ITALIJANSKA RIŽEVA POLJA - VSTOP TUDI V VRTOJBI !

<
>
Kratek opis: 
Izvorno območje pridelave riža so tropski in subtropski deli južne in jugovzhodne Azije ter Afrika. Je enoletna rastlina in zraste med 1 in 1,8 m visoko, ob ustreznih tleh pa lahko nekatere sorte zrastejo še...

Prevoz:

59,00€

Predviden program
Odhod v jutranjih urah. Mimo Benetk, Padove in Verone se bomo pripeljali do območja riževih polj. Sprejel nas bo domačin, ki nam bo predstavil vse o rižu. Popeljal nas bo do riževih polj, nas seznanil z zgodovino pridelave riža na tem območju, spoznali bomo postopke pridobivanja riža; od setve, saditve, rasti do žetve. Obiskali bomo najstarejšo italijansko rižarno, deluje že od leta 1650; tu nam bodo predstavili način pridelave riževe moke in škroba. Ob koncu obiska se bomo ustavili še v informacijskem centru rižarne Ferron, ki je ena najboljših in najbolj poznanih v Italiji. Tu bo možno riž in izdelke tudi kupiti. Po ogledu bomo nadaljevali do gričev Colli Euganei. Postanek bomo naredili v mestecu Montagnana, katerega obdaja srednjeveško obzidje. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, imeli malo prosto in nato nadaljevali do vile Valsanzibio. Slavna je zaradi čudovitega parka, ki jo obdaja. Park je nastajal od leta 1669, je v baročnem slogu, njegov ponos so številni ribniki, sprehajalne poti, cvetlični vrtovi, kipi, vodnjaki, slaven je tudi labirint, skozi katerega se lahko sprehodimo. Naredili bomo postanek za ogled parka, po ogledu se bomo odpeljali proti domu. Prihod je predviden v večernih urah.
Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • voden ogled riževih polj, lokalno vodenje,
 • vstopnino v park vile Valsanzibio
 • vodenje izleta z licenco GZS, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni
Organizator lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov.
Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.
Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / 
Datum odhoda: 
14.9.2019
Cene/Termini: 

ODHOD: 14.9. 
59,00 EUR pri udeležbi najmanj 40 oseb
74,00 EUR pri udeležbi najmanj 30 oseb
 
VSTOP TUDI V VRTOJBI !
Druga vstopna mesta: JESENICE, RADOVLJICA, KRANJ, ŠKOFJA LOKA, LJUBLJANA

Število dni: 
1 DAN
Cena vključuje: 
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • voden ogled riževih polj, lokalno vodenje,
 • vstopnino v park vile Valsanzibio
 • vodenje izleta z licenco GZS, organizacijo ter ddv.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije