Predbožični Vatikan, Rim, Neapelj in Pompeji

Kratek opis: 
Obisk božičnega sejma na rimskem trgu Navona, sprehod po neapeljski ulici San Gregorio Armeno

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

199 €

1. dan: SLOVENIJA - RIM
Odhod v večernih urah in nočna vožnja po italijanskih avtocestah proti Rimu.
 
2. dan: RIM - VATIKAN
Po prihodu v mesto ogled Vatikana, bazilike Sv. Petra in trga, ki ga krasi veličastno božično drevo. Po želji in za doplačilo tudi ogled Vatikanskih muzejev in Sikstinske kapele. V popoldanskih urah ogled Angelskega gradu in Panteona, ki slovi po največji prosto stoječi kupoli na svetu. Dan bomo zaključili na trgu Navona, ki velja za najbolj obiskan božični sejem v Italiji, kjer se boste lahko prepustili božičnimi vzdušju in obiskali bogato založene stojnice. Vožnja v hotel in večerja.
 
3. dan: VEZUV - POMPEJI - NEAPELJ
Po zajtrku ob primernih vremenskih razmerah vzpon na vulkan Vezuv, ki je uničil cvetoče mesto Pompeji. Sledi vožnja v Pompeje in ogled znamenitosti, ki prikazujejo
živahno življenje tega mesta. Sledi vožnja v Neapelj in panoramski ogled znamenitosti, med katerimi izstopata grad in galerija Umberta I.. Obiskali bomo tudi znamenito ulico San Gregorio Armeno, ki slovi po božičnih figuricah, ki jih domačini izdelujejo iz voska, brona, plutovine in gline. Povratek v hotel in večerja.
 
4. dan: ANTIČNI RIM - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja v Rim, kjer bomo oglede začeli z obiskom znamenitosti iz antičnih časov. Veličastni Kolosej, kjer so potekale največje prireditve tistega časa, dopolnjuje ogled Foruma Romanum, sledi sprehod do Španskega trga in španskih stopnic. Prihod v Slovenijo v predviden v poznih večernih urah.
 
OPOMBA: odpiralni časi nekaterih znamenitosti se zaradi praznikov lahko spreminjajo. V temu primeru se spremeni vrstni red ogledov, vendar vsebina potovanj ostaja nespremenjena.
'Božićni sejem na Piazza Navona se odvija v času od 6.12. do 6.1.

Datum odhoda: 
28.11.2019, 05.12.2019,12. 12.2019, 19.12.2019
Cene/Termini: 

Cena na osebo pri minimalno 45 potnikih: 199 €
ZAGOTOVLJENA ODHODNA MESTA: Celje, Trojane, Ljubljana, Sežana.
MOŽNA OSTALA ODHODNA MESTA (min. 15 potnikov, doplačilo): Maribor, Lendava, Murska Sobota, Kranj, Jesenice (Hrušica), Krško, Brežice, Novo mesto, Koper, Ravbarkomanda, Nova Gorica, Ajdovščina.

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, dva polpenziona v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacija potovanja.

Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 30 €
po osebi.
MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 39 €, Vatikanski muzeji: 26 € (vstopnina in predrezervacija vstopa - doplačilo možno do 21 dni pred odhodom).
MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: Pompeji arheološko najdišče 15 € + lokalno vodenje pribl. 5-8 po osebi, Kolosej in Rimski forumi 16 €, prevoz na Vezuv 7 €, Vezuv 10 €, Vatikanski muzeji: 17 € (brez rezervacije vstopa). Cena lokalnega prevoza po Rimu je 3 €. Cene so informativne.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije