Sočne mandarine in slapovi Krke

<
>
Kratek opis: 
za ljubitelje narave in zabave; postanek v Splitu; večeri dalmatinske glasbe

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

179 €/osebo

1. DAN: SLOVENIJA - SPLIT - GRADAC
Jutranji odhod iz vseh večjih krajev v Sloveniji ter vožnja z vmesnimi postanki do Splita, mesta ki ima izjemno veliko kulturnih spomenikov. Na prostoru današnjega mesta je obstajalo že ilirsko grško naselje Aspalathos. Cesar Dioklecian si je tu zgradil veličastno palačo v kateri je prebil zadnja leta svojega življenja. Po njegovi smrti so se sem zatekali pregnani rimski vladarji in njihove družine. Propadanje prvotne palače se je pričelo z doseljevanjem prebivalcev iz bližnje Salone, ki so se sem umaknili pred Avari in Slovani in se nadaljevalo skozi ves srednji vek. Kljub temu je palača najznamenitejši spomenik rimske arhitekture na vzhodni obali Jadrana. Dioklecijanova palača in staro mesto Split je vpisano v seznam svetovne kulturne dediščine pri UNESCU. Iz Splita nadaljujemo z vožnjo do Gradca na skrajnem jugu Makarske riviere, kjer vas bo v hotelu pričakala pijača dobrodošlice. Sledi nastanitev v hotelu, ter večerja ob glasbi v živo. Nočitev.
 
2. DAN: GRADAC - DELTA REKE NERETVE - GRADAC
Po zajtrku se boste z avtobusom ali po želji in za doplačilo z ladjo, odpeljali v dolino delto reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi »Hrvaška Kalifornija«. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih boste nabrali, toliko jih boste plačali lastniku plantaže. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« se boste zapeljali po rokavih Neretve do mesta, kjer vas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom z žara in pijačo. Nepozabna zabava z »gusarji« ob živi glasbi bo trajala vse do poznega popoldneva. Nato se boste odpeljali nazaj do hotela, kjer bodo sledili večerja, zabava ob glasbi v živo ter nočitev.
 
3. DAN: GRADAC - NARODNI PARK KRKA - SLOVENIJA 
Po zajtrku in odjavi iz hotela se boste odpeljali po avtocesti mimo Splita do Narodnega parka Krka v bližini Šibenika. Reka Krka je na svoji poti do morja izoblikovala številne jezerca, brzice in slapove. Med najlepše spadata Roški slap višine 42 m in Skradinski buk višine 46 m. V parku bo dovolj prostega časa za sprehod po stezicah in lesenih mostičkih ter ogled slapov, vodnega mlina, etnografske zbirke, tkalske delavnice, ... Po ogledih sledi vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.
 

Datum odhoda: 
27.september, 11. in 18.oktober 2019
Cene/Termini: 

SUPER CENA = ZGODNJA PRIJAVA do 02.09.2019
že od 179 €/osebo (pri najmanj 45 potnikih)
 
REDNA CENA
že od 189 €/osebo (pri najmanj 45 potnikih)

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 
  • avtobusni prevoz po programu iz Slovenije,
  • ogled Splita z lokalnim vodnikom,
  • pijačo dobrodošlice v hotelu 2x polpenzion (zajtrk in večerja) v hotelu 3* v Gradcu,
  • vsak večer glasbo v živo v hotelu,
  • program praznika mandarin (foto safari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, druženje in zabava z gusarji, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z žara z vključeno pijačo, glasba v živo) v dolini delte reke Neretve,
  • vstopnino v Nacionalni park Krka.
Doplačila: 

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi, na osebo: enoposteljna soba 30 €
DOPLAČILA PO ŽELJI na poti, na osebo: z ladjo do Opuzena cca 2 uri (aperitiv, degustacija pršuta in sira, vino, dalmatinska glasba) 23 €. Cene izletov so za minimalno 30 oseb.
MOŽNO DOPLAČILO za manjšo skupino: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 18 €. 

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije