Praga

Adventna Zlata Praga - 2 dni: 2.12., 9.2.2023 - oba zagotovljena odhoda

Zlata Praga v prazničnem času. Slavno mesto ob Vltavi, je »mesto tisočerih zlatih zvonikov«. Jezik, kultura in arhitektura so bili tukaj povezani v srednjeevropskem obilju. Bila je prestolnica, središče...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Avtobusna potovanja
Božič in Novo leto
1. DAN: LJUBLJANA – PRAGA
Odhod avtobusa ob 3.00 z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Možnost vstopa udeležencev v Celju in Mariboru. Vožnja mimo Dunaja proti Češki. V »zlato metropolo« bomo prispeli okoli poldneva. Sprehod po mestu bomo pričeli na Hradčanih, velikanskem grajskem kompleksu, kjer si bomo ogledali zunanjost stolnice Sv. Vida in cerkve svetega Jurija. Sprehodimo se čez Staromestne namesti in Karlov most, ki so ga zgradili leta 1367. V poznih popoldanskih urah se sprehodimo po Staromestnem trgu s staro mestno hišo in njeno astronomsko uro iz 15. st., s spomenikom Jana Husa in z drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Vaclavske Namesti, so kraj, kjer mestno srce najmočneje utripa. Prosti čas za samostojno raziskovanje, nakupe in za ogled božično-novoletnega sejma. Zvečer možnost večerje v tipični pivnici z vrčem odličnega češkega piva. Prenočevanje.
 
2. dan: PRAGA – LJUBLJANA
Po zajtrku ogled Plečnikove cerkve Kristusovega srca v Praški soteski Vinohradi, ki velja za najpomembnejši češki sakralni objekt 20. stoletja. Sprehodili se bomo čez židovsko četrt Josefov, mimo pokopališča in staro-nove sinagoge, ki velja za najstarejšo sinagogo v Evropi, ki je še vedno v rabi. Prosti čas za nakupe na predbožičnih stojnicah ali (doplačilo) vkrcanje na ladjico in križarjenje s kosilom po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. Po križarjenju imamo še nekaj prostega časa za zapravljanje zadnjih čeških kron na stojnicah. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti Ljubljani, kamor je prihod predviden okrog polnoči.
Datum odhoda: 
2.12., 9.2.2023 - oba zagotovljena odhoda
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 
Cena na osebo že od: 139€
 
V ceno je vključeno
prevoz s turističnim avtobusom po programu
vse cestnine in parkirnine
1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3/4*
zunanje oglede po programu
slovensko spremstvo/vodenje
organizacija potovanja in DDV.
Možna doplačila (ob prijavi):
enoposteljna soba 39 EUR/osebo
mini križarjenje po Vltavi s kosilom 32 EUR/osebo
večerja v pivnici z vrčkom piva 25 EUR/osebo
Možna doplačila (na mestu):
turistična pristojbina cca. 2 EUR/osebo
morebitne vstopnine po želji cca. 20 EUR
Doplačilo za manjšo skupino:
od 36 do 45 udeležencev - 25 EUR
od 25 do 35 udeležencev - 50 EUR
Otroški popust:
10 % za otroka do 12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima.
Opomba: Vrstni red ogledov se lahko, glede na rezervacije terminov degustacij, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen.
Število dni: 
2

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Adventna Zlata Praga - 2 dni: 2.12., 9.2.2023 - oba zagotovljena odhoda

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon