GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA - 3 DNI

Kratek opis: 
Obisk pravljičnih gradov Ludvika II. Bavarskega, možnost vzpona na najvišji vrh Nemčije, Zugspitze.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

184,00€

1. dan: SLOVENIJA - CHIEMSEE - ETTAL - SAULGRUB
Odhod v jutranjih urah in vožnja do Kimskega jezera (Chiemsee), ki ga Bavarci ljubkovalno imenujejo bavarsko morje. Iz kraja Prien se bomo z ladjico popeljali na otok Herreninsel, kjer si bomo ogledali prvega od znamenitih gradov Ludvika II. Bavarskega. Grad predstavlja bavarski Versailles, saj je bil Ludvik veliki oboževalec francoskega sončnega kralja. Po ogledih nadaljevanje vožnje po idilični bavarski pokrajini mimo priljubljenega počitniškega središča Bad Tölza do Ettala. Krajši postanek za ogled cerkve in benediktinskega samostana. Nadaljevanje v bavarsko vasico Saulgrub. Nastanitev na turističnih kmetijah ali hotelu 3*. Večerja in nočitev.
 
2. dan: LINDERHOF - GARMISCH - (ZUGSPITZE) - OBERAMMERGU
Po zajtrku ogled bleščečega in edinega dokončanega rokokojskega dvorca Linderhof. Sledi vožnja v Garmisch, znano smučarsko središče in letovišče. Po želji in ob doplačilu vzpon z gorsko železnico na “skoraj” tri tisočake, Zugspitze. Krajši postanek v znameniti odročni alpski vasici Oberammergau. Tu se vsakih deset let zberejo množice z vseh koncev sveta in si ogledajo znamenite “pasionske igre”, ki jih kljub prepovedim in raznovrstnim težavam uprizarjajo že več kot 350 let. Večerja in nočitev.
 
3. dan: NEUSCHWANSTEIN - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja mimo Steingadna, kjer stoji najznamenitejša bavarska baročna cerkev Wieskirche. Krajši postanek. Nadaljevanje vožnje do najslavnejšega in vsekakor najbolj pravljičnega gradu Ludvika II. Bavarskega, Neuschwansteina. Njegovi slonokoščeni beli stolpiči so od daleč videti tako krhki in neresnični, kot bi bili iz sladkorne pene. Walt Disney ga je uporabil kot grad, v katerem je živela Trnuljčica. Iz parkirišča se bomo sprehodili ali pa ob doplačilu popeljali do gradu. Popoldan vožnja proti Sloveniji. Prihod domov v poznih nočnih urah.

 

Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: od 184 € do 209  €/osebo (odvisno od termina)
ODHODI 2019:  29. mar. ,   05. apr. ,   12. apr. ,   20. apr. ,   27. apr. ,   30. apr. ,   03. maj ,   24. maj ,   22. jun. ,   25. jun. ,   19. jul. ,   09. avg. ,   23. avg. ,   20. sep. ,   26. okt. ,   31. okt.

Cena vključuje: 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona z nastanitvijo na turističnih kmetijah/hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30€.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba v hotelu 50 €, na kmetiji 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnina v vse tri gradove in vožnja z ladjico na Herreinsel: 35€ na osebo. Otroci do 18 leta imajo gratis vstop v gradove in plačajo le ladjico na Herreninsel v višini 5€. Gorska železnica na Zugspitze odrasli 56€, mladina 16 - 18 let 41€, otroci od 6 - 15 let 32€.

Popusti: 

Otroci do 18 leta - 10% na osnovnem in dodatnem ležišču.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije