SARAJEVO, MOSTAR in MEĐUGORJE

<
>
Kratek opis: 
ROMARSKI IZLET Za duhovno vodstvo bo z nami g. Milan Pregelj...
169 €

Program potovanja:
1. DAN: 20.03. 2020   Ajdovščina- Sarajevo
Odhod avtobusa iz AP v Ajdovščini ob 4.00. Vožnja na Hrvaško mimo Zagreba do Graške kjer bomo vstopili v BiH. Med potjo postanek za počitek in malico. Po prihodu v Sarajevo glavno mesto BiH si bomo najprej ogledali mesto. V spremstvu lokalnega vodiča si bomo ogledamo: Begovo đžamijo Gazi Husrev iz 16.stol., Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, staro pravoslavno cerkev, univerzitetno knjižnico, tipična muslimansko Svrzina kuća in Principov most oz. Latinska Čuprija. Prosto za sprehod po Baščaršiji, saj s svojimi trgovinicami, rokodelskimi delavnicami, kafiči in čevapdžinicami, ustvarja vzdušje domačnosti.
 Po končanem ogledu Sveta maša. Nastanitev v hotelu, ter večerja v lokalni pivnici
2. DAN: 21.03. 2020  Sarajevo- Mostar
Po zajtrku pot nadaljujemo v središče Hercegovine v mesto Mostar. V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili po slikovitem mestu, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči, hamami, cerkvami in čaršijami.  Ogled glavnih znamenitosti: Stari most, ki je so ga med vojno leta 1993 porušili, Karadoz – Begova džamija ali Mehmed Pašina džamija.
Po končanih ogledih se bomo v lokalni cervi udeležili Svete maše. Sledi vožnja do hotela, večerja. Prenočevanje.
3. DAN: 22.03. 2020 Međugorje – Ajdovščina
Zajtrk. Po zajtrku maša v Mostarju ali Međugorju (po dogovorju). V Međugorju najprej čas za raziskovanje tega romarskega središča. Povzpeli se bomo na »hrib prikazovanja «. Prav tukaj na Crnici, se je 25. junija 1981 otrokom prikazala Marija in jim naročila post, molitev in mir. Na tem mestu zdaj stoji Marijin kip. Kip so postavili v spomin na 20. obletnico prikazovanj. Nekaj prostega časa. Popoldan se bomo odpravili v cerkev svetega Jakova, kjer se bomo v kapeli udeležili Svete maše. Ob dogovorjeni uri vožnja proti domu, po želji se vmes ustavimo še za večerjo. Prihod  v Ajdovščino predviden v poznih večernih urah.
 
CENA: 169 EUR  pri najmanj 40 potnikih
 
PRIPOROČAMO: zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini 
 
 

Cena vključuje: 

 avtobusni prevoz na navedenih relacijah, zunanje oglede po programu, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu v Sarajevu, večerja v pivnici z živo glasbo, 1 x polpenzion s samopostrežno večerjo v hotelu 4* v Mostarju, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

Doplačila: 

1/1 soba 20 EUR na osebo, večerja v Gospiću 12€ na osebo, morebitne vstopnine po dogovoru vodniku na licu mesta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00