SICILIJA in SKOK NA MALTO

<
>
Kratek opis: 
Sicilija, lepa in ponosna. Otok sonca, cvetja in limon, številnih svetišč ter burne zgodovine. Bogata dediščina Taormine, Agrigenta in Siracuse, čudovita keramika Caltagirone in mogočna malteška prestolnica La...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

690,00€

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Neapelj–Kalabrija
2. dan: Reggio Calabria–Taormina–Giardini Naxos
3. dan: Etna
4. dan: počitnikovanje ali fakultativni izlet Agrigento in Caltagirone
5. dan: počitnikovanje ali fakultativni izlet Catania, Siracusa in otoček Ortigia
6. dan: počitnikovanje ali fakultativni izlet otok Malta
7. dan: počitnikovanje
8. dan: Reggio Calabria–Campania/Lacij
9. dan: po škornju s postanki domov
 
PROGRAM
1. dan: SLOVENIJA–NEAPELJ
Z udobnim turističnim avtobusom bomo odrinili navsezgodaj. Mimo smerokazov za Benetke, Bologno, Firence in Rim se bomo spustili k Tirenskemu morju, ki od daleč pozdravlja s silhueto vulkana Vezuv. Pod njim je Neapelj, kjer bomo postali za sprehod po vedno živahnem starem jedru in nadaljevali do hotela. (večerja, nočitev)

2. dan: REGGIO CALABRIA–TAORMINA–GIARDINI NAXOS
Po zajtrku na nartu škornja se bomo odpeljali na starodavni noht italijanskega palca. Šepetaje se bomo vkrcali na trajekt, da ne zmotimo Scile in Karibde, in na Siciliji najprej obiskali Taormino – sicilijanski biser visoko nad morjem nas bo sprejel na fantastičen razgled, kofetkanje na vijugastih ulicah in ogled grškega gledališča (doplačilo). Nedaleč se bomo utaborili v cvetličnem letovišču Giardini Naxos, kjer bo naša počitniška postojanka za raziskovanje Sicilije eden od treh predvidenih hotelov **** (Sporting Baia, Nike ali Arathenarocks), ki ležijo neposredno ob peščeni plaži. (večerja, nočitev)

3. dan: ETNA
Sicilijanski zajtrk pred eksplozivnim izletom. Etna je eden najvišjih (3.323 m. n. m.) in najbolj aktivnih vulkanov na svetu. Arabci so jo imenovali 'Jebel – gora vseh gora', saj kadeči se vulkanski vrh služi za orientacijo velikemu delu Sicilije. Popeljali se bomo na vulkansko območje, od tam pa lahko (za doplačilo) nadaljevali z gondolo ali z vodniki s posebnimi vozili do vulkanskih kraterjev. Popoldne si bomo na plaži sprali vulkanski prah. (večerja, nočitev)

4. dan: počitnikovanje ali AGRIGENTO–CALTAGIRONE
Počitnice ob morju ali slikovit izlet? Šli bomo v Dolino templjev pri Agrigentu in v aristokratsko mesto keramike Caltagirone, kjer se objektivom nastavljajo čudovite palače in cerkve živobarvnih vzorcev. Obvezna rekreacija: 142 v keramiko odetih stopnic, ki povezujejo spodnje mesto z gornjim. Avtobus ima velik prtljažnik, zato keramiko nakupujte po mili volji. Po vrnitvi v Giardini Naxos še skok v morje. (večerja, nočitev)

5. dan: počitnikovanje ali CATANIA–SIRACUSA–ORTIGIA
Utrujeni naj ostanejo na plaži, radovedni pa se nam po zajtrku pridružite na izlet. Med sprehodom po Catanii s slikovito tržnico se bomo ogreli za raziskovanje Siracuse, starogrške prestolnice Sicilije, z rimskim amfiteatrom, grškim teatrom in starogrškim kamnolomom Latomie, kjer bomo šepetali v Dionizovo uho. Skočili bomo še na otoček Ortigia s stolnico in vodnjakom Arteuse ter – za doplačilo – tudi v arheološki park Neapolis. Dan bo dolg, zato se bomo podvizali nazaj v postojanko. (večerja, nočitev)

6. dan: počitnikovanje ali OTOK MALTA
Izbirni ladijski izlet na Malto bo prav posebno doživetje. Odpravili se bomo navsezgodaj in zajtrk-pakete pospravili kar na ladji. Mogočna malteška prestolnica La Valletta je navzven križarska utrdba pod zaščito UNESCO, v srcu pa sproščeno in prijazno mesto, kot nalašč za ugodne nakupe in pojedino zdrave otoške hrane, ki jo bomo poskusili med kosilom. Poleg palač in vrtov Barraca si bomo ogledali še katedralo sv. Janeza in nekdanjo prestolnico Medina, zvečer pa se vrnemo v Giardini Naxos. (kosilo, nočitev)

7. dan: počitnikovanje
Izklopite budilko, dan za počitek. Srebanje po slamici na ležalniku peščene plaže, sprehod v vodo ali po mestu in shopping. V miru si privoščite kosilo sicilijanskih specialitet, uredite si spomine in fotografije zadnjih dni. (večerja, nočitev)

8. dan: REGGIO CALABRIA–CAMPANIA/LACIJ
Konec počitnic, enkrat je treba domov. Po zgodnjem zajtrku bomo s trajektom preskočili na celino in po konici škornja pogledovali predvsem na levo, da se v več reprizah poslovimo od slikovitih plaž Tirenskega morja. Čez čas nas bo pozdravila silhueta Vezuva – tokrat z južne strani – in mimo Neaplja bomo nadaljevali v Lacij. (večerja, nočitev)

9. dan: ITALIJA–SLOVENIJA
Po zadnjem pakiranju kovčkov si bomo pred dolgo potjo privoščili dvojni zajtrk, nato pa nas bo Avtocesta Sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvietta (slikovito mesto na mogočni skali si oglejte kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) in Firenc ter Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

Cene/Termini: 

TERMINI 2018

  • 30.06.2018
  • 14.07.2018
  • 25.08.2018
  • 08.09.2018

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 690 €
pri udeležbi 30 oseb 740 €

Cena vključuje: 

Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah: 6 x polpenzion na Siciliji v enem od treh predvidenih hotelov **** (Sporting Baia, Nike ali Arathena Rocks) in 2 x polpenzion na poti v hotelu***, zunanji ogledi in izleti po programu (Neapelj, Taormina, Etna), vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

doplačilo za enoposteljno sobo: 200 €
vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji)
obvezno doplačilo: turistična pristojbina 24 €
Fakultativni izleti
• Agrigento, Caltagirone (vključen vstop v Dolino templjev): 55 €
• Catania, Siracusa: 40 €
• Malta: 155 €

Popusti: 

popust: do 12 let v sobi z dvema odraslima na 3. oz. 4. ležišču pri udeležbi 40 oseb: 540 €/30 oseb: 590 €
FIRST MINUTE 60€ na rezervacijo dveh oseb do 31.03.2018
 

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije