Pot Miru in Goriška Brda

Kratek opis: 
Hrib Sabotin po katerem je divjala Soška Fronta in vedno čudovita Brda s slikovitimi vasicami.

Prevoz:

20,00€

Vožnja po avtocesti na Goriško. Zapeljemo se na 609 m visok hrib Sabotin, ki je poln naravoslovnih in kulturnozgodovinskih zanimivosti. V nekdanji stražarnici si ogledamo manjšo muzejsko zbirko iz prve svetovne vojne in se podamo na voden ogled vojaških kavern. Nadaljujemo v Goriška Brda. Prvi postanek bo v Gonjačah. Povzpnemo se na razgledni stolp, od koder se nam ob lepem vremenu odpre pogled do morja in v hribe. Nadaljujemo v Gradno, kjer se sprehodimo skozi oljčni nasad do cerkvice sv. Jurija, ki hrani križev pot svetovno znanega slikarja Zorana Mušiča in poslikave Lojzeta Spacala. Nadaljujemo z ogledom srednjeveške vasice Šmartno. Tipično mediteransko naselje spada med najlepše ohranjene vasi na Primorskem. Nadaljujemo v Dobrovo, kjer si ogledamo renesančni dvorec. Ne bomo pozabili na poznani Gredič iz 'Ene žlahtne štorije'. Za konec pa si ogledamo še obnovljeno Vilo Vipolže.
CENA: od 20 €  pri najmanj 40 potnikov
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, vodeni ogled po parku Pot Miru, ogled gradu Dobrovo,  osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo ekskurzije.
DOPLAČILA: morebitne druge vstopnine; možnost organizacije degustacije oljčnega olja, obisk vinske kleti s predstavitvijo.
 
 

Cene/Termini: 

CENA: od 20 €  pri najmanj 40 potnikov
TERMIN: po želji skupine
 

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije