Zimska dolomitska pravljica

Kratek opis: 
Obisk najlepših božičnih sejmov v krajih in vasicah sredi zimske idile mogočnih Dolomitov, eden najlepših adventnih izletov

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

129 €

1. dan: SLOVENIJA - PADOVA - BASSANO DEL GRAPPA - TRENTO
Odhod iz Slovenije v jutranjih urah. Vožnja v Padovo. V adventnem času Padova dobi praznično podobo in zasije v številnih lučeh. Po ogledu mestnih znamenitosti si bomo ogledali jaslice v cerkvi Sv. Antona Padovanskega, ter si privoščili skodelico toplega čaja na trgu Prato delle Valle, ki je eden od največjih trgov v Evropi. Pred odhodom iz Padove si bomo ogledali še Donatellov kip, posvečen vojščaku Gattamelattu, potem pa se odpeljali v Bassano del Grappa, ki je znano po zanimivem lesenem mostu in pridelavi žganja. V muzeju si bomo ogledali proces pridelave tropinovca (Grappa), odličnega lokalnega žganja, ki je posebnost tega območja. Vožnja v Trento in sprehod po starem mestnem jedru. Po ogledu mestnega središča bo nekaj prostega časa namenjenega obisku predbožičnega sejma, kjer boste na stojnicah lahko okušali lokalne dobrote, ter kupili spominke in božična darila. Vožnja v hotel v okolici, nastanitev in večerja.
 
2. dan: BOLZANO - BRUNICO - CORTINA D'AMPEZZO - BELLUNO - SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo zapeljali do Bolzana, kjer bo postanek za krajši sprehod in dopoldansko kavico, nato bomo potovanje nadaljevali mimo Bressanona do Brunica. Gorsko vasico krasi staro mestno jedro z lepo ohranjenimi zgodovinskimi zgradbami. Po sprehodu skozi mesto sledi vožnja v Cortino D‘ Ampezzo. Mondeno smučarsko središče je eno od najbolj priljubljenih italijanskih smučarskih središč, ki vsako leto gosti smučarska tekmovanja na najvišjem nivoju. Po ogledu olimpijskega stadiona in starega mestnega jedra z vrsto priznanih restavracij in trgovin sledi vožnja v Belluno. Mesto v osrčju Benečije je bilo naseljeno že v času Venetov in Keltov, ter je bilo pomembno središče rimske vojske. Pod vladavino Beneške republike je postalo pomembno središče za splavarjenje lesa iz doline Cadore po reki Piavi. Najpomembnejše zgradbe v mestu so Duomo, zgrajen po načrtih beneškega arhitekta Tullia Lombarda, škofijska palača in mestna vrata. Po ogledu znamenitosti sledi vožnja v Slovenijo, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Datum odhoda: 
07.12., 14.12.
Cene/Termini: 

Cena na osebo pri minimalno 45 potnikih: 129 €
 
ZAGOTOVLJENA ODHODNA MESTA: Celje, Trojane, Ljubljana, Sežana.
8.12. zagotovljen odhod iz Kopra - doplačilo 15 €.

MOŽNA OSTALA ODHODNA MESTA (min. 15 potnikov, doplačilo): Maribor, Lendava, Murska Sobota, Kranj, Jesenice (Hrušica), Krško, Brežice, Novo mesto, Koper, Ravbarkomanda, Nova Gorica, Ajdovščina.

POMEMBNO: Odhod 8.12.  - vstopa Sežana ne bo. Vstopno mesto je Koper !

Število dni: 
2 dni
Cena vključuje: 

avtobusni prevoz po programu, en polpenzion v hotelu ali penzionu 3* po programu, spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila: 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 20 € po osebi.
MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 24 €.
MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: vstopnine: muzej trpinovca pribl. 2 € ; ostale vstopnine po želji 5 - 10 €.

Popusti: 

otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije