ISTANBUL / CARIGRAD - mesto na vratih Orienta

Kratek opis: 
Obiščite lokacije, kjer so se odvijali prizori iz serij in filmov kot so Moja boš, Inferno, James Bond - Iz Rusije z ljubeznijo, Skyfall...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

455 €

1. dan: LJUBLJANA–CARIGRAD/ topli obrok na letalu
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odhod letala Turkish Airlines proti Carigradu (Istanbulu). Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Za doplačilo križarjenje po Bosporju s plovbo pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabache in Beylerbey, mimo Rumeli Hisarja in Anadolu Hisarja. Sledi pozno kosilo. Plovba po ožini med Evropo in Azijo bo pravo doživetje. Prenočevanje v hotelu.
 
2. dan: CARIGRAD/ zajtrk
Po zajtrku (za doplačilo) ogled starega dela mesta, sprehod skozi zgodovino, od Bizanca do Konstantinopla in do Istanbula: Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja in danes muzej, Modra mošeja iz 17. st., dvorec otomanskih sultanov Topkapi–nekdaj rezidenca, danes muzej–zakladnica, in Hipodrom. Cisterna– stari zbiralnik vode, imenovan Yerebetan Saray, preseneti vsakogar. Zvečer možnost izleta na azijsko stran mesta (doplačilo): z vodnikom se boste podali z novim metrojem, ki teče pod Bosporjem, torej med Evropo in Azijo, do Uskudarja. Ta metro so odprli šele leta 2013. Sprehodili se boste po obali Bosporja in se s trajektom vrnili po zalivu, s katerega je čudovit razgled na nočno osvetljeni evropski del mesta. Prenočevanje v hotelu.
 
3. dan: CARIGRAD/ zajtrk
Zajtrk in prosto. S Kompasovim vodnikom se boste lahko sprehodili do znamenite Kapali čaršije z več kot 4000 trgovinicami, obiskali boste Egipčanski bazar– bazar začimb, se sprehodili po Taksimu–centru novega evropskega dela mesta... Dan lahko namenite tudi barantanju ob kavi ali čaju na bazarjih ali se podate v lepo urejene evropske trgovine. Zvečer (za doplačilo) obisk turške restavracije z večerjo in bogatim folklornim programom: trebušne plesalke in folklora iz različnih delov Turčije. Prenočevanje v hotelu.
 
4. dan: CARIGRAD–LJUBLJANA/ zajtrk, topli obrok na letalu
Po zajtrku se boste popeljali na Azijsko stran (doplačilo) čez znameniti Bosporski most do razgledne točke Camlica Hill, kjer boste imeli prekrasen panoramski razgled južnega dela Bosporja in ustja Zlatega Roga, ter občudovali novo največjo mošejo Camlica–megalomanski projekt predsednika Erdogana, mošeja sprejme kar 37.500 vernikov. Nato se boste zapeljali do Eyup–a in se z gondola povzpeli do popularne razgledne točke Pierrre Loti–francoski avtor slavnega romana »Aziyade «. Prekrasen pogled na Zlati Rog in spektakularni hrib pod nami, kjer so našli svoj počitek paše, sultani, ... Popoldan odhod na letališče in polet proti Ljubljani. Pristanek na Letišču Jožeta Pučnika predvidoma v večernih urah

Datum odhoda: 
19.4., 25.4., 29.4., 1.5.
Cene/Termini: 

 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 455 EUR
  • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 505 EUR

 

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
  • letalski prevoz v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
  • avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče v Istanbulu
  • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah
  • slovensko vodenje in organizacija potovanja
Doplačila: 

Ob prijavi:
obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 50,00 EUR/osebo, turistična pristojbina 2,00 EUR/osebo/dan, izlet Camlica Hill – Pierre Loti 35,00 EUR/osebo, enoposteljna soba 85,00 EUR/osebo, celodnevni ogled Carigrada z vstopninami v Hagijo Sofijo, rimsko cisterno in v dvorec Topkapi 50,00 EUR/osebo, izlet z ladjo po Bosporju s kosilom45,00 EUR/osebo, obisk turške restavracije55,00 EUR/osebo
Na kraju samem (vodniku na poti): prevozi s tramvaji/metroji pribl. 10 EUR

Popusti: 

otroci do 6. leta starosti imajo brezplačne vstopnine, od dopolnjenega 6. leta plačajo za vstopnine polno ceno

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije