PO VIPAVSKI DOLINI - Zgodovina in kulinarika Vipavske doline

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Z avtobusom se bomo peljali po avtocesti čez Razdrto v Vipavsko dolino. Najprej se ustavimo v tipični vipavski vasici – Gočah, ki jo imenujemo tudi arhitekturni biser  Vipavske doline. Sprehod po ozkih vaških 'gasah' in ogled zunanjosti nekaterih tipičnih vipavskih hiš. V Gočah pa ne bomo spoznavali samo arhitekturnih znamenitosti, naš postanek bomo namenili tudi obisku ene izmed primorskih kleti, kjer bomo ob prigrizku (sir, kruh) degustirali avtohtone sorte vipavskih vin. Po končani degustaciji se odpravimo naprej proti Vipavi. Tu si bomo ogledali glavne znamenitosti, kot so: Lanthierijev dvorec, izvir Vipave, cerkev sv. Štefana in seveda izvirna staroegiptovska sarkofaga, ki se nahajata na vipavskem pokopališču. Na poti proti Ajdovščini se bomo ustavili tudi na dvorcu Zemono, pod katerim je leta 394 potekala znamenita bitka 'pri mrzli reki' med rimskim cesarjem Teodozijem in Evgenijem. Po prihodu v Ajdovščino si bomo najprej ogledali ostanke rimske utrdbe, rimskih term ter stari del Ajdovščine. Pot nas bo nato vodila do Vipavskega Križa. Bratje kapucini nam bodo razkazali kapucinski samostan, v katerem se nahaja knjižnica, ki hrani redke in zelo stare knjige. V njem je deloval in živel eden najbolj uglednih in zanimivih slovenskih pridigarjev - Janez Svetokriški. Poleg samostana si bomo ogledali še grad iz konca 15. stoletja. Če nam bo čas dopuščal še skok do Nove Gorice, kjer si bomo ogledali samostan na Kostanjevici v katerem je grobnica Burbonov in samostanska knjižnica. V  zgodnjih večernih urah nas čaka še skok do bližnjega gostišča ali kmečkega turizma, kjer bomo naše potepanje zaključili ob okusni večerji. Prihod domov je predviden v večernih urah.    

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, oglede zunanjosti po programu, degustacijo vin ob prigrizku v Gočah, prispevek za ogled samostana v Vipavskem Križu, večerjo, skupinsko nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije