GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA - 2 dni

Kratek opis: 
Ogledi treh pravljičnih gradov, vožnja z ladjo po bavarskem morju.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

124,00€

1. dan: SLOVENIJA - NEUSCHWANSTEIN
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo - do Neuschwansteina, najslavnejšega in vsekakor najbolj pravljičnega gradu Ludvika II. Bavarskega. Njegovi beli slonokoščeni stolpiči so od daleč videti tako krhki in neresnični, kot, da bi bili iz sladkorne pene. Walt Disney ga je uporabil kot grad, v katerem je živela Trnuljčica. S parkirišča se bomo do gradu sprehodili (ali pa ob doplačilu peljali). Nedaleč od gradu bomo lahko občudovali grad Hohenschwangau v neogotskem slogu, ki ga je dal zgraditi njegov oče. Po ogledu se bomo odpeljali skozi zanimive bavarske vasice, sledila bo nastanitev na turističnih kmetijah in večerja v vaškem gostišču.
 
2. dan: ETTAL - LINDERHOF - CHIEMSEE - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja v bližnji Ettal, kjer stoji benediktinski samostan s cerkvijo. Tukaj živeči menihi še danes izdelujejo zdravilne zeliščne likerje. Nadaljevanje poti do najmanjšega, a edinega dokončanega bavarskega gradu - Linderhofa. Ta pravljični grad je vse do sumljive smrti Ludvika II. Bavarskega ostal njegova najljubša rezidenca. Po ogledu bo sledila vožnja v kraj Prien ob Kimskem jezeru (Chiemsee), od koder se bomo z ladjico popeljali na otok Herreninsel in si ogledali še zadnjega od gradov, ki jih je dal postaviti Ludvik II. Bavarski. Slednji je slovita kopija baročnega dvorca Versailles, saj je bil kralj veliki oboževalec francoskega sončnega kralja. Po ogledu povratek proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.
 
POMEMBNO: nastanitev je predvidena na turističnih kmetija v sobah prve ali druge kategorije z lastno ali s souporabo kopalnic. Cena je enotna ne glede na kategorijo. Večerja je skupna v vaškem gostišču, zajtrki so na turističnih kmetijah, kjer ste nastanjeni. Na posameznih odhodih je možna nastanitev tudi v hotelu.

 

Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: od 124 € do 139 €/osebo (odvisno od termina)
ODHODI 2019: 30. mar. ,   06. apr. ,   20. apr. ,   27. apr. ,   30. apr. ,   04. maj ,   25. maj ,   15. jun. ,   22. jun. ,   27. jun. ,   13. jul. ,   10. avg. ,   24. avg. ,   21. sep. ,   26. okt. ,   31. okt.

Cena vključuje: 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, en polpenzion z nastanitvijo na turističnih kmetijah/hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba v hotelu 50 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnina v vse tri gradove in vožnja z ladjico na Herreinsel: 35€ na osebo. Otroci do 18 leta imajo gratis vstop v gradove in plačajo le ladjico na Herreninsel v višini 5€.

Popusti: 

Otroci do 18 leta - 10% na osnovnem in dodatnem ležišču.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije