Avstrija

Adventna Dunaj in Gradec, 21.12.2024

Z decembrom se začenja adventni čas. Latinska beseda adventus pomeni prihod. To je čas pričakovanja, čas upanja, čas luči. Glavna misel adventa je pričakovanje nečesa novega in pomembnega.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
152,00 €
Avtobusna potovanja

1. dan: Vožnja mimo Gradca proti Dunaju. Po prihodu v avstrijsko prestolnico se bomo najprej ustavili pred palačo Schönbrunn, kjer se odvija eden od dunajskih adventnih sejmov*. Nato se bomo odpravili v središče Dunaja. Sprehodili se bomo mimo simbolov prestolnice. Nekdanja veličina cesarstva se ne zrcali samo v veličastnih stavbah, ampak tudi po ulicah dunajskega starega mestnega jedra še veje dih veličastnih časov.  Svoj čar v praznično tančico zavitemu Dunaju nudijo tudi izložbe trgovin in lučke, prepletene z vejicami iglavcev. V tem obdobju je pred mestno hišo božični sejem*, kjer pisano okrašena drevesa svoje naravno listje zamenjajo za svetleče okraske v različnih podobah. Ker je mraz stalnica decembrskih prireditev, se kuhano vino, čaj in vroča čokolada priležejo hladnim dlanem in rdečim nosovom. Vzdušje, ki vlada tukaj, je potrebno doživeti. Sledi vožnja v hotel, namestitev in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku bo na voljo prosti čas za samostojno raziskovanje mesta in zadnje predbožične nakupe. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo odpeljali še v Gradec. Mestno jedro, ki je vključeno v Unesco, z mogočnimi fasadami mestnih hiš iz različnih obdobij, skriva marsikatero zanimivost in pripoveduje številne zgodbe. Ogled bomo začeli na glavnem trgu z mestno hišo, od tu pa ulice in uličice vodijo do frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale, mimo številnih muzejev in pomembnih kulturnih stavb. Nikakor ne smemo spregledati Urinega stolpa, ki je simbol mesta in se mogočno dviga nad starim jedrom. Postanek nam bo ponudil možnost, da kakšno skrivnost praznično okrašenega mestnega jedra odkrijemo tudi sami. Vabijo nas številne stojnice prazničnih sejmov*, morda se bomo sprehodili celo do ledenih jaslic. Zagotovljena številna nova in sladka doživetja.  Sledi vožnja proti Sloveniji (Mariboru) in domu.

Datum odhoda: 
21.12.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena po osebi:

pri udeležbi najmanj 40 oseb: 152,00 EUR

pri udeležbi najmanj 30 oseb: 182,00 EUR

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,
zunanje oglede po programu,
nočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi na območju Dunaja,
turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Možna doplačila
ENOPOSTELJNA SOBA 35,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

Število dni: 
2

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Adventna Dunaj in Gradec, 21.12.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon