OD LIZBONE DO PORTA

<
>
Kratek opis: 
Obisk slikovitih portugalskih mest: Obidos, Nazare, Coimbra in prestolnica Lizbona, desertno vino Portovec in znamenite kleti ob reki Douro, možnost izleta na najbolj zahodno točko Evrope – Cabo da Roca.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

789,00€

1. dan: SLOVENIJA - LIZBONA
Zbor potnikov na letališču v Benetkah ali bližnjem letališču in polet v Lizbono, predvidoma v dopoldanskih urah (za doplačilo možnost prevoza do letališča). Avtobusni ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo in mu večkrat pravijo tudi zasanjano mesto. Vožnja v predel Belem in ogled dveh draguljev pod Unescovo zaščito, Belemski stolp iz 16. stoletja in samostan sv. Jeronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca da Game. Ustavili se bomo tudi pri spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev in po želji pokusili belemsko sladico Pasteis de Belem. Popoldne bomo nadaljevali z ogledom Lizbone in njenega čarobnega labirinta uličic. Sprehod po živahni četrti Baixa in njenih številnih trgov, ki jih je mesto dobilo v času velike prenove po uničujočem potresu v 18. stoletju (trg Rossio, Comercio,..). Stari del se razteza na sedmih gričih in v ta namen je v mestu kar nekaj vzpenjač in dvigal. Ena najbolj znanih v mestu je Santa Justa in povezuje Baixo s četrtjo Chiado, znano po živahnem nočnem življenju ter trgovinicah, restavracijah in barih. Nastanitev.
 
2. dan: LIZBONA - (CABO DE ROCA - SINTRA) – LIZBONA
Prost dan v Lizboni. Priporočamo poldnevni izlet v Sitro in okolico Lizbone (doplačilo). Pozno dopoldne vožnja v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled nacionalne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. stoletja, ki so jo kralji uporabljali vse do 19. stoletja kot poletno palačo. Popoldne vožnja skozi Park Pena, očarljivo mešanico zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic v okolici Sintre do najzahodnejše točke Evrope - Cabo da Roca. Po ogledu povratek v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti priližno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in uveljavljenim golf klubom. Ob doplačilu priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo.
 
3. dan: LIZBONA - ÓBIDOS - NAZARÉ - BATALHA - FATIMA
Slovo od Lizbone in vožnja po zahodni obali Portugalske, imenovani Costa de Prata do “poročnega mesta” Obidosa. Dona Isabela Aragonska je namreč mesto dobila za poročno darilo. Sprehod po slikovitem, s srednjeveškim obzidjem obdanim mestom, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilne belo pobarvane hišice in tlakovane uličice večkrat služijo kot kulisa za filme. Krajši postanek v nepozabni in slikoviti ribiški vasici Nazare, danes letoviškem središču na obali Atlantskega oceana. Prebivalke mesta še vedno nosijo tradicionalna oblačila, prav tako pladnji s sardelami niso popolnoma izginili z nabrežja. Z zgornjega dela mesta Sito, na 110 m visokem vrhu pečine se odpira čudovit razgled. Popoldne vožnja v Batalho, mesto, ki predstavlja ponos in čustva Portugalske z eno najlepših gotskih cerkva Santa Maria de Victoria in samostanom ter znamenito nedokončano kapelo iz časa vladanja Joaa I. Po ogledu vožnja v Fatimo, romarski kraj, ki ga imenujejo oltar Portugalske. Sprehod po središču, ki je za milijone romarjev kraj skrivnosti in svetosti ter prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Nastanitev v okolici.
 
4. dan: COIMBRA - AVEIRO - PORTO
Ogled najstarejšega univerzitetnega mesta in nekdanje prestolnice Portugalske. Sprehod po slikovitih, ozkih in strmih uličicah Coimbre, je razlog, da se zaljubiš v Portugalsko. Univerza je najbolj častitljiva in najuglednejša učna ustanova, ki tudi sicer narekuje ritem življenja v mestu. Ogled univerze in knjižnice, katedrale in starega mestnega jedra, ki predstavlja pravi labirint ozkih ulic, ki se vijejo okoli strmega griča. Po ogledu nadaljevanje vožnje do Aveira, ki ga mnogi imenujejo portugalske Benetke. Navdušila nas bo laguna s sipinami in obdana z vasmi. Naprej v Porto in ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije proti mestu. V številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro v Villa Nova de Gaia obiskovalci pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare ladje pa krasijo pristanišče. Zgodovina kleti sega nazaj v začetek 18. stoletja, najbolj znane kleti pa so Sandeman, Croft, Dow, Warre, Graham.. Pokušnja desertnega Porta - tipičnega portugalskega vina v znamenitih vinskih kleteh ob reki Douro. Nastanitev.
 
5. dan: PORTO
Ogled stolnice Se, cerkvice in samostana Svetega Frančiška ter borze za vrednostne papirje zgrajene že leta 1843… Sprehod po najznamenitejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886, od koder bomo imeli prelep razgled na »Zlato reko« s slikovitimi barkami s plitvim ugrezom, ki so služile za transport vina po reki. Možnost vožnje z ladjico po reki Douro (doplačilo) in prosto popoldne za samostojno raziskovanje.
 
6. dan: PORTO - LIZBONA - SLOVENIJA
Prevoz na letališče od koder bomo preko Lizbone poleteli proti bližnjemu letališču (predvidoma Benetkam). Prevoz v Slovenijo (doplačilo).
 
OPOMBA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov.
 
PREDVIDENE ČASOVNICE/ HOTELI
odhod  27.4.
27.4. BENETKE- LIZBONA   13.55  16.05
02.5. PORTO- LIZBONA        07.20  0820
02.5. LIZBONA BENETKE     09.15  1305
htl 3K Europa, Lizbona
htl Regina, Fatima
htl Clip, Porto

 

Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: od 789 € do 819 €/osebo (odvisno od termina)
 
ODHODI 2019: 23. feb. ,   04. apr. ,   27. apr. ,   31. maj ,   22. jun. ,   12. jul. ,   10. avg. ,   20. sep. ,   04. okt. ,   26. okt.

Cena vključuje: 

letalski prevoz Benetke - Lizbona - Benetke, pet nočitev z zajtrki v hotelih 3*, avtobusne prevoze po programu, oglede brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

DOPLAČILO: za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 50 €.
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: prevoz na letališče 58 €, enoposteljna soba 129 €, obisk lokala s programom Fado in večerjo 55 €, doplačilo za 4 večerje 98 € (ob prijavi najmanj 15 oseb), izlet v Sintro 59 € (vključena vstopnina v palačo Sintra).
MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek vstopnin in javnega prevoza pribl. 40 - 50€, mestna turistična pristojbina: 1 €/noč (plačilo v recepciji hotela)

Popusti: 

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije