PRŠUT IN VINO – Najboljši par na Krasu in v Vipavski dolini

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja po avtocesti mimo Sežane in Dutovelj do zasebne pršutarne na Krasu. Tam nas čaka sprejem, ogled pršutarne in degustacija kraškega pršuta ob kozarčku domačega terana. Dobro okrepčani se bomo sprehodili po starem delu slikovite kraške vasi – Štanjela. Ogled kraških kamnitih hiš z bogatimi kamnoseškimi elementi, gradu in poznogotske cerkve sv. Danijela. Sprehodili se bomo skozi Ferrarijev vrt, ki ga je uredil znani arhitekt Maks Fabijani. Nato se spustimo v Vipavsko dolino; ob poti se ustavimo v vasici Goče, kjer se sprehodimo po zanimivih vaških 'gasah' in spoznamo zgodovino tega vipavskega arhitekturnega bisera. Nadaljevanje poti proti Vipavi. Tu si ogledamo Vipavsko klet in poskusimo znane vipavske sorte vina ob manjšem prigrizku (sir in kruh). Okrepčani se bomo sprehodili skozi Vipavo, si ogledali glavne zanimivosti kot so Lanthierijev dvorec, izvir reke Vipave, cerkev sv. Štefana, egipčanske sarkofage na pokopališču. Po želji bomo obiskali tudi vojaški muzej 1. svetovne vojne, ki se nahaja v vipavski vojašnici. Pot nas bo vodila naprej mimo Zemona in Vrhpolja, kjer je potekala znana rimska bitka v času cesarja Teodozija, mimo romarske cerkve v Logu, skozi rimsko Ajdovščino, kjer se bomo tudi ustavili. Sprehodili se bomo med ostanki rimske Castre iz 4. stoletja in si ogledali obrambne stolpe z rimskim obzidjem, rimske terme in spoznali druge zanimivosti mesta. Pot nadaljujemo do Vipavskega Križa, kjer si ogledamo ostanke Attemsovega gradu. Sprehodili se bomo po ulicah in obiskali kapucinski samostan. V samostanu je knjižnica, ki hrani zelo stare primerke knjig, med njimi tudi zbirko pridig najbolj znanega slovenskega pridigarja Janeza Svetokriškega, ki je največ časa služboval prav v Vipavskem Križu. Po končanih ogledih še vožnja do gostišča. Čaka nas zaslužena večerja. Ob dogovorjeni uri vračanje nazaj proti domu. Prihod domov je predviden v večernih urah. 

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanji ogledi po programu, obisk pršutarne v Kobjeglavi (ali zasebni pršutarni oz. v gostišču) s prigrizkom, ogled Vipavske kleti z degustacijo vin ob prigrizku, prispevek za ogled samostana v Vipavskem Križu, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije