SLAVONIJA - Zlata dežela

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN: Slovenija – Cernik – Požega – Kutjevo - Đakovo
Odhod avtobusa po dogovoru v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Sledi vožnja po avtocesti mimo Ljubljane proti Hrvaški. Pot nas bo pot vodila mimo Nove Gradiške do kraja Cernik, kjer je predviden postanek za ogled frančiškanskega samostana s cerkvijo, ki jo krasi bogata oprema. Po končanem ogledu nas bo pot peljala po zanimivi pokrajini, posejani s številnimi sadovnjaki in vinogradi. Prihod v mestece Požego, kjer je predviden postanek in ogled nekaterih zanimivosti, kot so: mestna hiša, frančiškanski samostan, katedrala Sv. Terezije. Tu lahko po želji organiziramo obisk in degustacijo na eni izmed številnih kmetij. Prijazni in gostoljubni domačini nas bodo toplo sprejeli, nam predstavili njihovo delo in nas postregli z njihovimi specialitetami, ki jih pridelujejo na svojih kmetijah. Sledi degustacija (manjša malica), znameniti »slavonski kulen«. Možnost nakupa lokalnih proizvodov. Sledi krajša vožnja do kraja Kutjevo. Kraj z okolico živi od vinarstva in se ponaša z najstarejšo vinsko kletjo iz leta 1232 v cistercijanskem samostanu. Ogled kleti in degustacija vrhunskih kutjeviških vin, ki so za svojo kakovost prejela več kot 80 prestižnih nagrad. Možnost nakupa. Po končanem ogledu pot nadaljujemo v mestece Đakovo. Namestitev v hotelu, večerja. Po večerji čas za samostojni sprehod po mestu. Nočitev.
2. DAN:  Đakovo – naravni park Kopački rit – Osijek – Slavonski Brod - Slovenija
Zajtrk. Po zajtrku si bomo ogledali mestne zanimivosti Đakovega, kot sta veličastna katedrala J.J. Strossmayerja in škofovski dvorec. Pot nas bo vodila v Naravni park Kopački rit; gre za veliko poplavno področje desnega zaobalja Donave v velikem kotu, ki ga tvorita Drava in Donava. Na njem živi več kot 2.000 bioloških vrst, med katerimi je tudi veliko število redkih in ogroženih vrst, tako na evropski kot tudi na svetovni ravni. Med njimi je 291 vrst ptic in 44 vrst rib. Kopački rit je bil leta 1993 uvrščen v seznam mednarodno pomembnih močvirij. Pot nato nadaljujemo do Osijeka, kjer si po prihodu ogledamo cerkev sv. Petra in Pavla, univerzo, narodno gledališče, utrdbo ali 'Tvrđe' z osrednjim trgom, cerkvijo sv. Mihaela, 'Bastionom', frančiškanski samostan. Nekaj prostega časa (tudi za individualno kosilo). Ob dogovorjeni uri nas bo pot vodila so Slavonskega Broda. Najprej se bomo podali na trdnjavo 'BROD' iz 18.stol. z lepim pogledom na mesto, vmes degustacija dveh vin in likerja. Po želji vam organiziramo pozno kosilo ali zgodnjo večerjo. Ostane nam še slovo od prijaznih gostiteljev in lepe Slavonije ali ‘Zlate doline’. Sledi vožnja proti domu z vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.    

 

  • ODHOD: po želji skupine 
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, 1 x polpenzion v hotelu 3* v centru Đakova, obisk vinske kleti z degustacijo vin, degustacijo ‘kulena’ in drugih slavonskih specialitet (manjša malica), degustacija vin in likerja v Slavonskem Brodu, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.

     

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije