JEZERO MAGGIORE - Boromejski otoki

Kratek opis: 
VRHUNCI POTOVANJA: Bergamo Alta – jezero Maggiore – trije Borromejski otoki

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

139 €

1. dan: LJUBLJANA–BERGAMO–ARONA–JEZERO MAGGIORE/ večerja
Odhod avtobusa ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja po avtocesti do Bergama, ki je svoj vrhunec doživel med beneško nadvlado in je deljen na spodnje in zgornje mesto. Ogled zgornjega mesta »Citta Alta«, do katerega vas bo popeljala zobata železnica. Sprehodili se boste od čevljarskega trga mimo stolpa Gambito vse do trga »Piazza Vecchia«, ki ga obkrožata mestni stolp iz 12. st., knjižnica iz 15. st. in palača »Della Ragione«, ki je bila zgrajena 1199 in je bila večkrat obnovljena. Nadaljevanje ogleda na stolničnem trgu in ogled Colleonijeve kapele, kjer počivata general Barotolomeo Colleoni in njegova hčerka Medea. Navdušil vas bo tudi stolnični trg z romansko cerkvijo »Marie Maggiore« z bogatimi baročnimi okrasi. V kolikor bo čas dopuščal, še sprehod do Citadelle, od koder je panoramski razgled na spodnje mesto. Pozno popoldan boste prispeli do drugega največjega italijanskega jezera Maggiore in se ustavili v Aroni, kjer stoji spomenik Sv. Carla Borromejskega. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.
 
2. dan: JEZERO MAGGIORE–BORROMEJSKI OTOKI–LJUBLJANA/ zajtrk
Po zajtrku vožnja z avtobusom do mesteca Stresa in plovba z ladjo do Boromejskih otokov. Otoki so zasloveli predvsem zaradi lepo urejenih botaničnih vrtovih,ki so nastali v okolici razkošnih palač. V njih so razstavljene umetnine in predmeti, ki so še danes v lasti družine Borroeo iz Milana (ogledi za doplačilo). Obiskali boste tri otoke, in sicer otok Bella s prekrasno baročno palačo in francoskimi vrtovi, otok Madre z neverjetnim botaničnim vrtom v angleškem slogu in na koncu še otok Pescatori − ribiški otok s prekrasnimi trgovinami in restavracijami. Pozno popoldan povratek proti Ljubljani, kamor je predviden prihod pozno zvečer.

Datum odhoda: 
27.4., 1.5., 4.5., 11.5.
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: 139 €/osebo

Število dni: 
2 dni
Cena vključuje: 
  • avtobusni prevoz po programu
  • vožnjo z zobato železnico v Bergamu
  • polpenzion (večerja, zajtrk) v hotelu 3–4* v dvoposteljnih sobah
  • ladijski prevoz po programu
  • lokalno vodenje po palačah na otokih
  • najem sistema audioguide
  • cestne pristojbine in parkirnine
  • vodenje in organizacija potovanja
  • DDV
Doplačila: 

Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 18,00 EUR/osebo, enoposteljna soba 30,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (na recepciji hotela) lokalno predpisana turistična mestna pristojbina, vstopnine pribl. 20 EUR

Popusti: 

10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije