ZLATA PRAGA

Kratek opis: 
Češki Krumlov, Češke Budjevice, Praga, Vse ponudbe, Srednja Evropa, Evropa, Češka

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

159 €/osebo

1. DAN: SLOVENIJA - ČEŠKI KRUMLOV - ČEŠKE BUDEJOVICE - PRAGA
Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah in vožnja skozi Avstrijo na Češko. Prvi daljši postanek v mestecu Češki Krumlov z lepo ohranjenim srednjeveškim jedrom, ki ga najdemo na UNESCO - vi listi kulturne dediščine sveta. Nekaj prostega časa za osvežitev, nato pa nadaljevanje do Čeških Budejovic, največjega mesta regije in doma slovite pivovarne Budvar, kjer nastaja svetovno znano pivo Budweiser. Sprehodili se bomo po glavnem mestnem trgu, nato pa podali še na ogled pivovarne, kjer nam bodo predstavili postopek proizvodnje, za konec pa bomo odlično pivo lahko tudi sami poskusili. Pozno popoldne prihod v Prago, nastanitev v hotelu in nočitev.
2. DAN: PRAGA
Ogled praških znamenitosti. Najprej se bomo odpravili na Hradčane, staro grajsko četrt z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevanje preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v vrvežu mesta. Povratek v hotel in čas za osvežitev in počitek. Zvečer predlagamo večerjo v eni izmed tipičnih praških pivnic.
3. DAN: PRAGA - SLOVENIJA
Dopoldanske oglede bomo pričeli pri mojstrovini našega Jožeta Plečnika, cerkvi svetega srca Jezusovega, nato pa obiskali judovsko četrt z najbolje ohranjenim pokopališčem, na katerem je kar 12. 000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Postanek pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolov in spoznali Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg, kjer bo prosti čas za sprehode ali pokušino dobrega češkega piva v enem od lokalov. Priporočamo mini križarjenje s kosilom po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. V popoldanskih urah povratek proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
26.10., 1.11.
Cene/Termini: 

CENA OD 159 €/osebo

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 

avtobusne prevoze po programu, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacija izleta.

Doplačila: 

DOPLAČILO za manjšo skupino: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 25 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: večerja v pivnici 20€, mini križarjenje po reki Vltavi s kosilom 20€, Pivovarna Budvar 5,5 € na osebo, otroci do 18 leta imajo pri ogledu pivovarne 50% popust. Praški grad 250 CZK (otroci, študenti in upokojenci nad 65 let 125 CZK).
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 40 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi) večerja v hotelu 15 €.

Popusti: 

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije