Madrid - mesto odprtega duha in enkratna Kastilja

Kratek opis: 
Obiščite najbolj čutno evropsko prestolnico in se prepustite naključju, saj je ravno ta najboljši vodnik za odkrivanje mesta. Madrid je mesto, kjer življenje nikoli ne miruje.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

569 €

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−MADRID
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani ter vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali zbirališče na letališču uro in pol pred odhodom letala v Madrid. Polet letala v Madrid predvidoma v dopoldanskih urah. Po pristanku v Madridu, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama, boste spoznali danes kozmopolitansko in moderno mesto. Z avtobusom si boste ogledali Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real–Bernabéu, najbolj znan madridski prizor trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España − trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire … Nastanitev in prenočevanje v hotelu.
 
2. dan: MADRID−(SEGOVIA−EL ESCORIAL)−MADRID /zajtrk
Po zajtrku prost dan v Madridu, lahko pa se odločite za izlet v Kastiljo (doplačilo): pot vas bo vodila v pokrajino Castilla y León, kjer boste obiskali simpatično kastiljsko mestece Segovio, znano predvsem po najbolje ohranjenem rimskem akveduktu v Španiji, ki je vpet v staro mestno središče. Segovia se ponaša tudi s čudovitim Alcázarjem, ugnezdenim na robu pečine na koncu mesta. Po ogledu vožnja v El Escorial, kjer si boste ogledali največji arhitekturni in umetniški dosežek španske arhitekture 16. st. Ogled dvorca s 16 dvorišči, 2673 okni, 1200 vrati in 86 stopnišči, samostana, knjižnice in mavzoleja. Popoldne vožnja v Madrid in prenočevanje v hotelu.
 
3. dan: MADRID−(TOLEDO)−MADRID/ zajtrk
Zajtrk v hotelu in prosto za samostojno raziskovanje mesta, ogled katerega izmed številnih muzejev (Muzej Prado, Muzej Reina Sofia). Za doplačilo priporočamo izlet v Toledo: ogled glavnega mesta pokrajine Castilla−La Mancha, znanega po slovitem toleškem jeklu. V mestu, ki je pod zaščito UNESCA, se boste po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji in nadaljevali do cerkvice Santo Tomé, za katero je v Toledu živeči manieristični slikar El Greco narisal svoje mojstrsko delo, »Pogreb grofa iz Orgaza«. Vrnitev v Madrid. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.
 
4. dan: MADRID−BENETKE–(LJUBLJANA)/ zajtrk
Po zajtrku sprehod skozi Kraljevo palačo, veličasten dom burbonske dinastije, zgrajen v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, bari tapas in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zave, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s kipom medvedke z jagodičnico − simbolom mesta. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta, kulinarično razvajanje ali sprehod po enem izmed mestnih parkov. V poznih popoldanskih urah vožnja na letališče Barajas in polet letala proti Benetkam. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Datum odhoda: 
30.04.
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: 569 €

 

Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

 

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
  • letalski in avtobusni prevoz po programu
  • stroški letaliških in varnostnih pristojbin
  • kos oddane prtljage največ 23 kg
  • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah v Madridu
  • ogled Madrida in vstopnina v Kraljevo palačo
  • stroški lokalnega vodnika v Madridu
  • organizacija in vodenje potovanja
  • DDV
Doplačila: 

Ob prijavi: enoposteljna soba 130,00 EUR/osebo, izlet v Toledo (pri prijavi najmanj 15 potnikov) - vstopnine vključene 59,00 EUR/osebo, izlet v Segovio/El Escorial (pri prijavi najmanj 15 potnikov) 69,00 EUR/osebo, prevoz na letališče in nazaj 55,00 EUR/osebo
Na kraju samem (vodniku na poti): obisk lokala s programom flamenka in eno pijačo pribl. 38 EUR, dodatne morebitne vstopnine pribl. 50 EUR.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije