Rim - Neapelj - Pompeji

Kratek opis: 
VRHUNCI POTOVANJA: Kolosej–rimski forumi–rimski vodnjaki in baročni trgi–Pompeji–Vezuv–Teatro San Carlo–Plebiscitni trg–Orvieška stolnica

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

209 €

1. dan: (MARIBOR–CELJE)–LJUBLJANA–RIM
Odhod avtobusa ob 22.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja po avtocesti z vmesnimi postanki proti Rimu.
 
2. dan: RIM–HOTEL NA POTI PROTI NEAPLJU/večerja
Po prihodu v Rim celodnevni ogled nekaterih mestnih znamenitosti: Kolosej, rimske in cesarske forume, Beneški trg z Viktorjancem, Beneško palačo in Palačo splošnega zavarovanja, Pantheon, trg Navona, baročni vodnjak Trevi, kjer velja vreči vanj kovanec z željo po vrnitvi v Rim, ter Španske stopnice s cerkvijo Trinita dei Monti, ki velja za eno najlepših rimskih kulis. Pozno popoldne vožnja proti Neaplju. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
 
3. dan: HOTEL–NEAPELJ–POMPEJI–HOTEL/ zajtrk,večerja
Po zgodnjem zajtrku celodnevni avtobusni izlet. Če bo vreme lepo, se boste najprej povzpeli na Vezuv in se sprehodili okoli enega najbolj znanih ognjenikov na svetu. Pot vas bo nato vodila v premožne Pompeje ki jih je prekril vulkanski pepel in jih ohranil neokrnjene do danes. Pompeji so danes zgodovinska priča življenja v obdobju antičnega Rima. Popoldne še kratek ogled mesta monumentalnega dela Neaplja z največjim italijanskim gledališčem San Carlo, Novim gradom ali anžovinskim dečkom, galerijo Umberta I. in veličastnim plebiscitnim trgom s cerkvijo Sv. Frančiška iz Paole. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.
 
4. dan: HOTEL–RIMSKE KATAKOMBE–ORVIETO–LJUBLJANA– (MARIBOR–CELJE) / zajtrk
Po zajtrku vrnitev proti Rimu, kjer bo postanek za ogled starokrščanskih katakomb, kjer so prvi kristjani pokopavali svoje umrle v sistem katakomb, ki se razprostirajo pod zemljo tudi v 5 nivojih. Naslednji postanek bo v renesančnem biseru Umbrije–Orvietu. Vzpenjača vas bo popeljala do visoko ležečega mestnega središča, kjer si boste ogledali renesančno katedralo nastalo v spomin na čudež iz Bolsene in se sprehodili po slikovitem srednjeveškem mestnem središču. Nekaj prostega časa za samostojne oglede, nakupe alI kosilo. Popoldne vožnja po apeninski avtocesti proti Ljubljani.
Prihod je predviden pozno zvečer.

Datum odhoda: 
26.4., 30.4., 2.5., 9.5.
Cene/Termini: 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO: 

  • pri udeležbi najmanj 45 oseb - 209 EUR
  • pri udeležbi najmanj 35 oseb -239 EUR

 
Ogled Vezuva je odvisen od vremenskih in cestnih razmer do ognjenika. Prevoz s Štajerske se lahko združuje z drugimi programi.

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
  • avtobusni prevoz po programu
  • 2 polpenziona (večerja, zajtrk) v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah
  • cestne pristojbine in parkirnine
  • najem sistema avdioguide
  • vodenje in organizacija potovanj
Doplačila: 

Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 30,00 EUR/osebo, prevoz iz Maribora in Celja (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 12,00 EUR/osebo, enoposteljna soba 45,00 EUR/osebo
Na kraju samem, na recepciji hotela: lokalno predpisano mestno turistično pristojbino
Na kraju samem: (vodniku na poti) vstopnine pribl. 40 EUR, ostalo, kar ni navedeno V ceno vključeno

Popusti: 

10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije