandarin v čudovitem okolju neretvanske delte. Med obiranjem se jih boste seveda lahko do sitega najedli. Po končanem obiranju se boste zapeljali do neretvanskih ploskih ladjic–trupic. Med vožnjo s »trupicami« med zelenjem ob reki Neretvi. Obiranje mandarin bomo zaključili z dobrim kosilo in zabavo, nato slovo od prijaznih gostiteljev in vožnja po avtocesti skozi Dalmacijo in Liko. Prihod v Novo Gorico v poznih večernih urah.

 

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov.

Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***

 

Datum odhoda: 
11.10.2019
Lokacija odhoda: 
Nova Gorica, Ajdovščina
Cene/Termini: 

CENA po osebi

  • 214 € /pri udeležbi najmanj 45 oseb
  • 234 € /pri udeležbi najmanj 35 oseb
Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 

prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, vožnja s trajektom Ploče – Trpanj, 2 polpenziona v hotelih 3*/4* v Trpanju in Neumu (dvoposteljne sobe, TWC), obiranje mandarin, vožnja s trupicami po delti Neretve, ogled Stona, vstopnina za ogled solin, ogled proizvodnje oljčnega olja in vinske kleti z degustacijo in prigrizkom, dobro neretvansko kosilo z zabavo in pijačo, 3 kg mandarin, slovensko vodenje in organizacije potovanja.

Doplačila: 

Možna doplačila ob prijavi:

 enoposteljna soba za dve noči 20 EUR/osebo

 izlet po reki Cetini z ladjico in bogata malica s pijačo 20 EUR/osebo

 riziko pred odpovedjo 3,5 % od cene izleta

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije