MADEIRA - VRH ATLANTIKA

Kratek opis: 
Obisk otoka večne pomladi - cvetoče in šarmantne Madeire, vključeni izleti po otoku.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1089,00€

1. dan: SLOVENIJA /BLIŽNJE LETALIŠČE– LIZBONA – FUNCHAL
Zbor potnikov na letališču v Benetkah ali bližnjem letališču in polet v Lizbono, ter naprej na Madeiro, do glavnega mesta Funchal. (za doplačilo možnost prevoza do letališča). Nastanitev.
 
2. dan: FUNCHAL IN MONTE
Po zajtrku bo sledil poldnevni ogled glavnega mesta, kjer je raslo toliko janeža, da so po njem poimenovali glavno mesto. Sprehod po ulicah polnih zelenja in tlakovanih z malimi črnimi in belimi kamenčki. Glavni postanek bomo naredili na znameniti tržnici z izjemno raznoliko ponudbo sadja, zelenjave in cvetja. Velik del zavzema ribarnica, kjer prodajajo različne vrste rib, predvsem tune in jegulje. V bližini bomo obiskali delavnico slavnih madeirskih čipk in vezenine, kjer bo možnost ogleda izdelave in nakupa. Ogledali si bomo tudi druge znamenitosti v starem delu mesta. Sledil bo obisk vasice Monte, najljubše destinacije obiskovalcev Madeire. Na vrhu stoji romarska cerkev in grobnic cesarja Karla Habsburškega. Po želji ob doplačil se bomo v povratku na lesenih sankah popeljali v dolino. Prosto popoldne za zadnje nakupe in oglede. Povratek v hotel in nočitev.
 
3. dan: IZLET PO ZAHODNEM DELU OTOKA
Ves dan namenjen izletu po zahodnem delu otoka. Izlet bomo pričeli v ribiškem naselju Camari de Lobos, kjer se bomo sprehodili med številnimi lokali in restavracijami, sem je rad zahajal tudi Winston Churchill. Pot bomo nadaljevali do najvišjega rta v Evropi in drugega najvišjega na svetu, Cabo Girao, kjer se klifi dvigajo skoraj 600 metrov visoko. Vožnja do Ribeire Brave, kjer bo krajši postanek v ribiški vasici, nato pa se bomo dvignili do prelaza Ecumeada, od koder se v jasnem dnevu vidita tako severna kot južna obala. Nadaljevanje do Porta Moniza, kraj slovi po bazenih, izklesanih v lavo. Kosilo bo organizirano v lokalni restavraciji pri naravnih bazenih (doplačilo). Povratek v Funchal prekO 1.400 metrov visokega prelaza Paul da Serra. Povratek v hotel in nočitev
 
4. dan: FUNCHAL - (PORTO SANTO) - FUNCHAL
Prosto za samostojne oglede in počitek. Možnost izleta z ladjo »Lobo Marinho« na sosednji otok Porto Santo, približno 40 km oddaljen od Madeire in njen pravi kontrast. Znan je namreč po čudovitih peščenih plažah in simpatičnih ribiških vasicah. Najprej se bomo podali na razgledno ploščad Portela in od koder bomo deležni prekrasnega razgleda na zaliv ter peščeno plažo. Po bomo nadaljevanje do Serra de Fora in Serra de Dentro na severni obali otoka. Kosilo in prosto popoldne do odhoda ladje na Madeiro.
 
5. dan: IZLET PO VZHODNEM DELU OTOKA
Ves dan namenjen izletu po vzhodnem delu otoka. V jutranjih urah bomo najprej obiskali vasico Camacha, ki slovi po pletenih izdelkih iz vrbovih šib. Ogledali si bomo potek izdelave in na koncu še kaj kupili. Nadaljevanje vožnje do tretjega najvišjega vrha Madeire, Pico do Arieiro. Cesta vodi skozi evkaliptusove in lovorove gozdove po vulkanski pokrajini, ki omogoča lepe razglede. Postanek v kraju Ribeiro Frio, kjer se nahaja valilnica postrvi. Možnost pokušnje tipične madeirske pijače – poncha iz brandya, sladkornega trsa, limone in medu. Nadaljevanje poti v Santano, vasico znano po značilnih belih trikotnih hišah, kritih s slamo, kjer so vsa vrata in okna pobarvana v žive barve. Vožnja v Portelo, od koder so lepi razgledi na skalnato formacijo Penha d’Aguia. Povratek ob obali mimo Machica, drugega najbolj obiskanega in ribiškega mesteca na otoku.
 
6. dan: FUNCHAL - (LEVADA) - FUNCHAL
Prosto za samostojne oglede in počitek. Priporočamo izlet/treking oz sproščujoč sprehod Levada Rabacal (doplačilo).Levada je portugalska beseda, ki prihaja iz besede levar in pomeni nositi oz. »na grobo« prevedeno vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi za dovajanje vode iz severnih vlažnih v južne sušne predele in skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektrarne po celem otoku. Njihova skupna dolžina je 2500 km mnogi so bili urejeni že v 16. stoletju. »Levada sprehodi« so sprehajalne poti urejene ob vzdrževanih mini kanalih, ki se danes uporabljajo tudi v turistične namene in omogočajo enkratne sprehode v neokrnjeni naravi. Vožnja do planote Paul da Serra; od tam pa boste pot nadaljevali peš. Naprej se boste sprehodili do gostišča Rabacal in po kratkem odmoru pot nadaljevali v čudoviti naravi do slapov Risco. Spust in nadaljevanje hoje po vzdrževanih poteh imenovanih »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Kratek odmor za uživanje v enkratni naravi. Ob vrnitvi do vašega vozila hoja skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Levade na Madeiri nikakor ne smemo zamuditi. Povratek v hotel.
 
7. dan: FUNCHAL – LIZBONA - BENETKE - SLOVENIJA
Prosto do odhoda na letališče in preko Lizbone polet v Benetke ali bližnje letališče, od koder bo po želji organiziran prevoz v Slovenijo.
 
OPOMBA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Vrstni red ogledov po dnevih se lahko spremeni
 
PREDVIDENE ČASOVNICE/ HOTEL
odhod 28.4.
28.4. BENETKE LIZBONA  1135 1345
28.4. LIZBONA FUNCHAL  1605 1750
04.5. FUNCHAL LIZBONA  1000 1135
04.5. LIZBONA BENETKE  1335 1925
htl TILES, Funchal

 

Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: od 1.089 € do 1.119 € (odvisno od termina)
 
ODHODI 2019: 29. mar. ,   28. apr. ,   30. maj ,   21. jun. ,   12. jul. ,   10. avg. ,   19. sep. ,   27. okt.

Cena vključuje: 

letalski prevoz Benetke - Lizbona - Funchal - Lizbona - Benetke, letališke in varnostne pristojbine, šest nočitev z zajtrki v hotelu 3/4*, ogledi po programu, spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila: 

DOPLAČILO: za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 50 €.
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: prevoz na letališče 58€, enoposteljna soba 149€, tradicionalna večerja s folkloro 45 €, doplačilo za 6 večerje 129 €, izlet/ treking Levada 39 €, izlet na Porto Santo s kosilom in prevozom 139 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: sstrošek morebitnih dodatnih vstopnin pribl. 20 €.

Popusti: 

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije