SRBIJA, MAKEDONIJA, ALBANIJA in ČRNA GORA - odhod iz AJDOVŠČINE

<
>
Kratek opis: 
Iz Ajdovščine se bomo najprej zapeljali do srbske prestolnice, Beograda, nato pa nadaljevali pot skozi Niš in Skopje. Zapeljali se bomo v pokrajino Tikveš do Kavadarcev, ki so poznani po vinogradni tradiciji...

Prevoz:

315,00 €

1. DAN – 26.10.: AJDOVŠČINA-BEOGRAD
Odhod avtobusa iz Ajdovščine ob 4.00 uri zjutraj. Sledi dnevna vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Sremske Mitrovice in z vmesnimi postanki do Beograda. Avtobusni ogled mesta. Videli boste Novi Beograd s Sava centrom, Dedinje, kjer stoji Hiša cvetja s posmrtnimi ostanki Josipa Broza Tita in Jovanke Broz, stadion JNA in Marakano, hram Svetega Save, nekdanjo zvezno skupščino SFRJ, Kalemegdan z Beograjsko trdnjavo. Od tu je čudovit razgled na sotočje Save in Donave. Po končanih ogledih sprehod po Knez Mihajlovi ulici vse do Trga republike. Nekaj prostega časa. Nastanitev v hotelu, večerja na splavu ali Skadarliji. Prenočevanje.
2. DAN – 27.10.: BEOGRAD-NIŠ-SKOPJE
Zajtrk. Po zajtrku sledi vožnja do Niša. Drugo največje srbsko mesto in pomembno prometno križišče leži ob reki Nišavi. Na tem kraju je bilo nekoč pomembno rimsko mesto Naissus, rojstno mesto Konstantina Velikega. Ob prihodu v Niš se bomo dobili z župnikom Markom. Ogled cerkve, Povišanja sv. Križa, ki je okrašena z Rupnikovimi mozaiki. Zgrajena je bila ob 1700 letnici Milanskega edikta. Sprehod po mestu z ogledom nekaterih zanimivosti, kot so Turška trdnjava in kostnica Ćele kula. Po ogledu vožnja v Severno Makedonijo do Skopja. Panoramski ogled mesta in znamenitosti. Ogledamo si most, okrog katerega še vedno ni mogoče uskladiti vseh zgodb, kdo naj bi vanj vzidal prvi kamen. Nekateri ga imenujejo Dušanov most, drugi mu preprosto rečejo Kamniti most. Ogled ostalih zanimivosti: trdnjava Kale ter stare turške čaršije, ki je prepolna trgovin in lokalov, ki nas spominjajo na minule čase in davno makedonsko zgodovino. Ne bomo pozabili tudi na ogled železniške postaje, ki nas spomni na katastrofalni potres leta 1963. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
3.DAN-28.10-KOPJE-KAVADARCI-BITOLA-OHRID-TIRANA
Zajtrk. Po zajtrku nas bo pot vodila skozi Veles v pokrajino Tikveš do Kavadarcev, ki so poznani po vinogradni tradiciji in kakovostnem makedonskem vinu. Postanek za ogled vinske kleti z degustacijo. Po degustaciji nadaljujemo pot skozi Prilep v Bitolo do Ohrida. Ogled Ohrida. Po ogledih sledi vožnja v Albanijo in proti Tirani. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
4. DAN – 29.10.: TIRANA-SKADAR-ULCINJ-BAR-SVETI ŠTEFAN-BUDVA-DUBROVNIK-NEUM
Po zajtrku si ogledamo prestolnico Tirano, mesto nasprotij, ki vas bo očaralo že prvi hip. Na eni strani moderne zgradbe in trgovski centri, na drugi strani pa pisane barve in z različnimi motivi poslikane stare stavbe, ki so jim tako skrili siva in toga pročelja. Deloma peš, deloma z avtobusom si ogledamo: Skenderbegov trg, Urni stolp, zgradbo Centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, Narodni muzej, bivši mavzolej Enverja Hoxe – danes kulturni center. Prosti čas za samostojne oglede in nakupe. Sledi vožnja mimo Skadarja ob Skadarskem, postanek ob jezeru. Nadaljevanje vožnje v Črno Goro. Pot nas bo vodila mimo Ulcinja do Svetega Štefana, polotok je eden najbolj zaželenih letovišč Mediterana. Postanek za ogled.  Sledi vožnja mimo Budve in Kotorja, Dubrovnika do Neuma. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
5. DAN – 30.10.: NEUM- SPLIT-AJDOVŠČINA
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Hrvaški in mestu Split. Ogled mesta. Dioklecijanova palača, Splitska katedrala posvečena Devici Mariji. Tukaj imamo nekaj prostega časa. Ob dogovorjeni uri vožnja proti domu z vmesnimi postanki za počitek. Prihod v Ajdovščino je predviden v poznih večernih urah. Po želji možnost večerje v Gospiću.
 
 

Datum odhoda: 
26.10.2019
Lokacija odhoda: 
AJDOVŠČINA
Cene/Termini: 

315 EUR pri najmanj 40 potnikih

Število dni: 
5 dni/ 4 noči
Cena vključuje: 

avtobusni prevoz na navedenih relacijah, 4 x POLPENZION v hotelih 3/4* (Beograd, Skopje, Tirana, Neum), 1 x večerja v Beogradu (splav ali Skadarlija  ali splav - dogovor), 1 x večerja v Skopju (Makedonska kuča), lokalne vodnike v Skopju, Tirani in Ohridu, lokalne takse,osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.
 

Doplačila: 

dodatne vstopnine med ogledi (Čele Kula 1,50 EUR, enoposteljna soba 60 EUR na osebo, degustacija v vinski kleti 10 EUR, večerja v Gospiču 12 EUR in morebitne druge vstopnine po programu, ki niso vljučene. PRIPOROČAMO: zavarovanje za primer odpovedi 13 EUR/osebo, zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini VZAJEMNA TUJINA

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije