NEUM - za radovedne in sladkosnedne

<
>
Kratek opis: 
Neum je s 24 kilometri obale in 240 sončnimi dnevi na leto prava izbira za plaža počitnice, hkrati pa odlično izhodišče za izlete po južni Dalmaciji in do hercegovskih znamenitosti. ...

Prevoz:

464 €

Kam gremo?
1. dan: Slovenija – Neum
2. dan: Neum – Dubrovnik
3. dan: Neum – Mostar – Međugorje – Kravice
4. dan: Neum – Korčula – Pelješac-Ston
5. dan: počitnikovanje
6. dan: počitnikovanje
7. dan: Neum – Pelješac
8. dan: Neum – Slovenija

 
1. dan: SLOVENIJA–NEUM
Od domačih se bomo poslovili ponoči, da nas bo udoben turistični avtobus mimo Šibenika, Splita in čez rodovitna polja Neretve že dopoldne dostavil v Neum. Za ves teden bomo odvrgli sidro v imenitnem Hotelu Sunce ***/****, ki nas bo tik nad morjem razvajal s panoramskim bazenom. Po večerji nas v vinoteki čaka pokušina domačih vin (plavac in rukatac s Pelješca ter hercegovski žilavka in blatina), žganjic (loza, travarica, višnjevec in orehovec) ter proška in oljčnega olja s Kleka. Podrobno se bomo seznanili z izleti in drugim programom naših počitnic. (večerja, nočitev)

2. dan: DUBROVNIK
Neum je zelo praktično izhodišče za potepe po Hercegovini in južni Dalmaciji. Po zajtrku bomo ves dan namenili Dubrovniku. Najprej z vodnikom na Stradun in do palače Sponza, katedrale, cerkve sv. Vlaha in Kneževega dvora, nato pa vsak po svoje – na plažo ali po nakupih. Če boste z otroki, jih pocrkljajte z akvarijem. Na poti v Neum nas pred večerjo čaka pokušina ostrig in pokušina žganjic! (večerja, nočitev)
3. dan: MOSTAR–MEĐUGORJE–KRAVICE
Po zajtrku čez hrib ne bo daleč do Mostarja. Tu se bomo najbolje najedli bosanskega – v lokalčkih ozkih ulic, na stari čaršiji Kujundžiluk ali s pogledom na slikoviti most čez kanjon Neretve. Pristni burek, buređice in pite, do onemoglosti. Med vračanjem proti morju se bomo na kratko pridružili romarjem v Međugorju in se sprehodili do slapa Kravice (z doplačilom). To ni le slap, ampak 120 metrov dolga apnenčasta kaskada, po kateri se reka Trebižat spusti za 28 metrov in mirno nadaljuje proti Neretvi. Po toplem hercegovskem dnevu lahko pod slapom zaplavamo ali pa kopalke ohranimo suhe do popoldanske vrnitve v Neum. Da bo pot v hotel krajša degustacija hercegovske rakije na avtobusu. (večerja, nočitev)
4. dan: KORČULA–PELJEŠAC–STON
Majčkeno bomo pohiteli z zajtrkom, saj smo dva dni počivali. Po dolgem grebenu Pelješca bomo vijugali do Orebića in z ladjico preskočili na Korčulo. Vodnik nas bo sprehodil po ulicah v obliki ribje kosti, nato pa se nas bo usmilil za nakupe in kofetek ob morju. Na povratku se nam bo zgodil še Pelješac – v odlični kleti s še boljšimi proškom, dingačem in plavcem. Na povratku po prijetni degustaciji še postanek v Stonu in nadaljevanje poti proti Neumu. V našem sončnem hotelu bo še čas za dva kroga po bazenu. (večerja, nočitev)
5. dan: počitnikovanje
Iz bogatega samopostrežnega bifeja si vsak dan sestavimo drugačen zajtrk. Danes si privoščite prave počitnice, na plaži ali ob panoramskem bazenu. (večerja, nočitev)

6. dan: počitnikovanje
Ponovite intenziven program včerajšnjega dne in naberite moči za zanimiva in slastna izleta, ki sta pred vami! (večerja, nočitev)

7. dan: NEUM–PELJEŠAC (kopalni izlet)
Morda boste za jutranji sprehod ob morju, a ne zamudite bogatega  zajtrka. Dobro se okrepčajte, saj nas čakajo kopalne dogodivščine na čudoviti peščeni plaži Praprotno na Pelješcu. Popoldne, ko se vračamo, obiščemo še stonske soline, kjer že od 13. stoletja pridelujejo »belo zlato«.  (večerja, nočitev)
8. dan: NEUM–SLOVENIJA
Z zajtrkom ne bomo hiteli in se raje lagodno vkrcali za cestno križarjenje po Hrvaški domov, kjer se napovejte enkrat do večera.

Cene/Termini: 

TERMINI 2019

  • 16.06.201923.06.201930.06.2019
  • 07.07.201914.07.201921.07.201928.07.2019
  • 04.08.201911.08.201918.08.201925.08.2019
  • 01.09.2019

Cena: 
16.6.,
soba na park stran 464 €
soba na morsko stran 481 €
23.6.,
soba na park stran 486 €
soba na morsko stran 504 €
30.6., 7.7., 14.7., 21,7., 28.7., 4.8., 11.8., 18.8. 
soba na park stran 514 €
soba na morsko stran 532 €
 
Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 30
· doplačilo za enoposteljno sobo na morsko stran: +50%
· otroški pavšal: 150 € za otroka do 12 let
· vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji)
· možna sprememba programa po dnevih, ne da bi bil vsebinsko okrnjen
· vodenje izletov poteka v hrvaščini s slovenskim spremljevalcem

Cena vključuje: 

prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah z balkonom **** hotela Sunce ***/**** v Neumu, 7 x polpenzion, izlete po programu (Dubrovnik, Korčula, Ston, Mostar in Međugorje, slapovi Kravice, kopalni izlet Praprotno), predstavitev izletov ob degustaciji vin in olivnega olja, degustacijo vin na Pelješcu, degustacijo žganih pijač, degustacijo ostrig, turistično takso, vodenje in organizacija potovanja.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije