Obiranje mandarin in čudovita Hercegovina - odhod iz Nove Gorice

Kratek opis: 
Odpeljali se bomo med nasade mandarin. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih bomo lahko do sitega najedli ter jih nabrali za domov.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

179,00 €

1. Dan: Nova Gorica/Ljubljana/slap Kravice/Medjugorje/Neum

Odhod iz Nove Gorice in iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja proti meji z republiko Hrvaško in dalje po avtocesti z vmesnimi postanki za oddih. Po vstopu v BIH se bomo najprej ustavili pri slapovih Kravice. Tukaj sta narava in reka Trebižat ustvarili eno najlepših naravnih znamenitosti v Hercegovini. Imeli bomo možnost občudovati kako je voda pod slapovi ustvarila naravno jezero. Sledi vožnje proti Medjugorju. Obiskali bomo svetovno znano romarsko središče. Od prvega videnja Matere Božje je ta kraj obiskalo že več milijonov ljudi raznih krščanskih konfesij in raznih ver. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.
 
2. Dan: Neum/Počitelj/Mostar/Blagaj/Stolac/Neum
Po zajtrku bomo dan namenili ogledom ostalih znamenitosti Hercegovine. Najprej se bomo ustavili v Počitelju. To srednjeveško mestece je pod okriljem UNESCA, saj je nedavna rekonstrukcija vrnila mestu izvirni orijentalski izgled iz časov otomanskega imperija. Nadaljevanje proti hercegovskemu biseru – Mostarju, ki se prvič omenja v 15.st in je čeprav majhno, že ležalo na obeh bregovih Neretve. Najprej se bomo seveda sprehodili preko čudovitega mostu. Od tu nas bo pot vodila na desni breg v značilno uličico – Kujundžiluk, polno malih obrtnikov, trgovin in restavracij. Ogledali si bomo Koski-Mehmed pašino mošejo (doplačilo vstopnina) in Biščevičevo hišo (doplačilo vstopnina), eno najlepših med zgradbami orientalskega sloga. Pri bližnjem mestu Blagaj izvira reka Buna izpod 200 metrov visokega klifa. Turški sultan je bil nad lepotami tega izvira tako očaran, da je dal ob njem zgraditi Tekijo, samostan. Postanek. Nadaljevanje v Stolac, kjer si bomo ogledali znamenite ”stečke”, ki predstavljajo del zapuščine srednjeveške Bosne. Gre za monolitne nagrobne kamne, ki jih kot posebej značilne vizualne kulturne stvaritve najdemo širom Bosne in Hercegovine. Vožnja v hotel, večerja ob živi glasbi in neomejeni pijači (vino in rakija). Nočitev.
 
3. Dan: Neum/dolina Neretve/Ljubljana/Nova Gorica
Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih bomo lahko do sitega najedli ter jih nabrali za domov. Mandarine imajo v sebi obilje vitaminov, ki so nam vsem čedalje bolj potrebni. Kolikor jih bomo nabrali, toliko jih plačamo lastniku na licu mesta. Po nekaj urah bomo že malce utrujeni, čeprav nas bodo prijazni domačini razvajali in nas postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. Vseskozi nas bo spremljala dalmatinska glasba. Kasneje se bomo zapeljali z njihovimi tradicionalnimi ladjicami »trupicami« po rokavu Neretve ter naredili nekaj krasnih fotografij za lep spomin. Domačini nas bodo pogostili še z okusnim kosilom s pijačo. Kar težko se bomo poslovili od prijaznih domačinov in se odpravili proti domu.

 

 

Datum odhoda: 
26.10.2018
Lokacija odhoda: 
Nova Gorica, Ljubljana
Cene/Termini: 

CENA 179,00 € (pri najmanj 45 udeležencih na avtobusu)

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 

Storitev avtobusnega prevoza, cestnine in parkirnine, 2x nastanitev v hotelu 3* v Neumu ali v bližnji okolici na podlagi polpenziona v dvoposteljnih sobah, 1x glasba v živo ob večerji in neomejena pijača (vino in rakija), celoten aranžma obiranja mandarin z glasbo in kosilom po programu, vodenje in organizacija.
 

Doplačila: 

Storitev, ki niso izrecno navedene pod cena vključuje, pijače pri večerji (razen kot navedeno pod cena vključuje), enoposteljna soba 40,00 EUR/ osebo, doplačilo 20,00 EUR / osebo za manjšo skupino (40-44 potnikov) oziroma 25,00 EUR / osebo (35- 39 potnikov).
 

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Znaša 3,146% od zneska celotnega aranžmaja in velja za odpoved v primeru bolezni enega izmed potnikov ali smrti v ožjem družinskem krogu do 1 dan pred odhodom.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

PLAČILO NA OBROKE

Z NLB plačilno kartico MasterCard, Visa in/ali Karanta lahko plačujete na do 12 obrokov, brez obresti in stroškov.

več informacij ...

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije