KORZIKA IN SARDINIJA, dvojec neukročenih

<
>
Kratek opis: 
Korzika nikoli ne razočara. Divja narava, peščeni zalivi, zaspane vasice, slikovita mesteca in prijaznost domačinov. Zgodovinska izoliranost in povezanost bolj z Genovo kot s Francijo ji daje še sedaj...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

799 €

Korzika nikoli ne razočara. Divja narava, peščeni zalivi, zaspane vasice, slikovita mesteca in prijaznost domačinov. Zgodovinska izoliranost in povezanost bolj z Genovo kot s Francijo ji daje še sedaj političen zagon in težnjo po neodvisnosti. Sardinija je otok bogate zgodovine in ponosnih ljudi. Otok čudovitih plaž in neokrnjene notranjosti, skoraj raj na Zemlji. Ostanki nuragov nas na vsakem koraku opozarjajo, da so ta otok ljudje naselili že pred več kot štiri tisoč leti. Vseeno noben od otokov ni prenatrpan s turisti, niti si tega ne prizadevajo. Raje prisegajo na neokrnjenost narave in pristnost življenja, ki se še vedno ohranja v starih vasicah na podeželju.

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Italija–Korzika
2. dan: Corte–Ajaccio
3. dan: Bonifacio
4. dan: Boniffacio–Santa Teresa diGallura–Castelsardo
5. dan: počitnikovanje
6. dan: počitnikovanje
7. dan: Algherro–Sassari
8. dan: Costa Smeralda
9. dan: Olbia–Livorno–Slovenija
 
1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA–KORZIKA večerja, nočitev
Proti Italiji se bomo odpravili v nočnih urah. Potovali bomo mimo Bologne proti Toskani, vse do Livorna. Po prihodu v pristanišče bomo zasedli trajekt za otok Korziko. Plovba do Bastie, ki traja okoli 4 ure, nam bo ponudila prekrasne poglede na južno Toskano in sosednjo Elbo. Na severni strani otoka si bomo najprej v mestecu Calvi ogledali trdnjavo in staro mestno jedro z veliko marino. V popoldanskem času pa se bomo že raztepli po sobah in uživali v prostem času.

2. dan: CORTE–AJACCIO zajtrk, večerja, nočitev
Med leti 1755 in 1769 je bilo mestece Corte glavno mesto Republike Korzika, kar je bilo edino obdobje njene neodvisnosti. Še danes velja za najbolj patriotsko mesto na otoku. In eno najbolj slikovitih. Ponaša se z edino univerzo na otoku in mu zaradi tega pripada privilegij naziva kulturne prestolnice. Mesto si boste lahko z doplačilom pogledali z vlakcem, ki vas bo popeljal do starega mestnega jedra. Povzpeli se bomo na trdnjavo in grad, ki je vklesan v živo skalo. Imeli bomo čas za kavico in uživali v čudovitem razgledu na korziško pokrajino. Nadaljevali bomo do Ajaccia, kjer se je istega leta, kot je Korzika pripadla Franciji, rodil Napoleon. Seveda bomo obiskali njegovo rojstno hišo, zraven tega pa še staro mestno jedro, farno cerkev ... Čas bo za osvežitev, nato pa bomo skočili do kraja nastanitve.

3. dan: BONIFACIO zajtrk, večerja, nočitev
Na skrajnem jugu otoka leži mesto Bonifacio. Eno najbolj slikovitih mest Korzike, ki leži na strmih, 50 metrov visokih previsnih skalah. Z vodnikom se boste podali vse do vrha, se sprehodili po mestnem jedru in si ogledali mestne znamenitosti, med katerimi izstopa lokalno pokopališče, ki zelo nazorno priča o zgodovini starih korziških družin. Z vrha boste imeli prelep razgled na zaliv in marino. Prosti čas boste lahko izkoristili za kosilo in nakupe. Vožnja do hotela, nastanitev.

4. dan: BONIFACIO–SANTA TERESA DI GALLURA–CASTELSARDO zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo odpravili s trajektom na Sardinijo. Spoznavati jo bomo začeli po obalni cesti, vse do Castelsarda, slikovitega mesteca z mogočnim obzidjem, pisanimi uličicami in stolnico z navdušujočo lego nad morjem. Po sprehodu in osvežitvi bomo nadaljevali pot do kraja nastanitve, kjer bo po namestitvi v sobah še nekaj prostega časa do večerje.

5. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo dan lahko izkoristili za individualno potepanje, sprehod po bližnji plaži, kopanje, nakupovanje spominkov …

6. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
Na poti bomo že šesti dan, zato bo tudi ta namenjen počitku in prostemu času. Knjiga na plaži, slušalke v ušesih, mogoče bučanje morja in glasba škržatov. Vse to ali pa še kaj, če boste želeli.

7. dan: ALGHERO–SASSARI zajtrk, večerja, nočitev
Eno najbolj živahnih sardinskih letovišč je mesto Alghero. Še danes so tam vidne ponosne katalonske korenine, ki govorijo o mali Barceloni. Sprehod za srednjeveškim obzidjem nam bo razodel mestne skrivnosti. Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do zanimivega mesta Sassari. Vabljive trgovinice in zavite ulice bodo lepa priložnost za sprehod. Še prej pa si bomo ogledali katedralo z edinstvenim baročnim pročeljem. Po ogledu in osvežitvi se bomo napotili do kraja nastanitve.

8. dan: COSTA SMERALDA zajtrk, večerja, nočitev
Ta dan se bomo napotili proti znameniti obali Costa Smeralda. Cel dan se bomo lahko kopali, sprehajali ali si privoščili kulinarično razvajanje. Popoldne se bomo vrnili v hotel.

9. dan: OLBIA–LIVORNO–SLOVENIJA zajtrk
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali do pristanišča, se vkrcali na trajekt in odpluli proti celini. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo izkrcali na celino in nadaljevali z vožnjo proti Sloveniji. Predvidoma zvečer boste že lahko prijateljem in domačim ponosno predali spominke in jim pokazali osupljive fotografije.

Datum odhoda: 
2020: 30.05., 13.06., 05.09., 26.09.
Lokacija odhoda: 
Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana
Cene/Termini: 

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 799 €/osebo
pri udeležbi 32 oseb 845 €/osebo
pri udeležbi 24 oseb 890 €/osebo
 

Cenejša potovanja
· -100 € za dve osebi do 31.1.
· -60 € za dve osebi do 31.3.
 

Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Število dni: 
9 dni
Cena vključuje: 

prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah hotel***, 8 x polpenzion, prevozi s trajektom po programu, zunanje oglede in izlete po programu (Corte, Ajaccio, Bonifacio, Castelsardo, Alghero, Sassari, Costa Smeralda), vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

· doplačilo za enoposteljno sobo: 240 €
· vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji)
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mesta pristojbina 34 €

Popusti: 

· popust: do 12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije