POČITNICE ob ČRNEM MORJU ter ROMUNIJA in BOLGARIJA

<
>
Kratek opis: 
V slikoviti Transilvaniji bomo zaman iskali zloveščega duha grofa Drakule, saj bomo uživali med dobrodušnimi domačini, ki skrbno negujejo stoletne običaje. Megalomanske stavbe Bukarešte nas bodo spomnile na...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

555,00€

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Budimpešta–Arad
2. dan: Romunija Sighisoara–Brasov–Sinaia
3. dan: Romunija Bukarešta–Constanta
4. dan: Romunija Constanta
5. dan: Bolgarija Varna–Sončna obala
6. dan: Bolgarija Počitnikovanje
7. dan: Bolgarija Počitnikovanje
8. dan: Bolgarija Plovdiv–Sofija
9. dan: Bolgarija–Srbija Sofija – Beograd
10. dan: po slavonskih ravnicah domov
 
PROGRAM
1. dan: SLOVENIJA–BUDIMPEŠTA–ARAD
Navsezgodaj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali mimo Blatnega jezera do madžarske prestolnice. V Budimpešti si bomo ogledali trg junakov, stadion, Štefanovo cerkev in prekrasen parlament, se sprehodili po nakupovalni ulici Vaci in skočili do Ribiške utrdbe ter Matjaževe cerkve. Nadaljevali bomo do mesta Arad tik za romunsko mejo. (večerja, nočitev)

2. dan: SIGISHUARA–BRASOV–SINAIA
Po zajtrku bo naš prvi romunski postanek Sighisoara. Če je všeč UNESCU, bo tudi nam, zato se bomo skozi urni stolp sprehodili do Citadele in med srednjeveškimi ulicami poiskali Casa Vlad Dracul, rojstno hišo domnevno zobatega grofa. Drugi transilvanski lepotec je mesto Brasov – pročelja srednjeveških ulic nas bomo povsem očarala, mestno hišo si bomo ogledali izza kavne skodelice na glavnem trgu, najbolj pa bomo pozorni na Črno cerkev, prvo med gotskimi cerkvami Romunije. Ustavili se bomo še pri palači Peles v Sinaii, ki si res zasluži doplačilo vstopnine. Karl I. si je letno rezidenco zaželel v renesančnem slogu in k delu pozval največje rezbarske mojstre, sobane pa okrasil s čudovitimi tapiserijami, keramičnimi in steklenimi umetninami ter izbranim pohištvom. (večerja, nočitev)

3. dan: BUKAREŠTA–CONSTANTA
O najljubši jedi transilvanskega zajtrka bomo glasovali med vožnjo čez Karpate, vse do glavnega mesta Romunije. Bukarešta kljubuje Pentagonu s Hišo ljudstva, saj je druga največja zgradba na svetu, s slavolokom zmage pa si je nadela tudi naziv Pariz na Balkanu. Skupaj si bomo ogledali še Trg revolucije in druge znamenitosti, nato pa bomo šli vsak po svoje – pred nadaljevanjem poti do Črnega morja. (večerja, nočitev)

4. dan: CONSTANTA
Naš prvi počitniški dan bomo preživeli v romunskem pristanišču – letovišču Constanta, kjer se sodobno prepleta z utripom turških časov in starorimskih ostalin. Po zajtrku se bomo sprehodili na ogled, preostanek dneva pa bodo – počitnice ob morju. (večerja, nočitev)

5. dan: CONSTANTA–VARNA–SONČNA OBALA
Po zajtrku se bomo ob Črnem morju spustili proti jugu in zgodaj popoldne prispeli v tretje največje bolgarsko mesto Varna. Poleg mestnih znamenitosti si bomo ob doplačilu lahko ogledali tudi vodni ples delfinov, nato pa nadaljevali proti zlati mivki na neskončni Zlati obali, ki se razteza ob Črnem morju – Bolgari ji pravijo Zlatni piasci. (večerja, nočitev)

6. dan: SONČNA OBALA, počitnikovanje
Jutranji sprehod ob morju, dopoldanski zajtrk v hotelu, plaža in sprehod po letovišču – počitnice, kot se spodobi. (večerja, nočitev)

7. dan: SONČNA OBALA, počitnikovanje
Včerajšnji program, le malo drugače. Privoščite si še katerega od vodnih športov! (večerja, nočitev)

8. dan: PLOVDIV–SOFIJA
Po zajtrku ne bo daleč do Plovdiva, ki je bil dolgo prestolnica Bolgarije in pred tem imperij Filipa Makedonskega. O tem nas bodo prepričali slavolok zmage, Filipov spomenik, antični teater, cerkev Sv. Konstantina in ostanki rimskega amfiteatra. Danes je Plovdiv gospodarsko središče Trakije, glavno mesto Bolgarije pa Sofija, naslednja na naši poti, kamor bomo prispeli zvečer. (večerja, nočitev)

9. dan: SOFIJA–BEOGRAD
Za panoramski ogled Sofije se bomo vkrcamo takoj po zajtrku. Ošvrknili bomo parlament, predsedniško palačo, univerzo, katedralo Aleksandra Nevskega, Rusko cerkev, sinagoge in mošejo, nato pa se nam bodo zacedile sline po melosu in dobrotah z žarov Beograda, kamor bomo prispeli zvečer. (nočitev)

10. dan: SRBIJA–HRVAŠKA–SLOVENIJA
Po zgodnjem in beograjsko slastnem zajtrku se bomo po slavonskih ravnicah odpravili domov, kamor bomo prispeli do večera.

Cene/Termini: 

TERMINI 2018

  • 21.06.2018
  • 05.07.2018, 12.07.201819.07.2018
  • 02.08.2018
  • 06.09.2018

 
Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 555 €
pri udeležbi 30 oseb 599 €

Cena vključuje: 

Prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotelov ***: 8 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila: 

doplačilo za enoposteljno sobo: 250 €
vstopnine: niso vključene in se plačujejo sproti ob ogledih (po želji)
obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 18 €

Popusti: 

popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
 
FIRST MINUTE 50€ na rezervacijo do 31.03.2018

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije