MAROŠKA PRAVLJICA

<
>
Kratek opis: 
najbolj priljubljen program za obisk Maroka, polet iz Ljubljane, odlična kombinacija ogleda mest in obiska puščave

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN SLOVENIJA - MARAKEŠ
Zbirališče na letališču JP Ljubljana in polet v Marakeš. Po pristanku ogled »rdečega bisera juga«, kjer je v času francoskega protektorata v 20. stoletju ekscentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa, postal veliki ambasador mesta. Marakeš se je vpisal na turistični zemljevid najbolj glamuroznih mest na svetu, kjer so si mnoge francoske zvezde postavile vile v mestu in okolici. Po pristanku prvi ogledi nekaterih znamenitosti: grobnica dinastije Saaditov, ki so po zatonu Fesa v 16. stoletju Marakeš spet izbrali za prestolnico, in palača Bahia, ki je dobila ime po ženi velikega vezirja Si Mousse. Prvi utrip mesta, odličen metin čaj, obilje barv in vonjav.
2. DAN MARAKEŠ - CASABLANCA - RABAT
Po zajtrku sledi vožnja proti Casablanci, gospodarskemu središču države, ki so ga kot vzorčni model načrtovali Francozi. Ti so leta 1993 dogradili tudi največjo mošejo v državi, ki sprejme 25.000 vernikov in je posvečena prejšnjemu kralju Hassanu II. Ogled mošeje Hassana II., velikega arhitekturnega čudeža, ki ima največji minaret na svetu, visok 210 m. Zapeljemo se do obalnega predela »La Corniche« in se ustavimo na trgu Mohameda V., ki je upravno središče Casablance. Sledi vožnja do Rabata.
3. DAN RABAT - MEKNES - VOLUBILIS - FES
Po zajtrku ogled Rabata, glavnega mesta in političnega središča Maroka. Ogled zunanjosti Kraljeve palače ter Hasanovega stolpa, minareta nedokončane mošeje Yakuba al-Mansurja in mavzoleja Mohameda V., maroškega sultana in kralja, ki je Maroko v pogajanjih s Francozi popeljal v neodvisnost. Sledi še postanek pri kasbi Oudayas, zgrajeni v času dinastije Almohadov, nato pa nadaljevanje v Meknes, ki je svojo zlato dobo kot vladarska prestolnica doživel v 18. stoletju, ko ga je v »maroški Versailles« povzdignil sultan Moulay Ismail. Nekaj let pred njegovo smrtjo naj bi dokončali tudi Bab Mansour, znamenita maroška mestna vrata s čudovitimi mozaiki, ki se nahajajo v neposredni bližini trga el-Hedim. Zunanji ogled umetnega zbiralnika vode Sahrij Swani, kjer so v ozadju vidni tudi ostanki kraljevih konjušnic in žitnih kašč, in mavzoleja Moulaya Ismaila. Nadaljevanje do Volubilisa, nekdanjega rimskega mesta z dobro ohranjenimi mozaiki, ki je vratom Bab Mansour posodil svoje stebre. Nadaljevanje do Fesa.
4. DAN FES
Spoznajmo Fes! To maroško kraljevo mesto si je prislužilo naziv Meka zahoda. V verskem in kulturnem pomenu je pred drugimi mesti, saj je njegova univerza al-Karaouine iz 9. stoletja najstarejša neprekinjeno delujoča medresa (islamska izobraževalna ustanova). V veliki medini starega dela mesta Fes el Bali pod zaščito UNESCA, ki je med najstarejšimi in največjimi urbanimi peš conami sveta, si ogledamo zunanjost mošeje al-Karaouine in mavzoleja Moulaya Idrissa II. ter medreso Attarine iz zlate dobe Fesa. Spoznamo tudi stare obrti in se ustavimo v kateri izmed prodajaln v vznemirljivi medini. V Fes el Jedidu občudujemo zunanjost Kraljeve palače in se sprehodimo skozi staro judovsko četrt.
5. DAN FES - IFRANE - ERFOUD (JEEP SAFARI)
Po zajtrku se podamo na pot proti naselju Ifrane, pomembnemu letoviškemu kraju, ki je poznan po rdečih strehah v alpskem slogu, kjer smučajo tudi Maročani. Nadaljevanje skozi Midelt in Errachidio proti Erfoudu. Danes tu srečamo maroške Berbere ter njihove vasi in črede ovac, gozdove bora, cedre in zimzelenega hrasta ter nasade oljk, jablan in datljevih palm. Med vožnjo po neukročeni pokrajini Atlasa nas ob poti pozdravljajo ksarji in kasbe - nekoč obzidana mesta in utrdbe na poti proti kraljevim mestom. Prihod v Erfoud, ki je zaradi bližine najlepših saharskih sipin in slikovitosti pokrajine prizorišče mnogih filmov, med njimi Mumije in Princa Perzije. S terenskimi vozili (doplačilo) se podamo do veličastnih sipin Erg Chebbi, najvišje dosežejo do 150 m višine in si skupaj ogledamo sončni zahod (ali sončni vzhod naslednji dan, odvisno od letnega časa in dolžine dneva).
6. DAN ERFOUD - POT TISOČERIH KASB - OUARZAZATE
Po zajtrku postanek pri starodavnem namakalnem sistemu »khettara«, nato nadaljevanje do Visokega Atlasa in čudovite soteske Todra, ene najspekta- kularnejših naravnih lepot Maroka. Reka je tukaj urezala številne kanjone, toda zadnjih 600 m je osupljivih, saj sonce le zjutraj osvetli dno soteske, ki je ponekod široka le pičlih 10 m, rožnate stene pa se vzdigujejo več kot 160 m visoko. Nadaljujemo po »poti tisočerih kasb« in Dolini vrtnic do mesta Ouarzazate, kjer si od zunaj ogledamo kasbo Taourirt.
7. DAN OURZAZATE - BERBERSKA VASICA ÄIT BENHADDOU - MARAKEŠ
Po zajtrku obisk krajevne lekarne, kjer spoznamo kraljestvo začimb, dišav, čajev in arganovega olja. Nato sledi vožnja do utrjene berberske vasice Äit Benhaddou pod zaščito UNESCA, ki se lahko pohvali s tako bogato filmografijo kot redki kraji sveta (Lawrence Arabski, Sodoma in Gomora, Jezus iz Nazareta, Gladiator in Aleksander). Nadaljevanje čez 2260 m visoki prelaz Tizi n'Tichka do Marakeša. Že od daleč pozdravlja minaret največje mošeje v mestu Koutoubia. Prosti čas preživimo v najživahnejšem kotu Afrike, kot pravijo trgu Djema el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač.
8. DAN MARAKEŠ - LJUBLJANA
Prosto do prevoza na letališče in vrnitev v Slovenijo
 

  • Odhodi:

vsako nedeljo med 19.10.2014 in 24.5.2015

  • ODHODI:

15., 22.2.2015, marec in april 2015, 3. in 10.5.2015 - že zagotovljeni odhodi
 

  • Cena: od 989 €

doplačilo za manjšo skupino: 40 €/osebo

ODHODI:
26.4.2015 skoraj zagotovljeno

Za odhode 28.12.2014 , 26.4.2015 doplačilo 70€ ;

Cena: 989 € + 70 € = 1.059 €
doplačilo za manjšo skupino: 40 €/osebo
Doplačilo po želji ob prijavi: novoletna večerja 90 €

ODHODI:
21.06.2015 
28.6.2015
27.9.2015
Cena: min. 35 potnikov 989 €
doplačilo za manjšo skupino: 40 €/osebo
CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz na relaciji Ljubljana - Marakeš - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, vse prevoze po programu, sedem polpenzionov v hotelih 4* (lokalna kategorija), zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom, vstopnine v grobnico dinastije Saaditov, palačo Bahia in medreso Attarine, lokalnega vodnika, spremstvo slovenskega vodnika in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA:
ob prijavi: enoposteljna soba - 139€,  novoletna večerja 90 €
na poti: osnovne napitnine - 50€ (tudi otroci), jeep safari - 50€ , vstopnino v mošejo Hassana II - 13€ .
 

Cena vključuje: 

letalski prevoz na relaciji Ljubljana - Marakeš - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, vse prevoze po programu, sedem polpenzionov v hotelih 4* (lokalna kategorija), zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom, vstopnine v grobnico dinastije Saaditov, palačo Bahia in medreso Attarine, lokalnega vodnika, spremstvo slovenskega vodnika in organizacijo potovanja.
 

 

Doplačila: 

ob prijavi: enoposteljna soba - 139€,  novoletna večerja 90 €
na poti: osnovne napitnine - 50€ (tudi otroci), jeep safari - 50€ , vstopnino v mošejo Hassana II - 13€ .

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije

Opomba: Opisi hotelov in apartmajev posameznih ponudnikov se med seboj razlikujejo, predvsem po tipih sob, storitvah in doplačilih. Slike so simbolične. Zavezujoč je organizatorjev opis hotela, ki vam ga posredujemo v postopku rezervacije.