VELIKI ŠPANSKI KROG

Kratek opis: 
Čarobna Andaluzija in državica Gibraltar, kraljevi Toledo in svetovljanski Madrid in še in še.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

979,00€

1. dan: LJUBLJANA - BARCELONA/GERONA - COSTA DAURADA 
Predvidoma v jutranjih urah zbor potnikov na letališču Brnik in polet proti Španiji (na odhodu 20.7. na Barcelono El Prat, na 21.9. na Gerono). Po pristanku sledi prevoz do enega od letovišč južno od Barcelone, na obali Costa Daurada, kjer bomo prenočili prvo noč.
 
2. dan: VALENCIJA - ALICANTE
Zjutraj vožnja v Valencijo, tretje največje špansko mesto s številnimi vrtovi in parki. Leži na Costa del Azahar, obali pomarančnih cvetov, sredi nasadov pomarančevcev in limonovcev. Sprehodili se bomo po mestnem središču, ki zaradi čudovite gotske arhitekture spada na Unesco-v seznam svetovne kulturne dediščine. Obiskali bomo največjo pokrito tržnico v Španiji, se ustavili pri katedrali in Lonji, borzi iz 15. stoletja. V prostem času priporočamo kosilo - paello, ki so jo »izumili« prav v Valenciji. Popoldne se bomo zapeljali še mimo Mesta umetnosti in znanosti, futurističnega kompleksa s številnimi muzeji, nato nadaljevali ob Costa Blanci proti Alicanteju, pomembnemu pristanišču. Spanje v mestu ali okolici.
 
3. dan: ALICANTE - GRANADA
Zjutraj vožnja po slikoviti španski pokrajini proti čarobni Andaluziji. Pot nas bo peljala pod vznožjem najvišjega španskega gorovja Sierra Nevada v Granado, nekdaj zadnjo trdnjavo Arabcev na španskih tleh. Ogledali si bomo »čipkasto palačo« Alhambra, sapo jemajočo mavrsko trdnjavo s čudovito islamsko arhitekturo, ki sodi med najbolj obiskane točke v Španiji. Sprehodili se bomo po pripadajočih vrtovih Generalife. Dan bomo zaključili v starem mestnem jedru, ki ga zaznamujejo številne zavite ulice z mavrskim pridihom. Nastanitev v hotelu in zvečer po želji obisk predstave flamenka v avtentičnem okolju pečin nad Granado.
 
4. dan: GRANADA - RONDA - GIBRALTAR / LA LINEA DE LA CONCEPCION
Zjutraj vožnja do Ronde, slikovitega mesta nad globoko sotesko reke Guadalquivir. Ponaša se z najstarejšo areno za bikoborbe v Španiji, tremi veličastnimi kamnitimi mostovi. Ogleda vredne so tudi stare arabske kopeli in v živo skalo izklesano navpično stopnišče. Nadaljevali bomo proti skrajnemu jugu Španije, do angleške kolonije Gibraltar. Po prihodu se bomo sprehodili po starem delu mesta in spoznali zgodovino kolonije. Po želji se bomo s prilagojenimi avtobusi povzpeli na vrh znamenite gibraltarske skale (the Rock), od koder se odpira čudovit razled na špansko obalo in severno Afriko, srečali pa bomo tudi njihove znane stanovalce; opice. Sledi nastanitev v širši okolici na španski strani.
 
5. dan: GIBRALTAR - SEVILLA
Zjutraj vožnja v Sevillo, prestolnico Andaluzije. Obiskali bomo staro mestno jedro z znamenito stolnico, se sprehodili mimo veličastnega Alcazarja in skozi slikovito in živahno mesto četrt Barrio de Cruz. Nastanitev v mestu ali okolici. Zvečer bomo lahko uživali v živahnem utripu največjega andaluzijskega mesta.
 
6. dan: SEVILLA - CORDOBA - TOLEDO
Po zajtrku vožnja mimo neskončnih oljčnih nasadov do Cordobe. Tu bomo obiskali (doplačilo) eno najlepših in največjih mošej na svetu - Mezquito, biser stare arabske arhitekture na evropskih teh, ki je deloma spremenjena v katedralo. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, kjer bomo spoznavali slikovita notranja dvorišča hiš - patios, v stari židovski četrti Barrio de Juderia in se ustavili na starem rimskem mostu preko pomembne andaluzijske reke Guadalquivir. Nadaljevanje poti v Toledo. Nastanitev v mestu ali okolici.
 
7. dan: TOLEDO - MADRID
Dopoldne si bomo ogledali Toledo, nekdanjo špansko prestolnico, ki je znana po čudovitem srednjeveškem jedru. Sprehodili se bomo do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji, si ogledali njeno zakladnico in glavni oltar. Santo Tome je cerkvica, v kateri si bomo ogledali El Grecovo delo »Pogreb grofa iz Orgaza. Pot nas bo dalje vodila do naše zadnje postaje, španske prestolnice Madrid. Najprej se bomo podali na avtobusni ogled: zapeljali se bomo po najdaljši mestni aveniji, Paseo de la Castelana in videli nekatere glavne mestne znamenitosti kot so trg Cibeles, areno za bikoborbe Las Ventas, trg Plaza de Espana s kipom Don Kihota, glavno poslovno ulico Gran Via, ter znani stadion Santiago Bernabeu. Sledi nastanitev v hotelu. Zvečer se bomo podali do največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami - Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade.
 
8. dan: MADRID - BENETKE
Dopoldne se bomo podali na raziskovanje starega mestnega jedra (peš in z metrojem). Obiskali bomo živahno tržnico San Miguel, se ustavili pred znamenito madridsko Opero, končali pa pri Kraljevi palači, ki jo obkrožajo vrtovi. Po želji notranji ogled palače, ki je zgrajena v neoklasicističnem slogu s kar 2800 sobami. Sledi prosti čas za samostojno raziskovanje ali obiske muzejev: obiščete lahko muzej Prado, ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. Tu je shranjenih več kot 7.000 slik, med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Brueglovih, Tizianovih in El Grecovih. Obiščemo lahko tudi Muzej sodobne umetnosti Reina Sofia ali pa preživite prosti čas v vedno živahnem centru. Popoldne prevoz do letališča, od koder bomo poleteli proti Benetkam (ob doplačilu prevoz do Slovenije).
* Na odhodu 17.8. bo program potekal v obratni smeri, torej z letom iz Benetk na Madrid in povratkom s posebnim letalom iz Barcelone na Ljubljano.
 
OPOMBA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. V primeru poleta iz bližnjih letališč je možno doplačilo za prevoz do letališča (enosmerni ali povratni prevoz – odvisno od odhodnega letališča). Nekaj odhodov (predvsem poleti) je predvidenih vsaj v eno smer iz Ljubljane, v drugo pa na letališče pri Benetkah/Trstu

 

Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO: od 979 € 
 
ODHODI 2019: 15. mar. ,   30. apr. ,   24. maj ,   13. jun. ,   20. jun. ,   18. jul. ,   15. avg. ,   19. sep. ,   26. sep. ,   10. okt. ,   26. okt.

Cena vključuje: 

letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, sedem nočitev z zajtrki v hotelih 3*, zunanje oglede, vstopnino v Alhambro&Generalife, lokalne vodnike, kjer je to potrebno, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 50 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 169 €, polpenzion v hotelih/restavracijah: 140 € (ob prijavi najmanj 15 potnikov); povratni prevoz do Benetk 58€, enosmerni prevoz 29€.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vožnja z minibusi v Gibraltarju 32 €, predstava fl amenka 32 €, stolnica v Toledu 10 €, Alcazar 9 €, katedrala v Sevilli 11 €, Mezquita v Cordobi 11 €, Kraljeva palača v Madridu: 12 €; morebitne ostale vstopnine 8 - 12 €, ogled stadiona Bernabeu: 23€.

Popusti: 

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10%

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije