Alpski prelazi, jezera in slapovi

DOBRODOŠLI NA AKTIVNIH POČITNICAH! Kaj so to Aktivne počitnice? To so našim zvestim gostom zelo ljubi programi. Naša ideja je bila, da združimo oddih in oglede. Torej nekaj prostega časa za plažo ali...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Aktualna potovanja

1. dan: Slovenija–gorska cesta Grossglockner–Salzburško   večerja, nočitev

Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v smeri Avstrije, mimo Spittala, ob reki Möl do vasice Heiligenblut, ki nas bo že od daleč pozdravila z znamenito cerkvico. Nato nas bo že čakal vzpon čez najvišjo goro – Grossglockner. Na Alpski cesti se bomo spomnili nasvizce in cesarja Franca Jožefa ter z njegove ploščadi občudovali Veliki Klek (3.797 m. n. m.) ter v objektiv ulovili ledenik Pasterze. Zapeljali se bomo mimo točke Edelweiss Spitze ter nadaljevali po Salzburškem do turističnega kraja Zell am See. Čas za sprehod ob jezeru in že nadaljujemo do kraja nastanitve.

2. dan: Krimml–Brixen    zajtrk, večerja, nočitev

Po jezerskem zajtrku se bomo odpeljali pod slapove Krimml. Visoki do 395 metrov so najbolj mogočni v Alpah, saj vanje kopni kar 12 ledenikov. Po zanimivem doživetju se bomo podali proti južni Tirolski v Italijo. Mesto Brixen se nam bo predstavilo z lepimi mestnimi znamenitostmi, med drugimi je prikupno mestno jedro s škofijsko palačo in stolnico. V smeri Bolzana bomo poiskali našo nastanitev in se po večerji še malo poklepetali.

3. dan: Merano–Bolzano   zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo na kratko ustavili v zdraviliškem mestecu Merano in si vzeli čas za krajši ogled. Po želji in doplačilu si bomo ogledali grad Trauttmansdorff, ki ga obdaja izjemen botaničen vrt. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo proti Bolzanu in v predel »vrt Evrope«, kjer najdemo pribl. 17.000 hektarjev sadovnjakov. Mesto je svoj čas pripadalo tridentskim škofom, sedaj pa je pomembno industrijsko središče. Tukaj živi prebivalstvo italijanske in nemške jezikovne skupine. V mestnem jedru si bomo ogledali zanimivo gotsko stolnico, na sadnem trgu še zmeraj stoji Neptunov vodomet, ulica Via Portici pa je že od nekdaj trgovsko središče. Dovolj časa bo še za individualen potep, kavico in nakupe spominkov. Po želji in če bo možno, si bomo ogledali še arheološki muzej, kjer domuje mumija Otzi. Do večera bomo že v hotelu.

4. dan: Trento–Slovenija   zajtrk

Ta dan nas bo čakal Trento. V grbu pokrajine Trento je upodobljen orel svetega Venceslava, ki je simbol češke dinastije Přemysl. Po prihodu si bomo ogledali prikupno mestno jedro, ki se ponaša z izjemno katedralo, stolničnim trgom, čudovito srednjeveško palačo, Neptunovo fontano ... Glede na dogovor in z doplačilom se bomo ustavili v gostišču ter se okrepčali s toplim obrokom. V popoldanskih urah bomo z vožnjo nadaljevali proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

 

Datum odhoda: 
07.07.2022, 28.07.2022 25.08.2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 
  • 07.07.2022, 28.07.2022
  • 25.08.2022

Vstopna mesta
Maribor,Celje, Ljubljana.

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 359 €
pri udeležbi 32 oseb 379 
pri udeležbi 24 oseb 399 

Število dni: 
4
Cena vključuje: 

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***,  3 x polpenzion, oglede po programu (Zell am See, Heiligenblut, Brixen, Merano, Bolzano, Trento), plačilo za gorsko cesto Grossglockner, slapove Krimml, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 24
· doplačilo za enoposteljno sobo: 75 €
· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih
· obvezno doplačilo: turistična pristojbina 9 €

Cenejše počitnice
30 € popusta na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Alpski prelazi, jezera in slapovi

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon