ZLATA PRAGA

<
>
Kratek opis: 
Ogledali si bomo Prestolnico Češke, Prago, se sprehodili po Starem mestu, Karlovem mostu, Višegradu ter obiskali druge pomembne znamenitosti te prestolnice.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. dan: Slovenija - Praga
Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Sledi vožnja skozi Avstrijo v Prago, kamor prispemo okoli 12. ure. Najprej se sprehodimo po Trgu republike mimo Smodničnega stolpa (Prašne Brane) do Karlove univerze in Tylovega gledališča, ter dalje na Vaclov trg, kjer so bili včasih konjski sejmi. Nad nami se prikaže Narodni muzej s pokončnim kipom Sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Radovednost nas popelje še na ulico Celetna - kraljevo sprehajališče in kaj hitro prikorakamo na Staromestni trg, ki je tudi center Starega mesta. Proti večeru se sprehodimo po Karlovem mostu - zbirališču praških umetnikov, kjer lahko tudi sami preizkusite svojo umetniško žilico in postanete eden izmed njih. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.
2. dan: Praga
Zajtrk. Nato se sprehodimo na Višegrad, kjer se ob sprehodu po pokopališču Slavin spomnimo zgodovine češkega naroda, kajti tu je svoj mir našlo veliko pomembnih čeških mož. Tu pa stoji tudi zanimiva cerkev Sv. Petra in Pavla. Nato se odpravimo na Hradčane. Ogledamo si Praški grad, mogočno kate­dralo Sv. Vita, Plečnikovega vrta Na obzidju, Vladislavske dvorane... In kaj hitro smo presenečeni nad majhnostjo Zlate ulice. Poslovimo se od gradu in si na poti v hotel ogledamo še Plečnikovo cerkev Srce Jezusovo. Večerja in nočitev.
3. dan: Praga – Kutna Hora –  Slovenija
Po zajtrku slovo od hotela, potem se odpravimo v Kutno Horo, kjer so za časa Karla IV. kovali srebrne groše in postavili mogočno katedralo Sv. Barbare, ki si jo ogledamo. Nedaleč stran je tudi kostnica Sedlec, ki je edinstven spomenik v tem delu Evrope. Pot nadaljujemo z vmesnimi postanki proti domu. Na vrata svojih domov bomo potrkali okoli 24. ure.
CENA: kontaktirajte nas za ceno
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, 2 x polpenzion v hotelu 3*, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: vstopnine med ogledi.
 

Datum odhoda: 
po želji skupine
Cene/Termini: 

kontaktirajte nas za ceno

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije