ZLATA PRAGA in ČEŠKI GRADOVI

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1.DAN
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v večernih urah. Vožnja čez mejni prehod v Avstrijo, vmes postanki (nočna vožnja), čez mejni prehod Dolne Dvorište na Češko.
 
2.DAN
V jutranjih urah prihod na Češko s postankom v kraju Roženberk, kjer si lahko ogledamo zanimiv grad, ki se dviga nad Vltavo, ogled viteške dvorane…, ali bližnje mestece Češki Krumlov, kjer bomo lahko zapravili kakšno krono v umetniških trgovinah. Nad mestom kraljuje dvorec, nekdaj grajske gospode, ki je vladala mestu in okolici. Ogled. Na naši poti je tudi grad Hluboka prenovljen v slogu tudorske gotike, če bo čas dopuščal, postanek za ogled notranjosti gradu. Po ogledu vožnja proti Pragi, namestitev v hotelu. Počitek do večerje. Večerja v hotelu. Po večerji, če ne bomo preveč utrujeni, krajši sprehod ali avtobusni ogled mesta – dogovor na licu mesta. Prenočevanje.
 
3.DAN
Po zajtrku celodnevni ogled mesta Prage. Zapeljali se bomo na Hradčane, kjer si bomo ogledali katedralo Sv. Vida, Loreto, sprehod po Zlati ulički. Pešpot nas bo vodila proti središču mesta čez prekrasen Karlov most, ki prečka reko Vltavo, ogled Vaclavskega trga, židovska četrt,… (čas za individualno kosilo, počitek…). Vračanje v hotel, večerja v hotelu. Prenočevanje.
 
4.DAN
Zajtrk. Nekaj prostega časa za samostojne sprehode, individualne oglede, drobne nakupe, individualno kosilo… popoldan se bomo povzpeli na Višegrad, ogled nekaterih zanimivosti,… ali izlet v Karlštajn, kjer je bila v času vladanja Karla IV. kraljeva zakladnica, ogled gradu… Proti večeru vračanje v Prago. Večerja v hotelu. Po večerji sprehod po nočni Pragi… Prenočevanje.
 
5.DAN
Po zajtrku slovo od Prage in vožnja do Kutne Hore, kjer so za časa Karla IV. kovali srebrne groše in postavili mogočno katedralo Sv.Barbare (delo Palerijanske delavnice), ogled. Nedaleč stran je tudi kostnica Sedlec. Po ogledu nas bo pot vodila na Moravsko mimo Brna, Dunaja, Gradca, skozi Celovec čez mejni prehod Ljubelj s prihodom domov v poznih večernih urah.

 
CENA: pokličite za ceno
 

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije