Lepote ROMUNIJE in BOLGARIJE s Črnim Morjem

<
>
Kratek opis: 
Romunija je dežela izjemno privlačnih in raznovrstnih pokrajin. Znana je po grofu Drakuli in dobrodušnih domačinih, ki skrbno negujejo stoletne običaje.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

599 €

Romunija je dežela izjemno privlačnih in raznovrstnih pokrajin. Znana je po grofu Drakuli in dobrodušnih domačinih, ki skrbno negujejo stoletne običaje. Bukarešti pravijo tudi Pariz na Balkanu, obala Črnega morja pa ponuja zlato mivko in razgibano dogajanje. Včasih so jo obiskovali tudi Richard Nixon, Gadafi in Yasser Arafat. Bolgarija – vez med Evropo in Orientom – z neokrnjeno naravo, starodavnimi mesti, prijaznimi ljudmi, pestro kulinariko, folkloro, tradicijo in običaji, s Sofijo in Sončno obalo postaja pravi hit na evropskem turističnem trgu. Bolgarija je najstarejša država na svetu po svojem imenu. Že leta 681 je bila ob ustanovitvi tako imenovana in imena ni spreminjala do danes.

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Arad
2. dan: Hunedora–Brasov
3. dan: Sinaia–Bukarešta
4. dan: Bukarešta–Varna–Sončna obala
5. dan: počitnikovanje
6. dan: počitnikovanje
7. dan: Plovdiv
8. dan: Plovdiv–Sofija
9. dan: Beograd
10. dan: potovanje po Hrvaški do Slovenije
 
1. dan: SLOVENIJA–ARAD večerja, nočitev
Jutranje ure nas bodo ponesle v smeri Madžarske proti Romuniji. V popoldanskih urah bomo prispeli v mesto Arad, ki je pod Rimljani, Turki, Avstrijci pisalo bogato zgodovino. Po informativnem ogledu se bomo odpeljali do kraja nastanitve in se namestili v hotelu.

2. dan: ARAD–HUNEDOARA–BRASOV zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo odpravili proti Huneduari, ki je industrijski kraj z nekdaj največjo železarno v državi. Slovi po največjem gradu v Romuniji, ki so ga v gotskem stilu zgradili v 14. stol. V njem je živel Matija Korvin, 7 let je bil v njem zaprt grof Drakula. Po ogledu te navdušujoče stavbe nas bo pot vodila v Brasov, po mnenju mnogih najlepše mesto v Romuniji. Sprehodili se bomo mimo nekaterih znamenitosti mesta: najbolj znane gotske cerkve v Romuniji, t. i. »Črne cerkve«, stare mestne hiše z lepo urejenim osrednjim trgom, pravoslavne cerkve ... Vožnjo bomo za ta dan zaključili v kraju nastanitve in se namestili v hotelu.

3. dan: SINAIA–BUKAREŠTA zajtrk, večerja, nočitev
Dan bomo začeli z vožnjo do Sinaie, kjer si boste lahko z doplačilom ogledali imenitno kraljevo palačo Peles. Med sprehodom skozi grajske sobane boste občudovali tapiserije, keramične in steklene umetnine, čudovito stilno pohištvo. Po osvežitvi bomo nadaljevali pot v Pariz. Tisti na Balkanu. Bukarešta, ustanovljena v 14. stol., je bila po legendi poimenovana po pastirju Bucurju. Leta 1698 je postala prestolnica takrat samostojne Vojvodine Vlaške, leta 1861 pa še romunsko glavno mesto. Ogledali si bomo Slavolok zmage, drugo največjo stavbo na svetu za ameriškim Pentagonom – Hišo ljudstva oziroma nekdanjo palačo romunskega diktatorja Chauchesca, Trg revolucije in druge izjemne znamenitosti. Blizu je etno vasica, ki je zanimiv etnografski muzej na prostem. Po ogledu bo še nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpravili proti kraju nastanitve. Namestitev v hotelu.

4. dan: BUKAREŠTA–VARNA–SONČNA OBALA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo vožnjo usmerili proti obali. Obala Črnega morja se iz Romunije proti jugu nadaljuje v Bolgarijo. V zgodnjih popoldanskih urah bomo prispeli v mestno jedro Varne, ki je tretje največje mesto v državi. Ogledali si bomo mestne znamenitosti. Po ogledu nas bo že čakala Sončna obala, kjer se turistična središča nizajo eno za drugim. Spoznali bomo kraj namestitve in se namestili v hotelu. Če bo čas, bomo lahko nekaj prostega časa že izkoristili za kopanje.

5. in 6. dan: SONČNA OBALA zajtrk, večerja, nočitev
Oba dneva bomo izkoristili za individualne aktivnosti, kopanje, sprehode …

7. dan: NESEBAR–PLOVDIV zajtrk, večerja, nočitev
Po dveh dnevih oddiha se bomo znova odpravili na avtobus. Najprej se bomo na hitro ustavili v starodavnem mestecu Nesebar in se sprehodili skozi zanimivo jedro. Kavica se bo zagotovo prilegla, nato pa do nekdanje prestolnice Bolgarije in prestolnice imperija Filipa Makedonskega – Plovdiva. Mesto je gospodarsko središče Trakije; zanimivo si bo ogledati ostanke rimskega amfiteatra, cerkev sv. Konstantina, slavolok zmage, Filipov spomenik, antični teater … Po ogledu se bomo odpeljali do kraja, ker bomo preživeli noč. Nastanili se bomo v hotelu in povečerjali.

8. dan: PLOVDIV–SOFIJA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo zapeljali do Sofije, prestolnice Bolgarije. Krožna vožnja bo poskrbela, da si bomo ogledali glavne znamenitosti: parlament, predsedniško palačo, univerzo, katedralo Aleksandra Nevskega, rusko cerkev, mošejo, sinagogo. Po nastanitvi bomo z večerjo poskrbeli, da ne bomo šli lačni v posteljo.

9. dan: SOFIJA–BEOGRAD zajtrk, nočitev
Po zajtrku bomo potovali v smeri Beograda. Nastanitev v hotelu, prosti čas. Nočitev.

10. dan: SRBIJA–HRVAŠKA–SLOVENIJA zajtrk
Po zgodnjem zajtrku se bo potovanje počasi zaključevalo proti Hrvaški in Sloveniji. Na poti bomo s krajšimi postanki poskrbeli za pretok krvi po telesu in za osvežitev. Predvidoma bomo prišli domov v večernih urah.

Datum odhoda: 
2020: 11.06.2020, 25.06.2020, 09.07.2020, 30.07.2020, 03.09.2020
Lokacija odhoda: 
Maribor, Celje, Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 599 €/osebo
pri udeležbi 32 oseb 629 €/osebo
pri udeležbi 24 oseb 659 €/osebo
 
Cenejša potovanja
· -80 € za dve osebi do 31.1.
· -40 € za dve osebi do 31.3.
 
Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Število dni: 
10 dni
Cena vključuje: 

prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 8 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila: 

· doplačila za enoposteljno sobo: 200 €
· doplačilo za vstopnine po programu
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 27 €

Popusti: 

· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije