Amsterdam in Nizozemska s posebnim letalom, 5 dni

Nizozemska, Benelux, Amsterdam, Rotterdam Nizozemska je dežela polj ukradenih morju, ravne pokrajine in kolesarskih stez; kraljevine in diamantov, velikih umetnikov in svobode. Je dežela kanalov in mostov,...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Aktualna potovanja

1. DAN

SLOVENIJA – ROTTERDAM – JUŽNA HOLANDIJA
polet, nočitev

Polet z letališča JP v Ljubljani v dopoldanskih urah. Po pristanku bomo obiskali Rotterdam, eno največjih pristaniških mest na svetu, kateremu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali si bomo mestni simbol, 185m visok stolp Euromast (vzpon ob predhodni rezervaciji za doplačilo). Na poti do stolpa bomo videli eno največjih pristanišč na svetu. Zaključili bomo s posebno znamenitostjo ter arhitekturnim presežkom Markthalom. Pokrita tržnica si je upravičeno prislužila ime rotterdamska Sikstinska kapela. Ko bomo zapustili Rotterdam se bomo zapeljali tudi mimo kubične hišice, ki se nahaja ob Markthalu. Nato se bomo podali v Delft, kjer nam bodo prikazali postopek izdelave keramičnih izdelkov. Naslednji na listi ogledov bo Den Haag, glavno mesto južne Holandije, kjer domuje parlament. Ustavili se bomo tudi pred Palačo miru. Zaključili bomo v Scheveningenu, priljubljenem letovišču, kjer bo čas za osvežitev. Sledila bo nastanitev v okolici Amsterdama. 

2. DAN

AMSTERDAM
zajtrk, nočitev

Po zajtrku vožnja z javnim prevozom v središče Amsterdama, kjer si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti: železniška postaja, glavni trg Dam s Kraljevo palačo in četrt Jordaan, ki je znana po urejenih hišicah, dobrih barih ter trgovinicah. V nadaljevanju se bomo ustavili pred hišo Ane Frank, blizu katere je Zahodna cerkev, kjer je med drugim pokopan Rembrandt. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt, ter Rembrandtov trg, kjer stoji njegov kip in bronasta postavitev njegove umetnine Nočna staža. Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave. Po želji se bomo zapeljali z ladjico po mestnih kanalih (doplačilo). Popoldne prosto za sprehode in nakupe spominkov. Morda vas bo zamikala glavna nakupovalna ulica  Kalvenstraat ali  kateri od muzejev. Povratek v hotel z javnim prevozom. 

*Nekateri muzeji so zelo zasedeni in vstop brez predhodne rezervacije ni mogoč, vstop na licu mesta ni možen in zagotovljen.

3. DAN

SEVERNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS IN VOLENDAM
zajtrk, nočitev

Prosto ali ob doplačilu dan za raziskovanje Severne Holandije. Po zajtrku bomo tako obiskali dve tipični holandski vasici: Zaanse Schans, ki je znana po dveh nizozemskih simbolih -   mlinih na veter in starih domačih obrteh coklarstva in sirarstva. Obiskali bomo kar obe in po želji pokukali še v enega od mlinov. Naslednji postanek bo v simpatični ribiški vasici Volendam. Na naši poti bomo opazovali tipično nizozemsko pokrajino, pašnike in nasade ter večno borbo kmetovalcev za dobro urejene rodovitne površine. Popoldan po želji nadaljevanje ogledov v Amsterdamu (prevozi z lokalnimi prevoznimi sredstvi, ki so tukaj izjemno dobro organizirana). 

4. DAN

AMSTERDAM - (KEUKENHOF IN CVETOČA POLJA)
zajtrk, polet

Prosto za samostojna raziskovanja ali organizirani poldnevni izlet z obiskom največje borze cvetja v vasici Aalsmer in ogled razstave v Keukenhofu (ob doplačilu). Razstavo pripravijo vsako leto med marcem in majem. Na površini 32 hektarjev zasadijo več kot 7 milijonov cvetlic, kraljuje seveda nizozemski simbol, tulipan. Popoldan nadaljevanje ogledov v Amsterdamu (uporaba lokalnih prevozov).

5. DAN

AMSTERDAM/ROTTERDAM - SLOVENIJA
zajtrk, polet

Prosto dopoldne, ki ga boste izkoristili za zadnje utrinke v Amsterdamu. Sledil bo prevoz na letališče in polet s posebnim letalom v Slovenijo.

 

 

 

Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
5
Cena vključuje: 

Cena vključuje

 • letalski prevoz s posebnim letalom v Rotterdam/Amsterdam 
 • vključen en kos ročne in oddane prtljage
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • štiri nočitve z zajtrkom v hotelih 3/4*
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja.
Doplačila: 

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 35 in 44 potnikov: 40 €
 • med 25 in 34 potnikov: 60 €
 • med 15 in 24 potnikov: 80 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 190 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • izlet v Alasmer z ogledom borze in v arboretum Keukenhof (prevoz, vodenje in vstopnine) 69 € odrasli in 59 € otroci do 15 leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
 • izlet severna Holandija (avtobus in vodenje)  42 € odrasli in 32 € otroci do 15 leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
 • Stolp Euromast od 11,50 € za odrasle in 8 € za otroke do vključno 11 leta (najava in plačilo ob prijavi)

DOPLAČILA na poti:

 • javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6 € do 8 € na smer (za del ogledov uporabljamo javni prevoz - avtobus ali vlak)
 • vožnja z ladjico po kanalih 15 €
 • muzeji v Amsterdamu od 15 - 25 € za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 20 €, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 18 € do 21 €, Muzej voščenih lutk od 20 € do 24,5 €, Van Gogh od 19 € odrasli in otroci brezplačno do 18 leta)

POMEMBNO: pri večini muzejev je možno kupiti vstopnice samo online, s predhodno določitvijo ure vstopa. 

POMEMBNO: Za izvedbo potovanja na posebnem, čarter letu potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko  program ostaja nespremenjen.

Popusti: 

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Amsterdam in Nizozemska s posebnim letalom, 5 dni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon