ISTANBUL - 5 dni

Kratek opis: 
Bogati ogledi in obisk Palače Dolmabahče, "turškega Versaillesa", dovolj časa za obisk tržnic (Pokrita, Egipčanska, Arasta). ...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

439,00€

1. dan: SLOVENIJA - ISTANBUL
Zbor na letališču JP Ljubljana ali bližnjemu letališču (v primeru poleta iz bližnjega letališča doplačilo za prevoz)  in polet v Istanbul, mesto dveh celin. Lega Istanbula obiskovalcu postreže z mešanjem dveh različnih svetov, ki se kljub drugačnosti prav tu zlijeta v popolno harmonijo. Gneča, tradicija, hrup, moderno in zavidljiva zgodovina so ustvarile veliko znamenitosti in le-te vsako leto privabljajo milijone obiskovalcev s celega sveta. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne se bomo z vodnikom sprehodili po centru starega dela Istanbula, do predela Beyazit in Sultanahmet. V večernem urah so minareti mošej čudovito osvetljeni in nam pričarajo pravo orientalsko pravljico.
 
2. dan: ISTANBUL
Sprehodili se bomo do ene najlepših mošej Istanbula, Sulejmanove mošeje, kjer vlada posebno umirjeno vzdušje in se čas za trenutek ustavi. Sulejman Veličastni je sultan, v času katerega je Osmanski imperij doživel vrhunec. Vladar je bil tudi velik podpornik umetnikov in kulture. V bližini se nahajata tudi grobnici Sulejmana in njegove žene Hurrem. Za doplačilo priporočamo križarjenje po Bosporju s plovbo po Bosporski ožini med Evropo in Azijo, ob razkošnih palačah sultanov in luksuznimi vilami turške elite, pod obema mostovoma nad Bosporjem. Med plovbo po ožini med Evropo in Azijo, bomo začutili, da je mesto res vez med enim in drugim kontinentom. Istanbul ponuja veliko kulturnih in turističnih znamenitosti, hkrati pa je raj za nakupovanje. Obiskali bomo Grand Bazar, eno izmed največjih znamenitosti mesta. Bazar je prava nakupovalna meka z več kot 5000 trgovinicami, s 16 vhodi in kar 82 ulic, kjer ponujajo praktično vse: od nakita keramike, preprog, zlatnine in spominkov do tekstila, torbic, plaščev in jaken, usnjene galanterije… Če ste ljubitelji kave, čaja in vonja začimb boste uživali na Egipčanskem bazarju ali Bazarju začimb. Nad mešanico barv in vonjev boste naravnost navdušeni. Navdušeni bodo tudi ljubitelji slaščic, saj je izbira turških specialitet naravnost božanska. Vonju baklav, lokumov in raznovrstnih oreškov se bomo težko uprli. Še bolj zanimivo kot samo nakupovanje je barantanje in obred pitja čaja. Zvečer za doplačilo priporočamo obisk nočnega lokala z večerjo in tradicionalnimi plesi ter trebušnimi plesalkami, ker bomo okusili raznovrstno in okusno turško hrano ter uživali v odlični predstavi.
 
3. dan: ISTANBUL
Dan namenjen ogledu glavnih mestnih znamenitosti (doplačilo za ogled mesta z vključenimi 3 vstopninami: Agia Sofia, Topkapi palača ter Yerebatan Saray ali Podzemna bazilika). Sprehod do Modre mošeje s skrivnostno modro meglico in občudovanja vrednim notranjim dvoriščem s številnimi kupolami in kaskadami, nadaljujemo do cerkve Sv. Modrosti Hagia Sofia – verjetno ene največjih znamenitosti, palače Topkapi ali palače turških sultanov, saj so prav v tej palači prebivali sultani, dvorne dame, konkubine in evnuhi. Ustavili se bomo na nekdanjem Hipodromu, ki je služil konjskim dirkam, v katerih so Bizantinci izredno uživali. Cisterna bazilika ali podzemna cisterna velja za neobičajno znamenitost in še danes navdušuje s 336 marmornimi stebri. Zvečer se bomo sprehodili do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno polne vrveža Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali ter spoznali moderni Istanbul.. Sledila bo zanimiva pešpot - čez istanbulski Montmartre mimo Galata stolpa do Galata mostu, od koder je dih jemajoč pogled na osvetljeni večerni Istanbul. Možnost obiska enega izmed lokalov pod mostom, kjer bomo popili kozarček turškega čaja in pokadili vodno pipo.
 
4. dan: ISTANBUL
Po zgodnjem zajtrku se bomo zapeljali po podvodnem tunelu Marmaray na azijsko stran Istanbula, kjer se bomo sprehodili mimo mošeje Mihrimah in lokalne tržnice. Nekaj časa bo tudi za samostojne potepe in turško kavo. Prosto popoldne in priložnost za turško kopel ali Hamam, ki pomeni veliko več kot le sproščujočo kopel ali čiščenje. Je ritual, ki vsebuje elemente čiščenja in prečiščevanja telesa. V 16. stoletju je bilo v Istanbulu kaR 4.530 privatnih iN 300 javnih kopališč.
 
5. dan: ISTANBUL - SLOVENIJA
Ob doplačilu možnost obiska najrazkošnejše palače sultanov – Palače Dolmabahče (v kolikor bo peti dan potovanja palača odprta), turškega Versaillesa, kjer je živeli zadnjih šest sultanov Otomanskega cesarstva. Ogled sultanovih prostorov, kjer je na ogled tudi eden najtežjih kristalnih lestencev na svetu in del Harema, ki je bil namenjen sultanovi družini. Ena izmed sob je bila zadnje prebivališče očeta Turkov – Ataturka, ki je v palači umrl. Z zobato železnico se bomo vzpeli na največji istanbulski trg Taksim in čas za zadnje nakupe ali uživanje ob turškem čaju, kavi ali pregrešnih sladicah. Prevoz na letališče in polet v Ljubljano ali bližnje letališče.
 
OPOMBA: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Razpored izletov po dnevih se lahko spremeni. Palačo Dolmabahče bo možno obiskati le v terminih ko bo peti dan potovanja palača odprta in bodo na voljo vstopnice. Na nekaterih odhodih možnost kombinirajna 4 in 5 dnevnega programa.
PREDVIDENE ČASOVNICE
odhodi:  27.4., 23.6., 15.8., 20.9.
LJUBLJANA  ISTANBUL      0905 1225 
ISTANBUL     LJUBLJANA   1755  1905 
 
odhod  22.3., 26.4., 26.10.
ZAGREB     ISTANBUL      0915 1230 
ISTANBUL    ZAGREB       1855  1905 

 

Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: od 439 € do 489 €/osebo (odvisno od termina)
 
ODHODI 2019:  22. mar. ,   26. apr. ,   24. maj ,   23. jun. ,   15. avg. ,   20. sep. ,   26. okt. ,   29. okt.

Cena vključuje: 

letalski prevoz v Istanbul in nazaj, letališke in varnostne pristojbine, 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3/4*, prevoze po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

DOPLAČILO: med 25 in 34 potniki 50 €.
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 109 €, ogled mesta z vstopninami: 50 €, vožnja z ladjico po Bosporju 30 €, večerja v tradicionalni restavraciji s folkloro 55 €, povratni prevoz na letališče: 40 €, enosmerni prevoz na letališče: 20 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti: dodatne morebitne vstopnine in strošek lokalnih prevozov.

Popusti: 

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije