TOSKANSKA PRAVLJICA in počitnice kot Napoleon

<
>
Kratek opis: 
Za prave sladokusce je ni čez Toskano. Neusahljiva je, zato se tja mnogi pogosto vračajo in vsakokrat spoznajo ter okusijo kaj novega.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

555 €

Za prave sladokusce je ni čez Toskano. Neusahljiva je, zato se tja mnogi pogosto vračajo in vsakokrat spoznajo ter okusijo kaj novega. Namenili ji bomo ves teden in doživeli ravno prav vsakega – prelepo pokrajino mehkih gričev, posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi, čudovito arhitekturo in umetniške zaklade, veliko da Vincija in ščepec Ostržka, opojna vina in slastne jedi. Nekaj bo tudi Napoleona in verjetno najboljšega sladoleda na svetu. Zgodovina je povsod vseprisotna, od Etruščanov, Rimljanov do renesanse, ki je ponesla ime Toskane v svet. Ker bomo prenočevali v termah, bo potovanje tudi priložnost za sprostitev in oddih.

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Fiesole–Montecatini Terme
2. dan: Monte Oliveto Maggiore–Montepulciano
3. dan: Vinci in San Gimignano
4. dan: otok Elba
5. dan: počitnikovanje
6. dan: počitnikovanje
7. dan: Colodi–Lucca
8. dan: Firence in čez Apenine domov
 
1. dan: SLOVENIJA–FIESOLE–MONTECATINI TERME večerja, nočitev
Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v osrčje Toskane. Po najlepšo panoramo Firenc bomo skočili do samostana sv. Frančiška na hribu, kjer nas bo mestece Fiesole nagradilo še s pomniki Etruščanov in majhnim templjem, imenitno ohranjenim rimskim gledališčem in ostanki term, katedralo ter mestno hišo. Po želji bomo obiskali še muzej Bandini z majhno, a dragoceno zbirko toskanskega slikarstva iz 13. do 17. stol. Nato se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode.

2. dan: MONTEPULCIANO Z OKOLICO zajtrk, večerja, nočitev
Po hrustljavem toskanskem zajtrku bomo ves dan namenili vinorodni pokrajini Chianti, ki poleg slovečega vina ponuja najbolj značilno podobo toskanskega podeželja. Prešteli bomo izjemne freske benediktinskega samostana Monte Oliveto Maggiore, pri domačinu poskusili domače dobrote in dan končali na serpentinastem Corsu, ki nas bo popeljal na Montepulciano, eno najvišje ležečih toskanskih mest. Nazaj v terme, kjer bo še čas za kopanje.

3. dan: VINCI–SAN GIMIGNANO zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo spet podali med toskanske griče. Ker se je v vasici Vinci rodil da Vinci, so mu postavili Museo Leonardiano di Vinci. Prebrskali bomo odlično zbirko strojev in modelov, ki jih spremljajo genijeve skice in opombe, nato pa jo bomo mahnili med mogočne stolpe San Gimignana, ki slovi po dobri kavi in najboljšem sladoledu v Toskani. Po sprehodu med mestnimi znamenitostmi se bomo, verjetno malo pametnejši, vrnili v terme.

4. dan: OTOK ELBA zajtrk, večerja, nočitev
Za nekaj dni se bomo poslovili od term in se podali z ladjo na Elbo. Izkrcali se bomo v Portoferraiu in začeli potep po otoku, ki slovi po svoji bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bomo obiskali njegovo vilo. Po krožni vožnji se bomo ustavili tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in se sprehodili po čudoviti peščeni plaži. Zvečer se bomo nastanili v hotelu Casa Rosa – Biodola in povečerjali.

5. in 6. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
Plaža, sprehodi, knjige, brezdelje in klasično razvajanje samega sebe.

7. dan: OTOK ELBA–COLLODI–LUCCA– MONTECATINI TERME zajtrk, večerja, nočitev
Med zajtrkom preblisk – Ostržek je iz Toskane! Pravzaprav je njegov oče Carlo Collodi preživel otroštvo v mestecu Collodi in ime mesta prevzel kot svoj psevdonim. Zato bomo Elbo zapustili elegantneje kot Napoleon in se odpravili na celino. Ustavili se bomo v renesančno-baročnem parku Ville Garzoni, ki daje mestu Collodi elegantno podobo. Naslednji postanek bo v Lucci. Mesto za obzidjem, prijeten sprehod nas bo pripravil za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Ob koncu dneva bomo znova obiskali našo postojanko, Montecatini Terme.

8. dan: FIRENCE–SLOVENIJA zajtrk
Celodnevni izlet v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje – Firence so najboljša priložnost za šoping na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Datum odhoda: 
2020: 13.06., 04.07., 29.08., 12.09.
Lokacija odhoda: 
Maribor, Celje, Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 555 €/osebo
pri udeležbi 32 oseb 595 €/osebo
pri udeležbi 24 oseb 640 €/osebo

 
Cenejša potovanja
· -100 € za dve osebi do 31.1.
· -50 € za dve osebi do 31.3.

 
Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Število dni: 
8 dni
Cena vključuje: 

prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v Montecatini Terme, 4 x polpenzion in 3 x polpenzion na otoku Elba – hotel Casa Rosa ***, oglede po programu (Fiesole, Monte Oliveto Maggiore, Montepulciano, Vinci, San Gimignano, Collodi, Lucca, Firence in otok Elba) degustacijo vina s prigrizkom, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

· doplačilo za enoposteljno sobo: 175 €
· vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji)
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 29 €

Popusti: 

· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije