PRAVLJIČNO KOZJANSKO Z OBISKOM OLIMJA IN KUMROVCA

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v jutranjih urah. Vožnja po avtocesti mimo Ljubljane proti Savinjski dolini, z vmesnim postankom za jutranjo kavico. Po dogovoru se lahko za krajši čas ustavimo in obiščemo Liboje – tovarno keramične posode, možnost nakupa posod iz gline po ugodnih cenah. Sledi vožnja mimo Celja v smeri Rogaške Slatine do Podčetrtka. Tu obiščemo terme Olimia - ene izmed najboljših term pri nas s čudovito okolico. Kraj Olimje je leta 2009 prejel nagrado za najlepše urejeni kraj. Podamo se na potepanje po bližnjih zanimivih točkah. Obiskali bomo Jelenov greben, kjer gojijo jelene, tam imamo možnost nakupa raznovrstnih salam, obiščemo lahko njihovo trgovinico ‘Zlata skrinjica’, kjer je možen nakup različnih izdelkov, ki jih sami izdelujejo. Nato pa še pokukamo v bližnjo deželo pravljic  'Pri čarovnici'. Ne bomo pozabili na ogled najstarejše lekarne in Minoritskega samostana Olimje. Ogled cerkve, lekarne in možen nakup najrazličnejših zdravilnih čajev iz domačih zdravilnih rastlin. V bližnji tovarni čokolade pa vam bodo prebudili okus, ki se vam skriva v edinstveni čokoladi. Nekaj prostega časa, potem pa se bomo zapeljali do zasebne pivovarne HALER, kjer si ogledamo proizvodnjo in poskusimo kozarec piva. Popoldan nas bo pot vodila v smeri Bizeljskega, čez mejo do Kumrovca. Tu si ogledamo rojstno hišo Josipa Broza – TITA in druge razstavne prostore. Po ogledu sledi povratek v Slovenijo. Večerja v izbranem gostišču. Po večerji sledi vožnja proti domu. Prihod domov je predviden v večernih urah.

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, vstopnine za: Jelenov Greben, samostan, cerkev in lekarno Olimje, proizvodnjo piva Haler z degustacijo piva (2 dl), tovarna čokolade, vstopnina v muzej v Kumrovcu, večerjo (jedi pripravljene izpod peke - priporočamo), osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije