Otok Mljet in sladke Mandarine

<
>
Kratek opis: 
Ogled narodnega parka Mljet, nastanitev na otoku Mljet, postanek v Stonu

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

od 195 €/osebo

1. DAN: SLOVENIJA – STON – MLJET (zajtrk, večerja, nočitev)
 
Jutranji odhod iz vseh večjih krajev v Sloveniji ter vožnja z vmesnimi postanki do kmečkega turizma v bližini Stona, kjer vam bodo razkazali staro oljarno ter pripravili degustacijo domačih likerjev in vina. Sledi postanek v znamenitem Stonu, enem redkih srednjeveških mestec, ki je bilo zgrajeno po urbanističnih načrtih. Mestece ima veličastno 5,5 km dolgo obzidje in najstarejše morske soline v Evropi. Peljali se boste ob malem Stonskem zalivu, kjer vzgajajo preko 80 različnih vrst školjk. Med njimi so najbolj poznane mušule in kamenice. Po želji in za doplačilo vzpon na obzidje. Nato se boste odpeljali do luke, se vkrcali na trajekt in odpluli na otok Mljet. Vožnja do hotela, kjer sledi pijača dobrodošlice in prijava v hotel. Večerja in zabava ob glasbi ter nočitev.
 
2. DAN: OTOK MLJET (zajtrk, večerja, nočitev)
Po zajtrku sledi raziskovanje neokrnjene narave Narodnega parka Mljet. Z lokalnim vodnikom se boste najprej sprehodili skozi Polače, najstarejše naselje na otoku. Nato bo sledil sprehod skozi nacionalni park in vožnja z ladjico do otočka Svete Marije, kjer stojita benediktinski samostan in cerkev Svete Marije iz 12. stoletja. Po ogledu bo dovolj prostega časa za osvežitev ali kopanje ob primernem vremenu. Prosti čas do večerje, zabava ob glasbi, nočitev.
 
3. DAN: MLJET – DOLINA DELTE REKE NERETVE – SLOVENIJA (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku se boste odpeljali do luke in nazaj na celino. Pot vas bo nato naprej vodila v dolino delte reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi »Hrvaška Kalifornija«. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih boste nabrali, toliko jih boste plačali lastniku plantaže. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« se boste zapeljali po rokavih Neretve do mesta, kjer vas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom in pijačo. Nepozabna zabava z »gusarji« ob živi glasbi bo trajala vse do poznega popoldneva. Nato se boste odpeljali proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.
 

Datum odhoda: 
27.september, 4., 11. in 18.oktober 2019
Cene/Termini: 

SUPER CENA = ZGODNJA PRIJAVA do 02.09.2019
že od 195 €/osebo (pri najmanj 45 potnikih)
 
REDNA CENA
že od 205 €/osebo (pri najmanj 45 potnikih)

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 
 • avtobusni prevoz iz Celja, Ljubljane, Novega Mesta,
 • pijačo dobrodošlice,
 • 2x polpenzion v hotelu 3* na Mljetu,
 • trajektni prevoz na relaciji Prapratno – Sobra - Prapratno,
 • vstopnino v Narodni park Mljet,
 • ogled Narodnega parka Mljet z lokalnim vodnikom,
 • vožnjo z ladjico na otok Svete Marije,
 • degustacijo (3 vrste likerjev, 2 vrsti vin) na kmečkem turizmu na Pelješcu,
 • postanek v Stonu,
 • program praznika mandarin (foto safari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, druženje in zabava z gusarji, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z vključeno pijačo, glasba v živo) v dolini delte reke Neretve,
 • spremstvo in organizacijo izleta.
Doplačila: 

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi, na osebo: enoposteljna soba 30 €, dodatno zdravstveno zavarovanje
DOPLAČILO PO ŽELJI na poti na osebo: vstopnina na Stonski zid 70 HRK (individualne vstopnice).
MOŽNO DOPLAČILO za manjšo skupino: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 18 €. 

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije